Att göra i Göteborg

21 saker att göra med barn under sportlovet i Göteborg 2023

Imorgon börjar sportlovet här i Göteborg och därför tänkte jag dela med mig av en lista med 21 saker att göra med barn under sportlovet i Göteborg 2023! Här hittar ni både roliga gratis aktiviteter och aktiviteter som kostar en slant 🙂

1. Universeum Besök Universeums sprillans nya utställning Mathrix! Här kan du spela kluriga spel med inslag av matte, räkna multiplikation på fingrarna, bygga med magnetformer, lära dig om AI och mycket mer! På sportlovet kan du också lära dig mer om livsviktig kemi i kemilabbet, testa att göra och provsmaka på sportdryck eller häng på i en tvistad hälsoshow där djuren ställer frågorna! 

göra med barn under sportlovet i Göteborg 2023

2. Sjöfartsmuseet (NÄSTAN GRATIS) – Efter flera års ombyggnation så har Sjöfartsmuseet ÄNTLIGEN öppnat igen. Här finns flera nya utställningar för barnen, bland annat gosa med havstulpaner och lek i Kattegatt. Hit vill vi GÄÄÄRNA gå!

sportlov göteborg 2023

Foto: Kristin Lidell 

3. Brandstationen har öppet hus GRATIS – Gå en tipspromenad och testa dina kunskaper om hur du kan skydda dig mot brand. Detta ska vi göra!

4. Lekplatsen i Kviberg GRATIS – Det har byggts en helt ny, jätterolig lekplats i Kviberg!! Den här ska vi besöka på sportlovet!! SÅÅÅÅ roligt!

sportlovet i göteborg 2023

5. Klätterdomen – Prova på att klättra med rep på höga väggar i klätterdomen! Det här ska Lucas och Isadora få göra med mormor!

6. Prison Island – Testa på en massa små Escape Rooms med barnen! Det här gjorde jag och Veronica med våra killar! SÅÅÅÅÅÅ KUL! Det kan verkligen varmt rekommenderas!

7. Volvo Museum – Här bjuds det på spännande skattjakt igenom hela utställningen och för de mindre finns aktivitetsbord och barnhörna för bilkörning. Dessutom har dom nyligen öppnat en specialutställning ”Volvo i Samhällets Tjänst” med bland annat en fin gammal polisbil 1969! Vi besökte Volvo Museum på sportlovet för 4 år sedan 🙂

aktiviteter sportlov göteborg

8. Åka skridskor – besök någon av Göteborgs alla ishallar och åk skridskor med barnen

9. Slottsskogen / Plikta GRATIS – Besök lekplatsen Plikta, här kommer det hända mycket kul, bland annat kommer hästar från djurgården på besök, det är alla hjärtans dag-tema, det går att skapa sin egen käpphäst och det är grill och utelek.

10. Jubileumsparken GRATIS – Besök Jubileumsparken nyaste lekplats, lär er vattnets väg i uteklassrummet ”Näsan i blöt” eller klättra på klättervägg!

11. Besök Lisebergs spelhall – Här finns hela tre våningar fyllda med flipper, arkadspel, airhockey och mycket mer. Superkul att göra med lite större barn 🙂 Nöjesparken är i övrigt stängd under sportlovet.

12. Aeroseum – Temat för sportlovet på Aeroseum är “Spioneri och mysterier”! Följ med Flygarn på spaning i Berghangaren, delta i vår skaparverkstad, specialguidningar för vuxna och barn om Helikopter 4, Polishelikoptern Bell 47 och Arméflyget och mycket mer!

13. Alfons Åbergs kulturhus Lek och busa i Alfonshuset, gå på sagostund och titta på barnteater.

17 aktiviteter att göra med barn under sportlovet i Göteborg 2022

14. Positivparken GRATIS – Besök den roliga lekplatsen positivparken! Under sportlovet blir det bl.a. pokémonjakt, tipspromenad, prova-på piano (mellanstadiebarn). Glöm inte att ta med matsäck att grilla!

15. Stadsbiblioteket GRATIS – Skapa dina egna Alla hjärtans dag-kort den 13-14 februari, testa på att spela teater tillsammans med blivande teaterpedagoger, pyssel med pärlor och garn, lär dig att släktforska med bibliotekets databaser/datorer, skapa konstverk med garn eller mys ner dig med en bra bok.

16. Göteborgs Konstmuseum – På. lördagar kan barnen komma hit och skapa sin egen konst! Perfekt aktivitet för barn mellan 5-12 år!

17. Sportlov i Nordstan GRATIS – För er som gillar gaming och e-sport så kan ni komma till Nordstan och testa Nintendo Switch, Playstation 5, Counter Strike och retro arkadspel under sportlovet i Göteborg 2023. Dessutom kommer kända gaming-profiler till Nordstan! Den 14:e februari kan man också hoppa käpphäst tillsammans med Gothenburg Horse Show och prova på kampsport och självförsvar 14-18 feb.

18. Världskulturmuséet (tyvärr inte gratis längre) – Under sportlovet kan man vara med och skapa en egen mask, mexikansk pappersblomma och dekorera en blomkruka. Och precis som vanligt är det gratis att besöka barnens utställning Tillsammans.

19. Jumpyard – Rasta barnen på Jumpyard där barnen kan hoppa av sig alla myror i brallan tills benen blir till spagetti 🙂 Superbra sätt att göra av med massor av energi!

20. Stättareds 4H-gård – Här blir det ponnyridning, skattjakt, guidad tur och så kan man åka häst och vagn och fika i gårdscaféet!

21. Naturhistoriska museet GRATIS- Under sportlovet på Naturhistoriska museet kan man skapa en tavla med tovad ull, gå på tipspromenad med utlottning av priser, lära sig vad som finns i havet och vad för något som inte skall vara i havet.

Det är flera läsare som kommit in med tips så här kommer några bonustips också!

22. Stadslantgården Galaxen i Bergsjön – Här blir det ponnyridning, häst och vagn, klappa får och man får prova på att sköta en häst!

23. Alelyckans Sportcenter – Här blir det familjeaktiviteter! Barn och vuxna kan träna valfri sport kl. 9-16 på sportlovsvardagarna för bara 55 kr per person och timme. Det är ett rejält rabatterat pris, och man får låna utrustning (racketar eller klubba och boll) gratis.

Hoppas att ni får ett fantastiskt lov och att ni har nytta av listan med saker att göra med barn under sportlovet i Göteborg 2023 🙂 Dela gärna på era sociala medier och tipsa nära och kära! Och tipsa mig om jag glömt någon rolig aktivitet!


One Comment

  • Johanna

    Vilken bra lista Emma 🙂

    Själva åker vi till Galaxen idag, en stadslantgård i Bergsjön med bondgårdsdjur som är gratis. Skriv gärna upp den på listan! 🙂

    Något annat kul är lekplatsen i Lillekärr Norra, som är som en djungellekplats. Nära IKEA Bäckebol.

    Och simhallar, det är ju kul!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.