Branäs

Andra dagen på skidresan till Branäs

– Pressresa till Branäs –

Nu är vi hemma igen från Branäs 🙂 Vi har verkligen haft en FANTASTISK resa som toppade alla våra förväntningar! Barnen var lyriska, särskilt Lucas! Han tyckte till och med att den bästa dagen i hans liv var när han fick åka skidor hela dagen! Lucas är verkligen en naturbegåvning, och måste som Victor sa ha varit skidåkare i ett tidigare liv 🙂 Så himla kul! Och jag som alltid trott att solsemestrar har varit vår grej, men nu tänker jag helt annorlunda!

Första dagen i Branäs hann vi bara åka ett par timmar innan backarna stängde, men det tog vi igen med råge under andra dagen då vi hade strålande sol och -3 grader. Det var FANTASTISKT, och den här bilden från toppen beskriver verkligen dagen perfekt!

Vi startade dagen med skidskola för Lucas och skidlekis för Isadora. Lucas drog glatt iväg med sin grupp och lärde sig att både stanna och svänga utan problem. Isadora blev däremot supermammig så jag fick också vara med på skidlekis. Jag har bara åkt skidor två gånger förut så jag vågade inte ha henne mellan benen, men det gick superbra att hålla varandra i handen 🙂 Skidlekis höll till i en backe med en rullbandslift som jag och dom fyra små ”krokodilerna” åkte uppför efter varje åk. Instruktören stod längst upp för att hjälpa alla krokodiler av och sist kom jag… Alltså, det där med att svänga undan efter rullbandsliften gick inte så bra för mig, jag gled av med en sån väldig fart att jag råkade ta med mig en krokodil i farten. Haha! Jag kan säga att jag kände mig ganska dum när jag av misstag råkat fånga upp nån annans barn i min famn efter rullbandet så att instruktören var tvungen att hjälpa mig loss eftersom jag dessutom råkat trassla in mig i det barnets ena skida… PINSAMT! Jaja, men ingen ramla eller blev ledsen så det var lugnt även om det säkert såg väldigt roligt ut…! Haha!

Efter skidlekis grillade vi korv på en stor grill i backen. Det var lite dålig fjutt på grillen när vi var där så det var kallt som in i bänken, men det var sååååå gott med grillad korv 🙂 Jag kan varmt rekommendera det om ni ska till Branäs, men gå inte dit när ni redan fryser och ha gärna med nåt varmt att dricka samt sittunderlägg 🙂

Efter korvgrillningen blev det en tur till värmestugan som låg på samma gård som vårt boende på Soltorget 🙂 Där blev det varm choklad och våfflor, MUMS!

När vi hade ätit lämnade vi in barnen på barnpassningen som är gratis. Barnen får vara där i 2 timmar så det var alldeles perfekt för oss vuxna att åka lite tuffare backar.

Jag och Victor testade lite olika backar, både grön, blå och röd och bestämde oss för att testa att åka ner på andra sidan berget. Det var en blå backe, tror vi, men enligt mig såg det ut som ett stup rätt ner!

Försöker se modig ut…. försent att ångra sig nu. haha!

Jag ramlade hela tiden! Haha! På alla möjliga tokiga sätt och tillslut hade jag snö i hela ansiktet… men Victor var världens bästa coach och peppade mig hela vägen ner. Både han och jag var stolta över mig när vi väl kom ner till sittliften 🙂

Snökanonerna sköt lite snö precis när vi skulle knäppa denna bilden… haha!

När vi hämtade barnen från barnpassningen så var båda ivriga på att få ut och åka igen. Lucas var till och med lite avundsjuk på att vi hade åkt utan honom, men vi lovade att åka med honom tills backen stängde och det gjorde vi 🙂 Isadora var också sugen på att åka igen och lärde sig att åka själv utan att hålla i någon. Min modiga lilla tjej 🙂 Sen åkte vi hela familjen i en grön backe, men då fick Isadora stå mellan Victors ben. Hon gapskrattade och skrek av förtjusning när de drog iväg ner för backen! 🙂

Vi hade med oss sele också, men vi bestämde oss för att inte använda den för att det inte skulle bli jobbigt att vänja av henne vid selen. Och det gick ju bra så här också 🙂

När vi kom tillbaka till rummet så var det dags för lite fredagsmys och en film. Det blev Sune i Fjällen och lite god choklad. Mamman däckade på soffan och vaknade inte förrän filmen var slut 🙂 Haha! Den natten sov vi alla fyra som stockar!

Jag är så glad att vi valde en skidsemester denna vintern, så att barnen fick testa på skidor för första gången! Nu vet vi att dom gillar det så vi kommer definitivt tillbaka 🙂 Branäs är verkligen perfekt för barnfamiljer och lagom avstånd från Göteborg. Vi pratar redan om en till skidresa, kanske om ett par veckor på sportlovet ⛷ Hoppas ✊?

14 Comments

  • Emma

   Haha jooo, jag märkte det inte förrän efteråt så jag tänkte undra om någon ser när jag la upp bilden ? uppmärksam du är! Isadora sätter nästan alltid på sig fel sko på fel fot trots att hon har 50% chans att göra rätt. Haha!

   • Anke

    Haha ja för jag kollade om hon hade frost-skor på sig och då tänkte jag ”hmm det ser konstigt ut med kardborren och sen såg jag att det var fel skor på fel sida ? haha ja de är ju för roliga.. ibland ställer dottern fram rätt, sen byter hon helt plötsligt och frågar ”är det rätt?” Nä det var rätt från början ju ?

  • Emma

   Så här tidigt är risken för missfall pga fall minimal. Bebis ligger ju väl skyddad bakom blygdbenet i en fostersäck fylld med vatten som dämpar det mesta. Det vill mycket till för att det skulle bli missfall pga en skidolycka i vecka 10, däremot skulle jag inte våga mig ut i såna här backar senare i graviditeten när bebis ligger mer utanpå magen.

 • Johanna Larsson

  Härligt ni ser ut att ha haft de. Vi var med i Branäs förra veckan först första gången. Vi gillade de men skulle nog ändå säga att vi föredra Sälen.

  • Emma

   Ja, vi hade det underbart! Men åh så kul! Bodde ni också på området? I Branäs By eller Branäs Berg? Vi har inte testat Sälen med barn, men Victor som varit där var väldigt imponerad över hur barnvänligt Branäs är och även att det är billigare än Sälen 🙂 Hoppas ni hade en fantastisk resa också 🙂

   • Johanna Larsson

    Vi både på Bränäs berget och soltorget som er. Resan var bra och barnen gillade de.Håller med om var barnvänlig men de tycker jag Sälen och tex hundfjället med trollskogen är också. Men alltid kul att testa nya ställen.vår nästa skidresa blir till Idre.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.