12 aktiviteter med barn i Göteborg

En läsare önskade att jag skulle skriva ett inlägg om roliga aktiviteter som man kan hitta på med barn när man är på besök i Göteborg nu i sommar så här kommer en lista med lite tips 🙂 Först kommer en lista på 6 aktiviteter som kostar och sen en lista med 6 aktiviteter som är minst lika roliga, men som är helt gratis!! 🙂

6 aktiviteter som kostar 

1. Liseberg – så klart!!! Det kan vara värt även om man har en 2-åring och man inte vill åka några karuseller. Leklandet “Bushållplatsen” därinne är nämligen gratis och det var den som Lucas tyckte var allra roligast förra året när vi var där. Ponnykarusellen är också gratis och småbarn går ju in gratis på Liseberg så det är bara föräldrarna som behöver betala inträde.
2. UniverseumPerfekt en regnig dag när man inte har lust att vara ute. Nya regnskogen är verkligen ett superlyft och jag älskar dom roliga expeditionerna som dom har ordnat för barnen 🙂

regnsskogen
3. Åka paddan! – Se Göteborg via en båttur med populära paddan! Det brukar vara uppskattat bland både barn och vuxna.
4. Alfons Åbergs kulturhus – Alfons hus är supermysigt fullt med lek och bus för barnen. I den här fantasivärlden kan ni lätt fördriva en hel dag med barnen! 

alfons åbergs kulturhus
5. Aeroseum är också ett populärt utflyktsmål. Vi har inte varit där ännu, men det låter kul, särskilt för lite större barn. Aeroseum är nordens största flygupplevelsecentrum.
6. Maritiman – Maritimt museum på vattnet vid Packhuskajen för den som gillar fartyg. Jag minns att jag var på någon u-båt här i Göteborg när jag var liten, jag undrar om det kanske var detta som jag var på. Hur som helst så är detta något som jag är nyfiken på att besöka igen 🙂

6 aktiviteter som är gratis!

1. Slottsskogen! Den är gratis och erbjuder så mycket kul som ni inte får missa! Där finner ni Barnens Zoo som är helt gratis och där barnen får gå in och klappa får, getter, grisar m.m. Mittemot Barnens Zoo ligger Ponnyridningen som kostar 20 kr. I Slottsskogen finns även en mängd andra djur att titta på och missa inte sälarna som matas 14.00 och pingvinerna som matas 14.30 🙂 I Slottsskogen finns även en stor lekplats som heter Plikta som är kul för både små och stora barn. Just nu är det ingen personal där för dom har semester, men 1:a augusti så finns det personal där igen som ordnar med aktiviteter för barnen och tänder grillarna så att man kan både ta med eget att grilla eller köpa en korv 🙂 Efter en dag i Slottsskogen brukar vi gå till Björngårdsvillan och äta yoghurtglass. Dom brukar ha en deal på Let’s Deal så att glassen blir lite billigare 🙂 Läs gärna mer om Slottsskogen HÄR!

barnens zoo
2. Älvsnabben som går mellan Hisingen och fastlandet är gratis. Det är ingen guidad tur, men om man ändå ska över till Hisingen så är det ganska populärt bland barnen att åka över med båten istället för buss/spårvagn 🙂
3. Trädgårdsföreningen anordnar gratis barnteater med Pelikanteatern den 28:e juli. Pjäsen heter “God morgon Gudrun!” Den är klockan 14 på barnteaterscenen, vid regn och konsert i Lagerhuset. Passar barn 0-3 år.
4. Sjöfartsmuséet känns som ett typiskt ställe att besöka när man är i Göteborg. Alla under 25 år går in gratis, annars kostar ett årskort 30 kr 🙂 Det finns massor av fiskar att titta på och några får man klappa vissa dagar i veckan. På övervåningen är ett stort lekland blandat med massa kultur. Vi är där då och då och det är alltid lika uppskattat. Två andra museum med lekland för barnen som ni kan besöka när ni är här är Världskulturmuséet bakom Universeum (helt gratis!) och Stadsmuséet vid Brunnsparken (samma årskort som Sjöfartsmuséet).

sjöfartsmuseet
5. Besöka den historiska ön Marsstrand! – Detta var en av mina favoritutflykter när jag var liten. Vi brukade åka till Marsstrand och besöka fästningen och gå en guidad tur där. Så spännande och lite läskigt 🙂
6. Jublieumsparken vid Frihamnen. Här finns en liten lekplats som är kul för både små och stora barn. Precis vid lekplatsen finns även en prova-på-seglarskola (jag tror den är gratis). Vid frihamnen så finns även en jättecool pool som Göteborgs stad har byggt upp precis vid Göta Älv. Poolen är inte grund så det krävs att föräldrarna är med och badar. Se mer HÄR!

frihamnen bad

Har jag missat någon kul aktivitet? Tipsa gärna i så fall! Själv så skulle jag gärna vilja ha bra tips på var man kan äta på restaurang när man har med sig barn med spring i benen 🙂 Tipsa gärna!

Relaterade Inlägg

2 Kommentarer

  1. Solin

    Tack för tipsen!! Bor inte i Gbg men är där ibland och har varit ute efter bra aktiviteter. Jag tycker även Plaskis i Majorna har varit bra. Framförallt med mindre barn.

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här