Operationen verkar bli av

Operationen verkar bli av som planerat imorgon. Jag har bara torkat Lucas näsa en enda gång idag och han har inga förkylningssymptom alls förutom att det hörs att han är lite tät i näsan när han pratar. Men så har det varit hela denna veckan, även innan han blev snorig. Jag skulle inte bli förvånad om Lucas får en ny röst efter operationen, han låter ofta nasal på rösten nämligen.

Hela dagen idag så har vi pratat och förberett Lucas på morgondagen. Vi har berättat för honom att vi ska till doktorn på sjukhuset, att doktorn kommer ha roliga gröna kläder på sig, att Lucas kommer få ett stick i armen (men det förstod han inte), att han ska få EMLA-plåster och att han ska andas i en mask. Vi har visat med händerna för munnen hur han ska andas i masken och då härmar han oss så jag tror han förstår lite, men inte fullt ut. Vi gick in på Narkoswebben men det funkade tyvärr inte på paddan :-/

Jag hade ingen aning om att bara en förälder fick följa med in för sövningen så det pratade vi om igår. Jag tycker på ett sätt att det känns helt fel, men vi har ändå bestämt att Jair ska följa med in och inte jag. Mitt resonemang förut när något var svårt, t.ex. vid vaccinering, var att Lucas alltid fick sitta hos mig eftersom han var tryggast hos mig, men jag insåg idag att det resonemanget håller inte längre. Lucas är numera precis lika trygg med Jair som med mig. Jair har varit den som har nattat Lucas varje kväll i 1,5 år så nog har dom byggt upp ett starkt band mellan sig. Jag känner att sövningen skulle bli jobbig för mig. Jag skulle säkert klara det, men jag skulle förmodligen bli väldigt ledsen efteråt och det känns som att mina gravidhormoner skulle kunna göra det värre än det behöver vara. Så om Lucas inte speciellt ber eller frågar mig, så kommer jag vänta utanför. Jair kommer göra detta lika bra som jag skulle göra.

En glad liten Lucas idag 🙂

Relaterade Inlägg

2 Kommentarer

 1. Sofie

  Lycka till på operationen idag! En liten fråga, hur kommer det sig att det bara är Jair som nattar Lucas?

  Svara
  • pasmallen

   Tack ❤️ Jo, när vi kom hem från Brasilien så var Jair pappaledig i två månader och då var det jag som jobbade så då tog Jair över nattningen. Och sen när Jair började jobba så la han sig jämt tidigare eftersom han börjar flera timmar tidigare än mig och då hade vi inte så bra nattningsrutiner för Lucas så han la sig ganska sent vilket var samtidigt som Jair. Det tog sin lilla tid innan vi hittade hans “sovfönster” eftersom han oftast inte blir gnällig när han är övertrött utan snarare gladare och lekfullare. Men då var rutinen så invand och nu tar det inte mer än en kvart för Jair att lägga Lucas. Det brukar bli lite längre tid med mig och jag somnar alltid så då har det blivit bekvämast att Jair lägger Lucas 🙂

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här