6 månaders karens på barnförsäkringar?

Det brukar alltid vara några av er läsare som har koll så jag tänkte jag skulle fråga er en sak som jag undrar över. När man tecknar en gravidförsäkring så är ju även barnet försäkrat i 6 månader, typ som en barnförsäkring men inte riktigt lika bra (eller?). Så fort bebis är ute, helst redan på BB, ska man ringa och teckna en barnförsäkring så att man har den ifall att några komplikationer skulle uppstå. Detta är jätteviktigt för om någon komplikation uppstår så kan barnet få 18 månaders karens efter att det har blivit friskförklarat! 

Men nu till min fråga. Jag undrar om det är någon karens på en barnförsäkring i vanliga fall? Alltså om barnet är helt friskt utan anmärkningar, är det någon karens då? Jag hörde något om att det är 6 månaders karens på barnförsäkringar innan dom börja gälla och det är därför som dom första 6 månaderna täcks upp av gravidförsäkringen. Stämmer detta? För i så fall är det ju ännu viktigare att man försäkrar sitt barn direkt när det är fött! Vi gjorde det med Lucas och vi kommer göra det den här gången också, men jag skulle ändå gärna vilja veta vad det är som gäller.

Relaterade Inlägg

7 Kommentarer

 1. jessica

  jag hade gravidförsäkring via Folksam! de sa till mig då att om jag sedan tecknade barnförsäkringen hos dem så skulle jag slippa karensen. vet ej hur det funkar på andra bolag.

  Svara
 2. Anki

  Vi har Trygg-Hansa och vad jag förstod var det ingen karens på den försäkringen. Hade deras (betalversion) av gravidförsäkring och byte sedan till barnförsäkring så fort plutten var ute, inte på BB men nästan. Om barnet föds prematurt vet jag att det är karens på försäkringen! Knip ihop till 37+0 😉

  Svara
 3. Ida

  Vi hade Folksams gravidförsäkring andra gången och då slapp man karensen om man skaffade barnförsäkring hos dem också.

  Svara
 4. ylva

  Försäkrade mitt barn hos trygg han sa 2013, då var det ingen karens i alla fall 🙂

  Jag tror mer att det är för att man ska slippa tänka på försäkringar den första tiden (vilket blir urdumt för man bör ju ändå ordna det asap pga anledningarna som du skrev) ..

  Svara
 5. carina

  Jag har aldrig haft någon gravidförsäkring. Vi har tecknat direkt när vi kommit hem och då börjar försäkringen gälla direkt. Så ingen karens. Vi har folksam.

  Svara
 6. Angelica

  Vi har TryggHansa och jag har aldrig hört nåt om någon karens. Ring försäkringsbolaget och teckna barnförsäkring direkt när man är utskriven från BB är mitt tips (på TH är det ”enda” kravet, att man är utskriven från sjukhuset utan anmärkning). Att gravidförsäkringen gäller 6 månader efter födseln är för att man ska slippa tänka på försäkring första tiden (eller om man glömmer), men man vill ju teckna en full barnförsäkring så snabbt man kan för att vara på den säkra sidan.

  Svara
 7. Emma - På Smällen igen!

  Tack för era svar! Jag vet inte var dom där 6 månaders karenstid som alla pratar om kommer ifrån. Jag gick in på några försäkringsbolag och kollade i villkoren och hittade ingenting om det! Skumt! Vi kommer teckna så fort som möjligt precis som vi gjorde förra gången med Lucas. 🙂

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här