Förkyld precis innan operationen

Den här lille gubben har dessvärre gått och blivit förkyld precis innan operationen! Han är inte superförkyld, men han är snorig och säger att han har ont i halsen. Så himla typiskt! Jair har haft ont i halsen och hostat i veckan så det här kom ju som ett brev på posten… Frågan är vad vi gör nu? Opererar dom även med en lätt förkylning? Eller måste han var helt frisk? Jag vet faktiskt inte om jag vill att han ska opereras om han är lite förkyld, för det innebär väl en större risk? Usch, det knyter sig i magen bara jag tänker på det! Jag hoppas av hela mitt hjärta att han är frisk tills måndag, det är ju ändå nästan två dygn dit.

 

Så här glad kan man vara även när man är förkyld….

Han har inte alls mycket snuva, men det är mer än vad han brukar ha. Och det onda i halsen kan jag ju inte veta säkert. Han var otröstlig 1,5 timme igår när han vaknade upp från sin tupplur och när jag frågade om han hade ont så sa han “ont”. Jag försökte ta reda på var genom att fråga “halsen? näsan? huvudet? öronen?” och då sa han “ont i halsen”. Jag gav honom alvedon och då lugnade han sig efter en stund så kanske gjorde det ont eller så lugnade han sig bara för att mormor ringde. Svårt att veta med barn…

  

Relaterade Inlägg

11 Kommentarer

 1. Johanna

  Vår son hade varit förkyld innan din operation och hostade även lite på operationsdagen. Vi ringde ett nummer som stod på kallelsen och de vill att vi kom ändå så att narkosläkaren fick bedöm vad de ansåg. Om du är osäker ring och kolla med dem. Hoppas de blir av!

  Svara
  • Emma - På Smällen igen!

   Det är så jag har hört att det går till på Östra också. Att man ändå ska komma och om han är så här lite förkyld som han är nu så kan jag knappt avgöra om han är det eller inte. Han har varit superpigg hela dagen idag och inte sagt nåt om halsont. Fick ni operera ändå?

   Svara
   • Johanna

    Vi fick operera ändå. Om han inte blir sämre hade jag åkt ditt som planerat på måndag!

 2. Lisa

  Vad typiskt! Ring till operation redan nu idag och meddela läget så dom får veta. Kanske vill läkarna bedöma honom på måndag eller så vill dom ställa in redan nu, och då hinner dom kanske få in någon annan som väntar på operation. Håller tummarna för er! ☺

  Svara
  • Emma - På Smällen igen!

   Tack Lisa! Jag vill inte avboka nu om det bara är falsklarm. Lucas får ju snuva ibland pga hans näspolyper och halsontet kan lika gärna kommit för att han snarkade. Blir det inte värre än så här kommer vi åka dit på måndag och se vad dom säger. Rutinen på östra verkar ändå vara att narkosläkaren ska göra bedömningen.

   Svara
   • Lisa

    Precis, narkos och läkaren som ska operera bedömer tillsammans. Lucas är i trygga händer, om det skulle vara något osäkert kommer dom inte operera. Men då får vi hoppas det går smidigt på måndag alltihop! ☺

 3. Laura

  Har för mig att de opererar så länge de inte har feber och är jätte sjuka.
  Ring och kolla kanske ni kan byta med någon annan och ta operationen nån dag senare.

  Tänker att det är bra om ni kan få operera honom nån dag efter för snart har ni en bebis och det är ju en tillräckligt stor förändring. Skulle ju vara skönt för er att få operationen en bra tid innan bebis anländer.

  Tips på mat :
  1.Smoothies. Har ni en smoothiemixer kan ni ju låta Lucas välja olika frukter som han vill mixa. Ett enkelt recept är att ta 2 dl yoghurt, 2dl juice och två dl bär eller frukt.

  2. Yoghurtdrycker. Finns många olika sorter. Danoninos har ju roliga figurer på flaskorna. Man kan också göra yoghurtdrycker själv om man vill.

  2. Fruktsoppa.

  3. Kall välling?

  Det ni kan tänka på är att inte erbjuda mat som kan skava mot såret “för tidigt”. Det kan leda till att Lucas fortsätter matvägra då han förknippar mat med smärta och så hamnar ni i samma ekorrhjul igen. Små barn klarar sig långt på vätska. Så låt såren läka ihop. Vet inte hur länge det tar men ca en vecka?!

  Svara
  • Emma - På Smällen igen!

   Åh tack! Jag tror också att det är så faktiskt. Att dom opererar så länge allmäntillståndet är bra och barnen inte har feber. Barn med näspolyper och förstorade halsmandlar får ju snuva och ont i halsen för minsta lilla. Ja, jag känner också att jag gärna vill ha op nu och inte senare. Känns så jobbigt om det blir nära förlossningen eller när bebis är nyfödd.

   Tack för tipsen om mat! Än så länge vägrar Lucas smaka på yoghurt och smoothie lyckades jag faktiskt med häromdagen. Jag tänkte försöka med glass-milkshake för han gillar ju glass, då kanske han kan tänka sig att prova yoghurt efter det 🙂 Smart det du skrev om att inte hamna i ekorrhjulet. Jag ska verkligen tänka på det! Det står 4-7 dagar innan återgång till förskola i våra papper så då kanske flytande mat och gröt och möjligtvis pannkakor fungerar dom första 4 dagarna och efter det så kanske han kan få något annat också om det går bra att äta 🙂

   Svara
 4. Linda

  Men åh Emma du behöver inte oroa dig för det. Det bedömer dom på plats det gjorde dom med Alfred, dom tar ju ett infektionsvärde för att försäkra sig också;) Det är deras jobb;) Dom vet vad dom gör…=)

  Svar: Emma jag håller med dig helt! Till gymmet så fyller dom ju ett syfte. Dom får ju gärna vara hela & rena med, ser så snuskigt ut annars,hehe..Ja man är ju mer van vid att se män med mjukisar och hajjar till när det kommer en tjej med mjukisar, hehe.

  Svara
 5. Liselotte

  Oliver var snuvig men de bedömde att de kunde genomföra den ändå, eftersom en av biverkningarna för körteln var just att han var konstant snorig.

  Svara
 6. S

  Påverkan på lungorna (hosta) 0ch feber brukar vara värst. Narkosläkaren gör bedömning innan operation.

  Lycka till!

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här