Okategoriserade

Sjövild unge = trött eller inte?

En grej som jag jämt tänkte på innan jag fick barn. Ni vet ironin, när en unge är sjövild, superjobbig och alldeles överspeedad och mamman skyller på att barnet är trött 😛 För mig gick inte den matematiken ihop. Jag kunde inte se ett enda spår av trötthet i barnet, snarare verkade barnet ha myror i brallan. Haha! För mig så var trötta barn ledsna, gnugga sig i ögonen, somnar vid matbordet, men hyfsat lugna. Möjligtvis kunde dom få mycket myror i brallan om dom var trötta på att sitta still eller på det dom gör, inte för att dom var trötta och ville sova. Jag är inte sån som tror att människor hittar på ursäkter så jag har förstående och sagt okej, men i mitt tysta så har jag undrat hur sjutton mamman såg att barnet var trött!?!

Nu är jag mamma själv så nu vet jag. Nu vet jag att man lära känna sitt barn och barnets signaler. Barn visar inte trötthet på samma sätt som vuxna och barn blir oftare övertrötta. Jag kan inte se på andras barn om dom är trötta om jag inte varit med dom en hel dag. Ibland kan jag inte ens se på Lucas om han är trött utan jag måste fråga Jair när Lucas sov sist 🙂 Så det där med att veta om barnet är övertrött eller bara extra speedad, det är faktiskt inte helt enkelt även om det är ens eget barn. Men om man har varit med barnet hela dagen så vet man för man kan barnets rutiner.

 

20141102-204219-74539919.jpg
Här är i alla fall en glad unge 🙂

4 Comments

  • A

    Vilken fin bild! Är det med systemkamera? Ja, har man varit med sitt barn en Helmdag o vet när den sovit o ätit så kan man även veta om han/ hon är överträtt. A brukar antingen vara superaktiv eller grinig. Sen blir det svårare att lägga o få i henne mat när hon är överaktiv. På tal om annat Hur är det med talet för Lucas? Säger han många ord?

  • petra

    Haha, ja visst är det svårt att veta ibland om man inte varit med en hel dag. Men tycker det värsta är om man tex är på kalas och man VET att sitt barn mer eller mindre är dödstrött och lever på sparlåga och man försöker att varva ner och så kommer det massa annat folk som hetsar upp barnet igen och då vet man att händer något nu så skiter sig allt..gränsen är hårfin ibland. Charlie kan vid sånna tillfällen bli galen, då skriker han bara och vägrar att somna, allt blir liksom bara besvärligt så man får antingen sätta han i bilen eller ta vagnen och rulla för han vägrar att ligga stilla i sängen.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.