Att göra i Göteborg

17 aktiviteter att göra under höstlovet i Göteborg 2021

– Betalt samarbete med Showtic.se –

Nu är det bara två veckor kvar till höstlovet i Göteborg och det är dags att sondera terrängen på alla kul aktiviteter att göra i Göteborg detta året! Här kommer listan med 17 aktiviteter att göra under höstlovet i Göteborg 2021!

1. Gå på musikalen THE SOUND OF MUSIC på Lisebergsteatern! – En fantastisk kärlekshistoria som handlar om guvernanten Maria som förändrar livet helt och hållet för Georg von Trapp och hans sju barn. Vi var på den i lördags och barnen satt som små ljus och tittade med spänning hela musikalen! Det var en underhållande historia med vacker musik och inslag av skämt som både barn och vuxna skrattade gott åt 🙂 Det är verkligen en musikal värd att se! Boka nu i oktober eller under höstlovsveckan så får ni 40% rabatt på barnbiljetterna! Klicka HÄR för att boka!
När ni köper biljetter till THE SOUND OF MUSIC så får ni dessutom fritt inträde till Liseberg! Passa på att göra dagen till en heldag med både musikal och Liseberg 🙂

höstlovet i göteborg

Foto: Göran Wallgren

2. Liseberg – Missa inte Halloween på Liseberg (om ni bokar musikalen THE SOUND OF MUSIC får ni dessutom fritt inträde till Liseberg)! Jag kan varmt rekommendera att gå dit både med och utan barnen! När barnen är med så hänger ni på Kaninlandet och på kvällen är det dags för den barnförbjudna delen där zombies och läskiga clowner vandrar runt mitt bland besökarna! Och missa för guds skull inte dom fem läskiga spökhusen – ”skogen” är som en mardröm som blivit verklighet! Fasiken så läskigt!

höstlovet i Göteborg

3. Universeum Universeum har också ett Halloween-koncept som vi besöker varje år! Då smyckas hela vetenskapscentrumet ut med spindlar, spindelväv och pumpor och man kan vara med och skapa slemmigt slajm, titta på en fakirs magiska show, lära sig om blodsugande djur och tillverka sin egen fladdermus! Dessutom är det premiär för den helt nya delen av Universeum, Miniverseum den 29:e oktober!

aktiviteter under höstlovet i göteborg

4. Skapa självlysande saker med Designklubben GRATIS – Var med och undersök självlysande och reflekterande material med Designklubben och skapa något som du får ta med dig hem. Kanske blir det en reflex eller en figur som bara lyser i mörkret? Den här aktiviteten passar barn mellan 6-15 år och jag känner att jag bara MÅSTE ta med barnen på detta!

5. Ficklampsvisning på Göteborgs Konstmuseum GRATIS – Besök Göteborgs Konstmuseum när det är släckt och stängt och gå på kuslig ficklampsvisning! Spökar det? Följde det där porträttet precis dig med ögonen? Hua! Här kan man även vara med på en workshop och skapa med skuggor!

6. Höstlov i Jubileumsparken GRATIS – Här bjuds på ett gediget höstlovsprogram med bl.a. sportfiske, seglarskola och experiment med Maritiman. Dessutom kommer bokbussen där man kan låna böcker, film och spel 🙂 Det har även byggts en ny lekplats med en rutschkana där man kommer ut ur munnen på ett spöke och så har det rests en jättelik döskalle som måste ses!

Foto: Jubileumsparken

7. Aeroseum – Under höstlovet i Göteborg dukar Aeroseum upp med en massa olika aktiviteter under jord. Häng med på spökjakt, delta i skaparverkstaden, få en ansiktsmålning, titta på teater och mycket mer! Ni kan också prova flera av Aeroseums stående aktiviteter som flygsimulatorn eller delta i trekampen och testa stövelkastning, golf och curling! Kolla in när vi var på Aeroseum förra året HÄR!

8. Mörkerklättring på höghöjdsbana med Upzone – Det enda ljuset kommer från pannlampor, belysning i park samt stämningsfull musik när ni slänger er ut bland trädtopparna! Såå häftigt! Utspökade barn får en överraskning 🙂

Foto: Upzone

9. Alfons Åbergs kulturhus Ett Halloween-pyntat Alfonshus med små spindlar, spöken och fladdermöss bjuder på högläsning, teater, kreativ verkstad och filmvisning detta höstlovet.

På ett svart bord finns en orange pumpa, ett ljus och ett litet spöke. Alfons Åberg sitter på en stol intill bordet. Bakom Alfons ser man massor av höstlöv.

Foto: Lisa Ödman Alfons Åbergs kulturhus

10. Tjolöholms lekby – Besök och lek i en återskapad historisk miljö inspirerad av Tjolöholms historia. En bra inomhusaktivitet vid dåligt väder! I priset för lekbyn (60 kr) ingår även en liten present samt en utomhusrunda där olika saker ska hittas.

Foto: Tjolöholm

11. Besök Göteborgs Stadsmuseums nya utställning – Här får du se gröna kaniner, göteborgshumor och världens äldsta Volvo och kanske får du lära dig något om Göteborg som du inte redan visste.

12. Slottsskogen / Plikta GRATIS – Passa på att besöka Göteborgs vackra park, Slottsskogen. Detta året firar Plikta höstlovet vid Barnens Zoo 4-5:e november.

13. Världskulturmuséet – Detta är en av mina absoluta favoriter! Under höstlovet har dom Dia de muertos-tema med pinjataworkshop och filmen COCO visas. Man kommer också kunna skapa Mexikanska sockerskallar och pappersblommor.

14. Maritiman – Det flytande museumet Maritiman bjuder på en interaktiv presentation av havsmonster, experiment, pyssel, sagovandring och bakverk med Halloweentema! Lucas var där och experimenterade förra höstlovet 🙂

höstlovet i göteborg

Foto: Maritiman

15. Stadsbiblioteket GRATISUnder höstlovet blir det bl.a. spökjakt med bokbussen, ryslig tipspromenad och promenadteatern ”Skogshäxan” – Spännande!

16. Positivparken GRATIS – Under höstlovet blir det bl.a. pokémonjakt, pyssel, sagostund, tipspromenad och gps-quizz i positivparken!

17. Gå på bio! – Den 29:e oktober har Familjen Addams 2 biopremiär – klockren Halloween-film!

Hoppas att ni får ett fantastiskt lov och att ni har nytta av listan med aktiviteter att göra under höstlovet i Göteborg 🙂 Dela gärna på era sociala medier och tipsa nära och kära! Och tipsa mig om jag glömt någon rolig aktivitet!


Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.