Okategoriserade

10 tips för att få sin blogg att växa

Jag har fått många frågor om jag inte kan skriva ett inlägg om hur man får sin blogg att växa och såklart delar jag gärna med mig av mina knep! Här kommer mina 10 bästa tips för att få sin blogg att växa:

1. Blogga på en portal – Om man vill växa så får man mycket gratis ”reklam” för sin blogg genom att ligga på en portal och då ska man helst ligga på en portal som gynnar ens blogg. Till exempel om man har en riktad mammablogg så ska den helst ligga på en föräldraportal.

2. Blogga minst 3 gånger om dagen – Om man är ute efter att växa så kan 3-5 inlägg per dag vara lagom, men 6-7 ggr per dag kan vara för mycket.

3. Sprid på inläggen under dagen och välj olika ämnen  Ett på morgonen, ett vid lunch-eftermiddag och ett på kvällen. Ett inlägg kan vara lite längre eller skapa debatt/diskussion och dom andra kan vara lite kortare (typ dagens outfit eller liknande).

4. Studera din statistikHåll koll på din statistik och dra lärdom. Vad funkar och vad funkar inte?  Vad engagerar dina läsare? Publicera det inlägg som dina läsare kommer gilla bäst på den tiden som du har flest läsare.

5. Kommentera på andra bloggar du gillar – Då syns du där och dessa bloggare kanske börjar följa dig tillbaka. När jag började blogga hade jag ca 5-10 bloggar som jag läste och kommenterade hos varje dag som följde mig tillbaka.

6. Lägg upp selfies med jämna mellanrumPersonligen så vill jag gärna se bilder på den som bloggar så jag försöker alltid se till att det finns ett inlägg på första sidan som jag är med på bild. Jag tycker inte att man som läsare ska behöva bläddra flera sidor för att se hur personen som bloggar ser ut.

7. Header och bloggdesign – Designen på bloggen kan vara avgörande om en ny läsare väljer att stanna kvar eller inte. Man ska helst se på headern precis vad bloggen handlar om. Min blogg handlar ju om graviditet, Lucas och mig som mamma. Och det syns på min header.

8. Bildstorlek – Ibland blir bilderna på bloggen väldigt stora när man laddar upp dom, försök att fixa till såna saker. Det ser oproffsigt ut och det blir så himla mycket scrollande, då tröttnar man lätt som ny läsare.

9. Svara dina läsare när dom kommenterar – Det är roligt för läsarna om dom får respons på det dom skriver och dom får en personlig kontakt med bloggaren. Jag svarade jämt på alla kommentarer förr, men när Lucas föddes hann jag inte med, men nu har jag börjat med det igen. Jag hinner inte alltid svara på allt, men det sista så har jag hunnit med era kommentarer ganska bra..

10. Lär dig sökoptimering så att du kommer högre upp på google med dina inlägg – Jag håller själv på att lära mig så än så länge har jag inte så mycket tips. Tipsa gärna mig om ni har kläm på det där med sökoptimering!

  

9 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.