Tips på intressant TV-program tillsammans med barnen

Jag måste bara tipsa om ett intressant barnprogram som vi precis har tittat klart på tillsammans med barnen. Programmet finns på SVT play och heter ”Världens hemskaste sjukdomar” och tar upp sjukdomar som lamslog världen förr i tiden, bl.a. kolera, mässlingen, spanska sjukan, spetälska osv. Så så så himla intressant! Jag kände till namnet på dom flesta sjukdomar, men jag hade verkligen ingen aning HUR man fick dessa sjukdomar eller vad som händer med kroppen om man får dom. Programmet tar på ett roligt sätt upp hur det var förr och hur man rådgjorde med läkare eller snarare “klok gubbe” eller “klok gumma” för att bli frisk. Lucas och Isadora har båda tyckt att det var väldigt intressant och samtidigt har dom fått ett nytt perspektiv på hur bra vi har det nuförtiden med mediciner, vaccin osv.

Vi har också haft en hel del intressanta diskussioner sen vi började kolla på programmet och jag tog tillfället i akt att berätta om vaccinen som barnen har fått. Lucas har ju på senare tid börjat tycka att det är väldigt otäckt med sprutor så då känns det bra att han förstår varför man är så elak och ger honom den ändå 😛

Nu när vi sett alla avsnitt så hade det varit kul att se något liknande program, har ni förslag?

Relaterade Inlägg

6 Kommentarer

  1. Ylva

    Jag jobbar som lågstadielärare och måste tipsa om urplay! Finns hur många spännande och lärorika serier som helst där! Både mina elever (och jag själv 🙈) kan bli helt uppslukade! Både om historia, teknik, miljö, världen, kroppen mm.

    Kram!

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här