Att göra i Göteborg

17 aktiviteter att göra med barn under sportlovet i Göteborg 2022

Nu är det bara en vecka kvar tills vi får sportlov och därför tänkte jag dela med mig av en lista med 17 aktiviteter att göra med barn under sportlovet i Göteborg 2022! Perfekt för er som planerar en staycation eller för er som tänkte besöka Göteborg under ert sportlov! Här hittar ni både roliga gratis aktiviteter och aktiviteter som kostar en slant 🙂

1. Universeum Under sportlovet så händer det precis som vanligt massor av extra kul saker på Universeum! Det blir kärlekstema och knacka kärlekskod i The Hub, ge dig ut på äventyr genom att låna en uppdragspåse, leta efter Benjamin i hans kurragömma och mycket mer!

sportlovet i Göteborg 2022

2. Besök Lisebergs spelhall – Här finns hela tre våningar fyllda med flipper, arkadspel, airhockey och mycket mer. Superkul att göra med lite större barn 🙂 Nöjesparken är i övrigt stängd under sportlovet.

3. Sportlov i Jubileumsparken GRATIS – Baka pinnbröd och prova bågskytte, prova på dans, bygg en koja och bygg något kul tillsammans med POP UP Bygglek som är en rullande lekplats som kommer på besök under sportlovet! Boka in ditt barn på länken HÄR!

4. Aeroseum – Temat för sportlovet på Aeroseum är “Bland stjärnor och planeter” och här bjuds det på specialguidningar i rymdutställningen, planetjakt, stjärnskådning, teater med Teater Pellerin och man får bygga en rymdraket. Ni kan också prova flera av Aeroseums stående aktiviteter som flygsimulatorn eller delta i trekampen och testa stövelkastning, golf och curling! Kolla in när vi var på Aeroseum förra året HÄR!

aktiviteter att göra med barn under sportlovet

5. Slottsskogen / Plikta GRATIS – Besök lekplatsen Plikta och låna roliga fritidsartiklar, låna en bok från bokbussen, gå tipspromenad, grilla korv på Pliktas grill och testa olika para-anpassade sporter som t ex basket, bordtennis och käpphästhoppning.

6. Testa Upzones höghöjdsbana – Det här kan bli ett spännande äventyr för både stora och små! Ta er igenom olika hinder och linbanor uppe i luften där du väljer en lagom utmanade nivå för dig. Det finns olika svårighetsgrader på banorna som du klarar av i din egen takt.

7. Alfons Åbergs kulturhus Lek och busa i Alfonshuset, gå på sagostund, titta på barnteater och var med och vik hjärtballonger på Alla Hjärtans dag!

17 aktiviteter att göra med barn under sportlovet i Göteborg 2022

8. Positivparken GRATIS – Besök den roliga lekplatsen positivparken! Under sportlovet blir det bl.a. pokémonjakt, utomhusbio och lego-workshop!

9. Stadsbiblioteket GRATIS – Bjuder på Bok OS och TV-spelturnering med spelet Crash Team Racing Nitro-Fueled

10. Tjolöholms Slott – Besök slottet, åk skridskor på vår konstisbana, fika i Kafé Manegen och besök Tjolöholms Lekby där barnen kan leka i återskapad Tjolöholmsmiljö med arbetarbostad, stall och skola. Lekbyn ligger inomhus i anslutning till Kafé Manegen och passar bra för rastlösa barn när vädret är lite sämre.

17 aktiviteter att göra med barn under sportlovet i Göteborg 2022

Foto: Tjolöholm

11. Världskulturmuséet delvis GRATIS – Under sportlovet kan man vara med och skapa en egen blomstergirlang som man får ta med hem, aktiviteten kostar 60 kr per familj (1 vuxna + 2 barn). Och precis som vanligt är det gratis att besöka barnens utställning Tillsammans.

12. Jumpyard – Rasta barnen på Jumpyard där barnen kan hoppa av sig alla myror i brallan tills benen blir till spagetti 🙂 Superbra sätt att göra av med massor av energi!

13. Åk till badhuset med kidsen – Lerum och Alingsås har kul upplevelsebadhus för barn 🙂

www.nolhagaparkbad.se – Njut av upplevelsebad, relax, motion, kafé

14. Åka skridskor – besök någon av Göteborgs alla ishallar och åk skridskor med barnen

15. Stättareds 4H-gård – Här blir det ponnyridning, skattjakt, fårmatning och så kan man åka häst och vagn och fika i gårdscaféet!

16. Naturhistoriska museet GRATIS- Under sportlovet på Naturhistoriska museet tar vi reda på vilket djur som sover bakom barken på ett träd hela vintern? Och vilket annat djur vilar nergrävd i botten på en sjö?

17. Skidläger i Skidome – Delta i dagläger och åk skidor inomhus i fyra minusgrader. Ditt barn kommer träffa nya kompisar och leka roliga leker men framför allt åka massor av skidor!

Hoppas att ni får ett fantastiskt lov och att ni har nytta av listan med aktiviteter att göra med barn under sportlovet i Göteborg 2022 🙂 Dela gärna på era sociala medier och tipsa nära och kära! Och tipsa mig om jag glömt någon rolig aktivitet!


3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.