Okategoriserade

9 cykler med NaturalCycles

Jag är nu inne på min 9:e cykel tillsammans med NaturalCycles och det funkar väldigt bra trots att jag har lite oregelbunden mens. Jag har lärt mig en hel del om min menscykel, bland annat har jag insett att jag vanligtvis inte alls har så kort och oregelbunden mens som jag hela tiden har trott 🙂 Vanligtvis har jag en menscykel på 25 ± 1 dagar, men den kan också variera mellan 21- 27 dagar i vissa fall.

menscykel naturalcycles tempning gratis månader

Jag har även upptäckt att jag har en väldigt kort lutealfas, ibland till och med färre än 10 dagar. Lutealfasen är normalt runt 14 dagar och om den är mindre än 10 dagar kan man få svårt att bli gravid. Det känns såklart inte alls så kul, men eftersom jag märker att den varierar från 7-10 dagar och oftast ligger på 10 dagar så känns det ändå ok. Det känns bra att veta om det och att jag med så enkla medel kan följa min lutealfas. Det enda jag behöver göra är att ta tempen varje morgon.

Jag har försökt ta reda på lite olika orsaker till varför man kan få kort lutealfas och vad man kan göra åt det:

– Är du stressad? Sluta stressa! Menstrationscykeln hänger ihop med knoppen lika väl som knoppen sitter fast på halsen 😀

– Käka mer B-vitamin, många tjejer har brist på B-vitamin och lutealfasen kan hänga ihop med det

– Antioxidanter är inte bara bra mot cancer. Antioxidanter kan även hjälpa en strulig lutealfas 🙂

Jag har provat B-vitamin, det hjälpte inte. Jag fick längre hår, längre och starkare naglar men inte längre lutealfas. Nu provar jag att stressa ner för just nu är det nog mitt problem. Det är skönt med NaturalCycles för jag förstår min kropp bättre 🙂 Och det är faktiskt lite spännande att se hur varje cykel blir också 🙂

Är det något speciellt ni skulle vilja veta om tempning och NaturalCycles? Något ni undrar? Jag kanske kan svara 🙂

Vill ni bli värvade till NaturalCycles och få 2 månader gratis direkt? Klicka HÄR!

8 Comments

 • L

  jag gjorde ett liknande schema fast använde äl tester. Tror inte att det är vanligt att ha så där många fertila dagar som natural cykles visar. Tror mer på runt 4 dagar. Jag har nog 3-4 dagar som jag är fertil på.

  • Emma - På Smällen!

   Det är egentligen bara 2-3 dagar som man är fertil på per cykel, men spermierna kan överleva upp till 7 dagar och vänta på ägget inuti livmodern. NaturalCycles identifierar även dessa dagar, därav är det fler röda dagar. Dom mörkröda dagarna är man mest fertil på, dom andra röda dagarna kan man bli gravid på om spermierna skulle överleva inuti livmodern i väntan på ägget. Hoppas detta tydliggjorde det hela 🙂

 • Linn

  åh vad roligt att du är nöjd med den! jag har precis börjat och har rätt höga förväntningar 🙂 hur mycket litar du på de gröna resp. röda dagarna?

  • Emma - På Smällen!

   Vad roligt Linn! Jag skulle nog säga att jag litar 100% på dom gröna resp. röda dagarna. NaturalCycles säger själva att det är 99,9% säkert att använda dom som preventivmedel. För mig stämmer NaturalCycles beräkningar väldigt bra och om min oregelbundna mens gör att ägglossningen dröjer lite så fortsätter NaturalCycles att generera röda dagar tills den är säker på att ägglossningen har varit 🙂 den är alltså hellre på säkra sidan. På present-läget så blir det alltid en extra röd dag innan ägglossning. Hoppas den funkar lika bra för dig som den gjort för mig 🙂

 • Elin

  Hej!
  Tack för en bra blogg!
  Det är inte säkert att du kan svara på min fråga, men jag chansar. Har idag fått reda på att jag med stor sannolikhet har PCO. Använder Natural Cycles sedan några månader tillbaka och under alla tre cykler står det att jag haft ägglossning. Min temperatur har alltså sjunkit vid ägglossning för att därefter öka och hålla sig kvar i den högre temperaturen framtill mens. Har inte gjort några ägglossningstest dock. Kan detta verkligen stämma trots att jag har PCO? Trodde att man inte hade ägglossning så ofta då. 🙂

 • Camilla

  Hej. Min lutealfas har ökat med 10 dagar nu tack vare B-vitaminerna från Holistic. Jag tog dubbeldos i 3 veckor och fick denna effekt. Trodde jag var gravid men det var jag inte så rekommenderar B-vitaminerna.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.