Okategoriserade

Så jävla arg!

Det börjar närma sig en högtid här i Brasilien. De är 3 veckor kvar och barnen här leker med smällare från morgon till kväll. För cirka 20min kom en liten unge och la en smällare precis vid min sida. Och det är inga små smällare precis, här kallas dom för bomber. Dom är tillräckliga för att smälla bort både fingrar och hörsel. Jag var den enda här så smällaren var verkligen menad för mig. Jag ropade på Jair som sprang efter ungarna och nu har dom fått stryk hemma hos sin mamma. Jag är emot aga, men när ungarna försöker ge brännskador på andra eller spränga bort tår så tycker jag fan att det inte är mer än rätt med smisk, en örfil eller nåt sånt. Jag tror ni förstår vad jag menar även om det kanske låter bryskt så snackar jag ju inte om misshandel.

Igår slängde dom en bomb som rullade vid sidan av Lucas vagn, herrejävlar vad arg jag blev men jag såg tyvärr inte vem det var. Men skällde på dom gjorde jag. Det är väl därför jag blev offer idag!

7 Comments

  • Emma - På Smällen!

   Det tror jag verkligen inte! Jag tror att dom gör så för att föräldrarna tillåter dom. Föräldrarna vet att dom leker med smällare. Alla ungar gör det och det är knappt nån som har respekt på hur farligt det faktiskt kan vara om man har otur. Om föräldrarna var närvarande och uppfostrade sina ungar istället för att sitta och dricka öl så hade det här aldrig hänt.

 • Johanna

  Jag är också emot aga tycker inte alls att det är en lösning. Men jag förstår precis vad du menar! När de gör något sådant så borde de få ett rejält straff faktiskt, det är inte okej med sådant beteende!
  Däremot tycker jag att som förälder att man ska tvinga barnet att gå tillbaka och be om ursäkt också, kanske med en förlåtpresent för att de gjort något dumt och dra in veckopengen (fast barnen i Brasilien kanske inte får veckopeng?) men du kanske förstå min tanke, att straffa så barnet får skämmas, göra det rätta och få konsekvenser för beteendet.

  Får barn i Brasilien veckopeng eller liknande? (Frågan dök upp nu, haha)

 • Pilla

  Jag är totalt emot aga. Helt oacceptabelt i alla lägen anser jag. Enligt svensk lag räknas till och med en örfil som misshandel. Att kasta smällare så och utsätta andra för den sortens fara är oacceptabelt. Vad lär sig barnet om de får smisk?

 • Pilla

  Jag är totalt emot aga. Helt oacceptabelt i alla lägen anser jag. Enligt svensk lag räknas till och med en örfil som misshandel. Att kasta smällare så och utsätta andra för den sortens fara är oacceptabelt. Vad lär sig barnet om de får smisk?

  • Emma - På Smällen!

   Jag håller med dig Pilla. Jag kan inte längre stå för vad jag skrev i det här inlägget. Jag var så otroligt rädd, arg och chockad att jag skakade och inte kunde tänka ordentligt.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.