Brasilien,  Recept

Recept på Jairs mammas tomatsås

Det var längesen nu som jag fick frågan om Jairs mammas tomatsås. Det är lite komplicerat att få recept från henne eftersom hon lagar mat på känn, men jag tror jag har lyckats få receptet med rätt mängder här.

4 tomater
1 lök
3 vitlöksklyftor
Salt

Lägg tomaterna i kokande vatten. Ta upp dom efter cirka 5 min, då skalet går enkelt att ta av. Tomaterna ska inte bli mjuka, låt dom bara ligga i vattnet tills skalet går lätt att ta av. När tomaterna är skalade, skär dom i bitar. Skär också löken och vitlöken i små bitar och koka allt tillsammans. Smaka av med salt. Enkelt och helt utan E-ämnen och sånt!

Jag tycker att tomatsåsen är en aning söt, vilket bara är bra för barn. Här finns det inte peppar, men jag tror den skulle bli kanongod med lite peppar och basilika 🙂

 

IMG_7296

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.