10 tips på hur du får håret att växa snabbare!

Idag har jag varit och klippt mig på StudioAveny, dom lyckades precis klämma in mig trots högtrycket på salongen just nu. Jag var verkligen tvungen att klippa mig nu! Det gick inte ens att dra fingrarna genom håret! Skärpning på mig!! Jag hade ju lovat mig själv att det inte skulle gå så långt mellan klippningarna! Min frisör Steffi kom med många bra tips för hur jag skulle göra för att få håret att bli långt och det har gjort effekt faktiskt. Steffi hittade hår på flera ställen som var på väg att växa ut och håret har hållt sig i mycket bättre skick nu när jag har följt hennes råd. Jag tänkte jag kunde dela med mig lite av hennes tips, både lite nya som jag fick idag och sånt som jag har gjort dom sista månaderna.

 

Här kommer en lista på 10 enkla och budgetvänliga tips på hur du kan få håret att växa snabbare:

1. Klipp alltid håret med minst 12 veckors mellanrum, detta är standardregeln, men vissa kan behöva klippa med 10 veckors mellanrum. Jag behöver klippa med 10 veckors mellanrum eftersom jag färgar mitt hår.

2. Käka B-vitamin! Många kvinnor har B-vitaminbrist. B-vitamin kan man aldrig få för mycket av så man kan käka extra B-vitaminer även om man redan äter multivitamin. Får man “för” mycket B-vitamin så kissar man bara ut det, inte farligt alltså! Mitt hår har växt väldigt mycket sen jag började med B-vitamin (även naglarna har blivit starka och växer som ogräs!).

3. Fläta hellre håret än att sätta upp i en knut när du ska sova. För vissa kan det var bättre att sova med utsläppt hår, beror på hur mycket håret trasslar sig under natten och hur du rör dig.

4. Har du jämt tofs till vardags? Försök variera håruppsättningen och ha gärna nersläppt ibland så att det inte blir lika mycket förslitningar.

5. Köp en bra hårinpackning! Tumregel: Säljs det på ICA så är det inte en “bra” hårinpackning! Hårinpackningen är den viktigaste produkten av dom alla! Gör hårinpackning 1-2 gånger i veckan och låt det sitta i minst 45 min!

6. Använd Tangle Teezer som reder ut alla tovorna när du duschar. Tangle Teezern är suverän i blött hår och gör även att du bara behöver liiite liiite balsam/hårinpackning eftersom den lätt sprider sig i håret när du borstar med Tangle Teezern. Jag köpte precis en till för 64 kr HÄR!

7. Tvätta helst inte håret varje dag.

8. Borsta igenom håret ofta så att det inte bildas så mycket tovor.

9. Använd alltid värmeskydd när du plattar håret, blåser håret eller lockar håret. Om det går, låt håret vila ibland från värmeredskapen.

10. Om det dröjer länge mellan klippningarna. Försök skydda hårtopparna med hårolja eller liknande så klarar håret sig bättre tills det är dags för nästa klippning.

Jag önskar verkligen att jag hade läst denna listan när jag tappade så mycket hår efter graviditeten! Det håret har växt ut igen, men är bara axellångt. Hade jag fått läst denna listan så hade det håret nog växt ikapp sig redan 😛 Det är psykiskt jobbigt att tappa stora hårtestar med hår, men det är glädjande att se när det växer ut igen. Först fick jag en krans kring huvudet och det såg inte riktigt klokt ut. Minns ni den här bilden?

ny hårväxt tappa hår efter graviditet

6 månader efter förlossningen med Lucas började håret växa ut igen 🙂

3 Kommentarer

 1. Jennifer

  Det med b-vitamin ska jag testa 🙂
  Själv kör jag med balsammetoden och har aldrig haft såhär mjukt hår förut! Det är långt men är ändå inte slitet, utan är som sagt mjukt och superglansigt, och det behövs inte klippas lika ofta längre 🙂 Jag kör på svinborste som är skonsamt mot håret och får bort alla lösa hårstrån, och så känns den lyxig 😉

  Kram

  Svara
  • Jennifer

   Glömde säga att jag nu inte behöver tvätta det varje dag heller, utan jag gör det varannan men kommer nog kunna dra ut på tvättarna ännu mer eftersom det inte känns så smutsigt längre den dagen det tvättas 🙂

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här