Okategoriserade

Låt barn vara barn!

Jag och Antonia har pratat en del om det här med att barn blir för stora alldeles för snabbt. Det känns som att ”bli stor” kryper neråt i åldrarna, särskilt för flickor. Jag vill inte och tycker inte att det går att jämföra med när jag själv var liten, för saker och ting har förändrats. Nu för tiden har barn iphone och flickor sminkar sig tidigare nu än vad dom gjorde när jag var liten. Ja, saker och ting förändras och det kan vara helt ok. Jag tycker inte man kan sätta en generell gräns när en flicka ska få ha bikini, köpa första BHn, sminka sig etc. Allt det beror ju på kroppens utveckling och hur det ser ut bland dom andra barnen på skolan där barnet går. Jag tycker att man ska lyssna till barnet och känna av läget för allt är inte som när vi var små längre.

mammor och minimodeller pose barn sminka sig

Gissa vilken flicka jag hejar på… 🙂 Hon i mitten såklart! En riktig liten prinsessa! 

Däremot kan jag bli väldigt illa till mods när föräldrarna överför sin fåfänghet på barnen genom att uppmuntra dom att pose:a på bild eller sminka sig på tok för tidigt. Ett typiskt sånt program som jag sitter och grimaserar på är Mammor och Minimodeller. Låt barnen för guds skull vara barn! Dom kommer aldrig nånsin att tacka sina fåfängda föräldrar för dom bestämde deras öde åt dom!

Jag tycker det är jättekul att fota Lucas, men jag skulle aldrig försöka få honom att pose:a. När jag tar bilder på honom så vill jag gärna att han ska se ut som ett barn och göra sånt som barn gör. Jag och Lucas gör gärna olika miner som att gapa jättestort, räcka ut tungan, le jättestort med tänderna, stor och överdriven pussmun eller kycklingmun. Både jag och Lucas tycker det är jättekul och skrattar massor för det är en lek! Så ser ni en bild på Lucas när han gör pussmun är det för att han busar och skojar med oss 🙂

  Jag älskar den här stora busiga gosiga pussmunnen som nästan nuddar näsan!

Vad tycker ni om detta? Var går gränsen för vad som är ok och inte ok?

3 Comments

    • Emma - På Smällen!

      Det syns att H har roligt när du tar bilderna på henne 🙂 hela hon strålar! Samma sak med Lucas 🙂 hoppas folk ser det 😛

  • Linda

    vet inte om det beror på min utbildning men när det handlar om barn tycker jag att man i alla fall nästan i alla fall ska sätta barnet främst. Ett barn kanske inte alltid kan uttrycka sina åsikter men då är det föräldrarnas ansvar att göra det de tror är bäst för barnet. Tex som dyra fina kläder på barn. Vem tjänar på att barnet smutsar ner sig på förskolan och föräldrarna blir sura? Vad är den jackan värd då? Massa ångest för barnet kanske. Barn ska kunna leka och vara barn. Just det här med foto tycker jag också har spårat ur. Folk rent av spökar ut sina barn och sätter dem i onaturliga situationer. Speciellt babyfotograferingar får mig att rynka på mäsan. Små bebisar som ligger nakna här och där. Kan någon påstå att det är för barnets skull? Nej det är ju bara för oss vuxna. Fota barn när de är barn, när de är sig själva och gör det de brukar.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.