Tredje graviditeten

Bli storebror 

Lucas är så mysig med mig nu. Jag tror att han förstår att det är något som händer med mig och han visar jättestort intresse för magen. Han vill ofta hålla handen på magen, klappa eller lyssna på magen. Han pratar mycket om bebis och visar bebis säng, bebis vagn och så vidare. Enligt myten blir det en flickbebis om små killar intresserar sig för magen. Ska bli så spännande att se!!

 Jag tror verkligen att Lucas förstår att det ligger en bebis i magen, men undra om han förstår att bebisen kommer komma ut och vara med oss? Han är väldigt gullig mot bebisar, hoppas han kommer vara det med sitt lillasyskon också.

Ni som är omföderskor, hur gamla är era barn? Är dom intresserade av magen och tror ni dom förstår vad som händer?  

9 Comments

 • Anna

  Min pojke på 2,5år visar också jätte stort intresse av magen/bebis. De första han för
  På morgonen är pussa på magen o så ”jag är vaken” o pratar med bebis. Och precis som din pojke visar magen lite allt möjligt. Men om myten stämmer tror jag inte, inte enligt mitt UL som visar att vi ska få en pojke till 🙂

 • Linda

  Konstigt nog tror jag Alexander förstod precis vad en lillasyster innebar. Första gången de träffades visste han precis vad han fick göra och inte. I början gick han fram till henne och klappade och pussade så fort vi vände ryggen till. Han ligger gärna bredvid henne fortfarande

 • Sofi

  Storebror blir 2 år när bebis kommer i april, han är inte jätteintresserad. Vi pratar om att det är en bebis i magen och om vi frågar vem som bor i mammas mage säger han bebis men inte mycket mer än så. Det känns som att han är lite liten för att förstå helt ännu men det kommer säkert falla på plats när bebis är här.

 • Lisa

  Min dotter är snart 2,5 år och småsyskonet är beräknat till 5 mars, kan alltså komma närsom nu! Vi pratar ju därför väldigt mycket om bebisen nu och försöker förbereda henne så mycket det går. Dottern har dock varit väldigt intresserad från första stund av magen och är väldigt peppad på att bli storasyster. Bara att hålla tummarna för att det blir på samma sätt när bebisen väl är ute!

 • sandra

  Vår dotter är 2år o 9 månader men inte alls intresserad av magen som nu är i vecka 37. Däremot pratar hon desto mer om lillebror i magen, vad hon ska göra o hur han mår o så. Försökt involvera henne i klädinköp och ihopskruvandet av spjälsäng och såbför att hon ska känna sig riktigt delaktig. Men det är svårt att veta hur mycket hon faktiskt förstår av vad som väntar trots att hon pratat mycket om bebisen.

 • linnea

  min dotter var 1 år & 7 månader när lillebror föddes och hon var absolut intresserad av magen 🙂 nu var hon ju liten men är väldigt ”tidig” i tal och förståelse och pussade och klappade magen dagligen och sa ”lilleboo” ”bebis” och ex till liggdelen ”bebissova dää” 🙂 lekte att ”ja bebis magen” och la sig i liggdelen osv 🙂 så fort han var född började hon leka att hon ammade sina nallar osv så hon har vart med på vad som händer hela tiden 🙂 än så länge (de är nu 2,5 år & 1 år) har ingen svartsjuka visat sig 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.