Fitnessfightensallad med bulgur, kräftstjärtar och avokado!

– Samarbete med World of Shape –

När man köper ett program från World of Shape får man ett kostschema och tillgång till World of Shapes receptbank. Varje vecka får man dessutom en veckomeny med maträtter för veckans sju dagar. Det finns massor av goda och spännande recept, men för en person som hatar att laga mat, så tar det givetvis emot att lära sig att laga nya maträtter. Jag brukar därför försöka hitta ett sätt som gör att tiden i köket blir så kort som möjligt. Det allra bästa är om jag kan få Jair att laga något som passar mig också. Mat utan sås brukar gå bra för då kan jag väga varje grej och göra matlådor med rätt mängd av allt. Men när Jair lagar mat så brukar det alltid vara en gryta av nåt slag och då är ju allt redan är blandat och därför svårt för mig att separera och väga. Jag tycker därför att det är enklast att göra sallad och äta varje dag. Jag gillar sallad, det är fräscht och gott.

I den här omgången av Fitnessfighten eller Butt Blaster som jag kör nu så har jag plockat ihop ett eget recept som faktiskt är väldigt gott. Det är en sallad med bulgur, kräftstjärtar och avokado. Jag har ätit samma sak i nästan två veckor nu, men ibland varierar jag med quinoa eller kyckling till salladen.

Här kommer receptet på bulgursallad men kräftstjärtar och avokado

25 g okokt bulgur
150 g kräftstjärtar
100 g valfri blandad sallad isberg, mache, roman, ekblad, ruccola
40 g paprika
20 g gurka
20 g tomat
20 g avokado

Tips! För att göra det extra festligt, ät bulguren varm! Det går också bra att ringla över en tesked olivolja. Jag spexar även till det med lite rostade solrosfrön, rostade sojabönor eller cashewnötter – det är så gott! Jag ska också vara helt ärlig med att säga att även om detta är mängden som jag bör äta så orkar jag inte äta 300 gram kräftstjärtar per dag så jag brukar faktiskt nöja mig med 200 gram (100 gram per portion), däremot så äter jag en halv avokado istället för 20 gram. Det brukar bli lite mer än 20 gram beroende på hur stor avokadon är 🙂 Jag borde kanske kompensera på något mer sätt, men just nu mår jag bra av att äta så här så jag låter det vara så tills vidare.

Om det är någon som har lust att testa något av World of Shapes program så får ni 10% rabatt med koden ”PASMALLEN50”. Och fråga gärna om ni undrar något!

Relaterade Inlägg

2 Kommentarer

    • Emma - På Smällen!

      Jag gillar world of shapes kostprogram men eftersom jag vet din bakgrund så skulle jag inte råda dig det eftersom man väger maten. Ta hand om dig och skapa dig inga hjärnspöken. Kram ❤️

      Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här