10 saker att göra med barn under påsklovet i Göteborg

Funderar ni också på vad det finns att göra under påsklovet? Jag har funderat lite extra mycket just detta året eftersom Isadora fyller år på påskdagen och tänkte att jag likaväl kan göra en lista med alla roligheter jag har hittat. Så här kommer en lista med 10 saker att göra med barn under påsklovet i Göteborg:

1. Tjolöholms slott som ligger lite utanför Göteborg har som tradition att bjuda på påskfirande. Här kan man låta barnen träffa påskharen, gå på påskäggsjakt, äta pannkaksbuffé, åka häst och vagn och leka på Emil i Lönneberga utställningen! 

2. Dinosaurierna på Universeum – Besök Dinosaurierna som hade premiär på Universeum förra helgen!

org_dsc02272

3. Påsklovskul på Aeroseum – Prova Aeroseums flygsimulator eller delta i trekampen och testa stövelkastning, golf och curling! Under påskveckan kommer det vara specialvisningar av kustbevaknings histora, barnvisningar om helikoptrar och skaparverkstad för stora och små. 

4. Besök Skidome och testa på skidskytte & skidlek! Den 19:e – 20:e april är det fritt inträde från alla och 15:e – 21:a april är det fritt inträde för barn och ungdomar upp till 16 år. 

5. Världskulturmuséet anordnar påskpyssel och filmvisning för hela familjen. Självklart är deras populära barnutställning Tillsammans öppen också – Min favorit i Göteborg 🙂 Kolla in min vlogg!

6. Frölunda kulturhus påskar också till det med pyssel, målarateljé och bio. 

7. Spela så mycket du orkar i Lisebergs spelhus med spelpasset! Den 13:e -22: april har Spelhuset öppet för alla spelälskare!

8. Slottsskogen – Lek på lekplatsen plikta som har speciella aktiviter under påsklovet, grilla korv på pliktas grill, testa barfotaslingan som ett tecken på att våren är här, titta på djuren i parken och missa inte äggjakten på skärtorsdageen! Barnen zoo är tyvärr inte öppet ännu, det öppnar 29:e april

9. Alfons Åbergs kulturhusAlfons hus är supermysigt fullt med lek och bus för barnen. I den här fantasivärlden kan ni lätt fördriva en hel dag med barnen!

10.Maritiman – Maritimt museum på vattnet vid Packhuskajen för den som gillar fartyg. Jag minns att jag var på någon u-båt här i Göteborg när jag var liten, jag undrar om det kanske var detta som jag var på. Hur som helst så är detta något som jag är nyfiken på att besöka igen.

Relaterade Inlägg

En kommentar

  1. Hillevi

    Hej! Jag och min familj ska åka till gtb på höstlovet. Vi funderar på Liseberg samt naturhistoriska… vad tycker du om den sistnämnda? Mina barn är tre och sex år. Och den äldsta är fascinerad av djur. Eller är stadsmuseumet eller kulturhuset bättre?

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här