Okategoriserade

Bärsele eller bärsjal?

Alltid är det en massa val man ska göra med inköp till bebis och aldrig är det solklart vad man ska välja!! Behöver er hjälp igen för att bestämma mig!

Bärsele eller bärsjal?

Jag har läst på familjeliv att bärsjal inte är ergonomiskt för bebben o jag tänker mig att det måste ju vara som att ligga i en hängmatta för bebben. Dessutom undrar jag hur smidigt det är? Är det inte svårt att knyta och så? Vad tycker ni?

Hur länge kan man ha en bärsjal till sin liten? Hur länge kan man ha en bärsele?

Vi ska ju till Brasilien när vår lille är 9 månader o stanna tills han är 1år och 4 månader. Vi kommer inte ha någon barnvagn då, men kan man ha den lille i en bärsele då, tills han kan gå själv?

Behöver man köpa en för tyngre barn efter ett tag eller kan man ha en och samma tills barnet lär sig att gå?

11 Comments

 • towe

  jag har både bärsjal och sele. sjalen är smidigare att ha om man ska bära barnet när man går hemma. det är inte så svårt att knyta fast den. finns tydliga instruktioner på youtube. 🙂

 • Angélica

  Den bärselen jag hade var från 0-13kg, hade en med spädbarnsinlägg 🙂 använde den bara 1gång för William hatade att sitta i den och då var han ändå bara några månader när jag provade 🙂
  Varför ska ni inte ha vagn i brasilien?

 • Amanda

  Jag har pratat bärsele med två kompisar som har barn. Den första har en Babybjörn men ångrade sig att hon inte köpt Ergobaby. Den andra sa samma sak. De hade en Babybjörn först men när bebisen var bara någon månad blev det för tungt och då köpte de en Ergobaby och är jättenöjda! Den sitter mycket bättre på den som ska bära, hon sa att till och med Babybjörns ”ergonomiska” bärsele sitter dåligt på föräldern. Positivt med Ergobaby är att när barnet blir lite större kan man ha bandet på ryggen, då sitter det som en ryggsäck. Perfekt om ni inte ska ha någon vagn, för även när barnet kan gå så kan man ju vilja ta sig fram snabbare än va barnet klarar 🙂

 • Angelica

  Jag har en babybjörn sele som jag använde väldigt mycket till Olivia och jag var supernöjd med den! Jag använde den sista gången när hon var ca 9 månader och precis lärt sig att gå när vi skulle ut en snabbis med hundarna.. Jag är väldigt klen i ryggen och axlarna och tyckte då att det var rätt tungt..

  Ni skulle ju kunna köpa en billig paraplyvagn att ha där nere, lätta, billiga och tar typ ingen plats 🙂 så slipper ni bära hela tiden 🙂

 • Alexandra

  Jag hade en easy hug bärsjal till min lilla är hon var någon månad bara, super bra behöver inte knyta bara trä på sig och barnet sitter skönt med. Man kan ha den jätte länge. Nu har vi en ergo.bärsele som funkar bra också. Testa båda två om barnet inte gillar det ena.

 • malin - mamma till Stella

  Bärsele har vi haft och jag varnar dig för det. Iallafall babybjörns. Man får ju använda den i max 2 timmar, jag hade min i ca 45 minuter och kunde inte röra mig dagen efter. Jag hade så sjuuukt ont i ryggen att jag inte kunde bära Stella på hela dagen. Och många av mina vänner har fått likadant. Här på öppna förskolan rekommenderas bärsjal och det tänker jag testa när nästa kommer 🙂
  Du kan ju alltid testa dig fram när bebisen har kommit, fast de är ju ganska dyra tyvärr :/

 • Emma

  Låter kanske som man måste kolla vilket om funkar bäst med bebisen… tror jag ska kolla på blocket om jag kan hitta begagnat. Det blir nog en Ergo istället för babybjörn. Googlar man hittar man massa som har samma åsikter som er gällande babybjörn!

  Tack för hjälpen!

 • Emma

  Angélica, kom på att jag hade glömt att svara dig ang. vagn i Brasilien. Jag har faktiskt aldrig sett nån med barnvagn i Salvador. Det är Brasiliens tredje största stad med cirka 3,5 miljoner invånare så det är ju lite märkligt men så är det… har sett att man kan köpa sulkys. Men det är inte så anpassat för barnvagn i Brasilien. Folk går o bär på sina barn… det såg jag faktiskt i São Paulo också nu när jag tänker efter. Bussar är inte anpassade för barnvagnar så folk bär på barnen…

 • Louise

  Bär Alice 11 månader ofta i EasyHug bärsjal. Det blir inte för tungt för mig och hon älskar att sitta i den. EasyHug är smidig att ha med på resan och superlätt att ta på, ingen knytning! Bra pris också. Rekommenderas varmt!

 • Emma

  Tack Lousie! Det låter bra! Jag funderar å att köpa både en bärsjal och en bärsele som jag kan använda när vårt barn blir lite större. Men helst vill jag slippa knytning så EasyHug verkar ju vara toppen!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.