Recept

4 rätter att göra storkok och stoppa i frysen

– Innehåller annonslänkar till recept hos HelloFresh –

När vi åkte till Branäs hade vi i förväg tänkt ut och lagat flera storkok som vi frös in och använde som kylklampar för att mjölk, smör och andra kylvaror inte skulle bli förstörda på vägen upp. Vi använde inga kylväskor, utan bara vanliga ICA-kassar som vi hade packat och det räckte för att maten skulle hålla sig kall och fryst hela resan. Det blir inte så varmt i ett bagageutrymme som man kanske kan tro och särskilt inte i en kasse där man har en massa djupfryst mat.

Vi hade med oss fyra storkok med mat, två färdigrätter och en maträtt som jag förberett dagen innan som bara var att laga till på ankomstdagen. Här kommer vår lilla fjällenmeny, dom fyra första rätterna är perfekta att laga storkok och frysa in:

– Victors hemlagade köttfärssås
– Kryddig penne all’arrabiata
– Bakad gnocchi
– Köttbullar i tomatsås med spagetti
– Chorizo med pärlcouscous – Denna maträtten gjorde jag ordning dagen innan och frös inte in. Den var perfekt att äta på ankomstdagen.
– Färdig ärtsoppa
– Gulaschsoppa på burk – Såååååå gott! Och jag som var så emot att äta soppa på konservburk. Tack till Victor som övertalade mig 🙂

Barnen åt pasta med mamma-scan köttbullar, köttfärsås, bakad gnocchi, salsiccia med pärlcouscous och falukorv med pasta. Dessutom hade jag stekt och fryst in tre stora paket med pannkakor.

Jag har fått en hel del frågor på recepten så jag tänkte dela med mig av dom samt förklara hur jag gjorde för att det skulle bli minimalt med arbete när vi var iväg.

Bakad gnocchi: Gör klart färsen och frys in. När den ska lagas så behöver ni bara tillsätta gnocchi och mozzarella och ställa in det i ugnen 🙂

Kryddig penne all’arrabiata: Tillaga all’arrabbiatan och frys in. Värm sedan i stekpanna/gryta under tiden pastan kokas. Tillsätt en dl pastavatten till såsen innan vattnet hälls av.

Köttbullar i tomatsås: Tillaga köttbullarna och gör tomatsås och frys in det tillsammans i stora glasburkar. Ta fram och koka pasta. Klart!

Chorizo med pärlcouscous: Gör klart korven och förvara i matburk. Gör ordning grönsakerna, men ugnsbaka dem inte, förvara dom i matburk. När ni ska äta lagar du till grönsakerna i ugnen, värmer korven i stekpannan och kokar couscousen. Klart!

Som ni märker kommer alla recept från HelloFresh som vi testade i höstas när jag samarbete med dom. Efter vårt samarbete så fortsatte vi att beställa HelloFresh och det har verkligen väckt matlagningsglädje i mig som inte gillat att laga mat förut. Jag tycker HelloFresh har många riktigt goda pastarecept som vi har fortsatt med, dessa ovan är några av dem 🙂 Om ni är sugna på att testa HelloFresh så använd den här rabattkoden ”HELLOAFF565”, då får ni 20% rabatt på första och andra kassen och 10% rabatt på tredje och fjärde. Ni binder dock inte upp er på att köpa fyra kassar om ni själva inte vill det 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.