Branäs

Kvalitetstid med barnen är bäst i fjällen!

Vi gjorde som sagt ingenting över julledigheten och barnen som hade extra långt jullov klättrade på väggarna. I vanliga fall hade det gett mig dåligt samvete eftersom en av anledningarna till att vi inte gjorde nånting var för att jag var preggo och utslagen av både trötthet och illamående. Isadora sa faktiskt ”jag önskar att vi kunde ta ut din bebis, mamma” några gånger, inte för att hon inte ville ha bebisen, utan för att hon helt enkelt ville att mamma skulle må bra igen. Dom orden hade kunnat vara jobbiga för mig att höra, men just då brydde jag mig inte så mycket för att jag visste att vi skulle avsluta jullovet med Branäs och att det skulle bli jättekul både för barnen och oss vuxna!

Det här är vårt tredje år i Branäs, innan dess har vi bara varit på solsemestrar. Jag har alltid prioriterat solen och värmen och trott att det varit våran grej, men varje år som vi är här uppe så känner jag att det är skidresor vi ska satsa på! Vi har aldrig så roligt tillsammans som när vi åker skidor! Jag tror det är för att vi vuxna också blir som ”barn” igen och ”leker” med barnen genom att åka i backarna tillsammans 🙂 På solsemestrar kan man bada tillsammans, men vi vuxna tröttnar oftast ganska snabbt på det och då får barnen leka själva. Här i fjällen åker vi skidor med barnen hela dagarna utan att tröttna! Barnen älskar det och vi vuxna har precis lika roligt vi också!

En sak som jag älskar med skidsemester är känslan i kroppen efter en hel dag i backen! Man är trött och mör, fast på ett härligt sätt. Man sover så bra och all mat smakar FANTASTISKT gott även om det bara är vanlig köttfärssås och spagetti! Det är såklart härligt med solsemester också, men kvalitetstiden med barnen är faktiskt många snäpp bättre i fjällen, i alla fall för oss 🙂

Missa inte våra blogginlägg om vår skidresa på Branäsbloggen – tredje inlägget kommer idag!

5 Comments

 • P

  Mysigt med fjällen. Jag följde dig när du var gravid med William (skrev nog aldrig någon kommentar dock) och tack vare er förlossningsfilm fick vi inspiration att låta min sambo ta emot vår dotter när hon föddes en månad efter William. Tack! Jag är nyfiken, har du/ni redan börjat tänka på nästa förlossning? Känns som jag började tänka på det direkt, men är.säkert annorlunda när det är 4e förlossningen) Ni verkar ju haft en fin förlossning men är det något ni önskar blir annorlunda (I den mån man kan bestämma det hehe). Eller med graviditeten generellt?

  • Emma

   Men åh så kul!! Vad roligt att du blev inspirerad 😍 Åh, det här ämnet med nästa förlossning måste jag nästan skriva ett inlägg om ju, så intressant ämne 😊 Spontant känner jag att jag verkligen hade velat ha med Louise, vår fotografkompis som fotade Isadoras förlossning, men det känns inte som det kommer gå denna gången heller pga corona 😔 Fortsättning följer i ett inlägg inom kort! Tack för blogginspirationen!

 • Nina

  Jag är så sugen på att åka till fjällen någongång men mannen här absolut inte är det.
  Du behöver absolut inte svara men rent allmänt hur är en pressresa, får ni betalt för allt där eller får ni betalt för allt och en extra lön? Eller betalar man del själv?
  Och hur är ett sponsrat inlägg respektive ett inlägg med adlinkar? Ja vad är skillnaden mellan sakerna?
  Om det inte hade varit en pressresa (och inte Corona heller, med tanke på troligtvis färre personer nu) hade ni valt denna tiden eller hade ni hellre åkt över exempelvis jul eller nyår?
  Kommer det vara Branäs även kommande år eller är ni sugna på Europa?
  Ha en fortsatt trevlig semester.

  • Emma

   Hej finis! Du får försöka övertala mannen att gå med på en långhelg, torsdag-söndag så att ni får uppleva det tillsammans en gång åtminstone 😊 Victor vill absolut inte tälta men har gått med på en natt för min skull 😂

   Det skiljer sig såklart från fall till fall, men i detta fallet har vi fått det rabatterat mot att vi bloggar på Branäsbloggen 😊 Sponsrade inlägg är betalda, det är därifrån jag får min lön 😊 Adlinks ger oftast bara en liten procent av det ni handlar på min länk, men ibland kan det vara värt med sådana samarbeten ändå 😊

   Vi gillar att åka på semester lite utanför loven för att det är både billigare och färre människor så vi försöker nyttja möjligheten så länge skolan tillåter. Jag har förstått att det blir svårare och svårare ju äldre barnen blir men just nu är det inte svårt för oss att få 5 dagar ledigt per läsår om barnet inte har mycket sjukfrånvaro. Men nästa år tänkte vi försöka åka till fjällen med våra familjer över jul 😊 Vi gillar Branäs väldigt mycket så målet är att hänga här tills alla barn kan åka skidor och tills jag blir lite varmare i kläderna. Sen hoppas vi på att resa till Alperna där Victor åkt mycket under sin uppväxt 😊 tack snälla!🙏🏻

 • Johanna

  Vi gillar sol och vinter resor. Varit i Bränäs en gång men vi vuxna tyckte var lite för lite backar för oss. Vi åker därför till Sälen eller Idre oftast pga mer bland backar. Inom 1-2 år blir de aplerna.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.