Att göra i Göteborg,  Okategoriserade

Gratis utflyktsmål i Göteborg

Jag såg att Sandra Cederbom hade rekommenderat Slottskogen som ett bra utflyktsmål när man är på besök i Göteborg och jag kan inte annat än att instämma! Det är helt fantastiskt hur Slottskogen kan vara gratis med tanke på allt som finns där!

  • Lekplatser – Dom har två lekplatser, en naturlekplats som heter Naturleken som har bland annat en barfotaslinga och en stor lekplats som heter Plikta. Plikta lånar ut cyklar, spel och lekredskap och dom har skötbord, micro och toaletter. Plikta har även ett program för vardagar och grillar och säljer korv alla dagar.
  • Djurparken – där dom har hästar, sälar, älgar, pingviner och massor av andra djur. Gå dit kl 14.30 och se pingvinerna matas!
  • Barnens Zoo – där barnen får gå in och klappa grisar, får och getter. Just nu är det tillfälligt stängt då djuren har smittats av ett muneksem som kan smitta människor. Har ni nyligen varit där, läs detta!
  • Ponnyridning – kostar 20 kr
  • Hundrastgård – Det finns även en hundrastgård här för alla vovvar som vill springa av sig 🙂

Slottskogen har en egen hemsida där man kan läsa om olika aktiviteter och tider som djuren matas. Gå gärna in och titta HÄR!

Miljön i Slottskogen är också helt fantastisk! Det är mycket backar om man vill gå runt över allt, men det finns också stora stora gräsplättar vid dammen som man kan ha picknick 🙂  Jag, Antonia och Liselotte var där igår och lunchade på Björnvillan 🙂

liselotte blogg

 

Lånade den här bilden från Liselottes blogg (hoppas det var ok)! Kolla gärna in Liselottes blogg HÄR! Supergullig tjej med en väldigt trevlig blogg 🙂 Dessutom är hon en professionell fotograf!

Jag tog också lite bilder med min nya kamera. Den är enkel att använda, men eftersom jag har noll koll så går det nog att fota ännu bättre om jag lär mig kameran. Smidig är den i alla fall 🙂 Liselotte utlovade en liten fotokurs nån dag 🙂

IMG_5214.JPG

Kolla in det fina rosa trädet med massor av rislampor! Såååå fint!!

IMG_5210.JPG

Jag kan varmt rekommendera ett besök i Slottskogen! Det finns något för alla! 🙂

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.