10 saker att göra på höstlovet i Göteborg

Det händer massor av kul för barn på höstlovet i Göteborg. Här kommer en lista på 10 saker att göra på höstlovet i Göteborg. Många av grejerna har en rolig vinkel på Halloweentema så passa på att gå utklädd, särskilt när ni ska till Liseberg som ni absolut INTE får missa!

1. Liseberg – Missa inte Halloween på Liseberg! Jag och Victor gick dit helt själva i söndags och fick för första gången prova på det läskiga barnförbjudna området och dom 5 spökhusen! Herregud såååååå läskigt! Nästa vecka ska vi dit med barnen men då håller vi oss i kaninlandet 🙂 Se gärna en vlogg jag gjorde här: Halloween på Liseberg 2017

höstlovet i Göteborg

2. Universeum Universeum har också ett Halloween-koncept som vi besöker varje år. Var med och skapa slemmigt slam, titta på en kusligg experimentshow och lär dig allt om blodsugande djur. Spana in mina inlägg om Halloween på Universeum och en vlogg HÄR!

3. Volvo Museum – Hit ska vi detta året! Här kan barnen hoppa i hoppborg, provsitta polis- och brandbil, leka med bilbanan med radiostyrda bilar och mycket mer! Spana in höstlovsprogrammet HÄR!

4. Aeroseum – Under höstlovet dukar aeroseum upp med en massa olika aktiviteter under jord. Utmana familjen i flygsimulatorerna, var med på 5-kamp, bygga ditt eget pappersflygplan, gå på guidad tur, lära dig allt om meteoriter, träffa humlan Zurre i cafeet och mycket mer. 

5. Slottsskogen / Plikta – Passa på att besöka Göteborgs vackra park Slottsskogen. Lek på lekplatsen Plikta som har aktiviteter varje dag från kl 12.00. Grillen är tänd varje dag 🙂 Missa inte heller att se när djuren matas och djurskötarna berättar om djuren -> 13.30 Skogsren, 14.00 Säl, 14.20 Pingvin, 14.50 Älg

6. Världskulturmuséet är en av mina absoluta favoriter! Under höstlovet har dom Dia de muertos-tema. Ska blir spännande att spana in det! Spana in min vlogg därifrån här:

7. Alfons Åbergs kulturhus Temat under höstlovet är “Läslov med mys-rys. Varje dag bjuds det på sagoläsning där skådespelare och sagoläsare läser sagor på ett lagom läskigt, lagom mysigt sätt i sann Alfons-anda. Under veckan pågår också barnteater och man får prova på experiment. 

alfons åbergs kulturhus

8.  Maritiman– Maritimt museum på vattnet vid Packhuskajen för den som gillar fartyg. Jag minns att jag var på någon u-båt här i Göteborg när jag var liten och misstänker att det var Maritiman som vi var på. Jag har inte varit där med barnen ännu men hoppas på att åka dit snart 🙂

9. Stadsbiblioteket – Under höstlovet blir det bl.a. zombiesminkning och man får skapa sina egna monster. Det blir teater m.m.

10. Testa på fiske med Sportfiskarna vid Jubileumsparken, Bergsjön, Feskekyrka eller Härlanda tjärn – se programmet HÄR! Medans ni fiskar har ni möjlighet att grilla korv eller fika (se programmet).


Relaterade Inlägg

3 Kommentarer

  1. Magdalena

    Jag funderar på att åka upp med barnen på höstlovet ❤️?? Får nog ta med mig mamma eller någon! 3 barn blir nog lite mycket att hantera själv??

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här