Okategoriserade

Att slå barn

Det är fortfarande lagligt i många länder. Inte i Sverige men i till exempel Australien är det fullt lagligt. Sjukt om du frågar mig! Här är det inte lagligt men ändå så visade dom på nyheterna, ett par, där pappa och styvmodern slog ihjäl en liten pojke. På TV här pratar dom inte bara om det, dom som har gjort det ska skämmas, så som dom visar även en slideshow med bilder från deras privata Facebook och det går knappt tro att detta fina paret kan göra nåt sånt. Likadant gör dom med pedofiler, våldtäktsmän, rattfyllerister eller mördare. Även om nyheterna inte har värsta beviset så har dom rätt att tala om namn och visa privat bilder på tv! Like it or not, this is the way it is!

Jag har sett en grej som jag tyckte har förjävlig här och det var en pappa som bråkade med sin son. Sonen kanske var 6-7 år och pappan bar honom i famnen mot hans vilja. Jag tror att han inte ville gå hem. Jag vet inte vad som hade hänt innan, jag såg inte det men Jair sa att han såg pojken slå knytnävslag på sin pappa så pappan la ner sonen på marken och tog hans sandaler och slog honom med dom. Jag tyckte det såg förjävligt ut och blev så upprörd att jag nästan svimmade. Detta var inför en stor fest och ingen gjorde nåt för här är det ok. Här räknas inte detta som aga, Jairs bror säger hela tiden att Bruna ska få en slap på handen för att hon aldrig uppför sig. Jag blir mörkrädd varje gång för jag vet att Jair och hans bröder blev slagna med ett skärp när dom hade gjort nåt dumt. Jair och hans bror säger att det aldrig skulle hända igen för det är inte ok nu, men det var normalt för den tidsepoken. Men jag litar inte på det. Jag hör hela tiden Jairs pappa säga att han vill Bruna ska växa mer för då ska hon få se. Han säger det på ett sätt som låter som han skojar och jag blir väldigt vemodig och vet inte vad jag ska säga. Jag försöker varje gång visa honom hur illa jag tycker om det utan att ställa till en scen. Men jag tror jag måste prata med honom för om jag inte gör det kommer jag aldrig vilja åka tillbaka hit. Ingen ska slå Lucas och om jag får bestämma ska ingen slå Bruna heller, inte ens på handen, men jag får inte bestämma det. Egentligen sitter jag i en knivig situation. Mitt hjärta, min moral och allt jag känner till säger att man inte får slå barn, men jag vet inte vad jag ska göra. Sen dag ett har jag klagat på Jairs brosa när han slagit till Bruna på handen men han vill inte lyssna och kommer aldrig lyssna. När Lucas gör nåt fel säger hon till Lucas att hon ska få stryk. Våld föder våld!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.