Att göra i Göteborg

12 saker att göra med barn under påsklovet i Göteborg 2021

Jag var dundersäker på att påsklovet i Göteborg 2021 var denna veckan och att vi skulle missa allt kul eftersom vi är sjuka, men till vår stora förtjusning så är påsklovet nästa vecka! Så här kommer listan med 12 saker att göra med barn under påsklovet i Göteborg 2021, både denna och nästa vecka. Självklart är aktiviteterna anpassade efter rådande corona-restriktioner, men tänk ändå på att stanna hemma vid minsta symptom!

  1. Påskäggsjakt på Tjolöholms slott! Här kan ni gå på påskäggsjakt i naturen vilken dag som helst från 1:a-11:e april mellan 11.00-16.00. Här finns också en rolig lekby för barnen och ett mysigt café med goda pannkakor 🙂

2. Universeum öppnar upp! Universeum har öppet under påsklovet, dock med ett kraftigt begränsat antal besökare. Kika in på deras hemsida för att få information om hur man förköper biljetter.

påsklovet i Göteborg 2021

3. Aeroseum har öppet under påsklovet – Museet är på hela 22.000 kvm och det finns GOTT om plats att hålla avstånd. Påsklovsprogrammet har inte släppts ännu, men håll utkik HÄR så kommer det snart upp. Kika gärna på det här inlägget för mer kul som man kan göra på Aeroseum!

aktiviteter med barn påsklovet i Göteborg 2021

4. Äggjakt i parken vid Gunnebo slott – Hitta alla ägg så får du en guldpeng ur herr Halls skattkista! Här kan man också gå på tipspromenad eller slå sig ner för en fika på caféet.

5. Åk på en tur med Ocean Bus – Det här är bussen som tar dig med på en rolig sightseeing tur i Poseidons spår bokstavligen. Bussen tar dig på en tur som du sent ska glömma när den plötsligt kör ner i vattnet och förvandlas till båt!

Sightseeingbussen Ocean Bus kör ner i vattnet vid Röda Sten

Det här vill jag gääääärna göra!

6. Bygglekplatsen i Biskopsgården – GRATIS – Den 6:e – 9:e april kl 11.00-17.00 kommer bygglekplatsen vara bemannad, dessutom kommer det vara en massa roliga aktiviter från kl 13.00. Här finns det material som barnen kan bygga allt från träkojor och lådbilar till smycken och boomeranger. Förutom det finns även cyklar, bollar, utespel och såklart en massa olika verktyg att låna. Ta gärna en titt på deras Instagram och Facebook.

roliga aktiviter med barn under påsklovet i göteborg 2021

7. Lekplatsen Plikta i Slottskogen – GRATIS – Här anordnas det IRL pokémonjakt, skateworkshop, påskpyssel och äggjakt. Spana in schemat för alla deras roliga aktivitet på deras facebooksida 🙂 Här finns också en stor grill som personalen tänder, men pga corona så behöver man ta med egen mat att grilla.

8. Påsklov i Jubileumsparken i Frihamnen – GRATIS – Här kan barnen prova på sportfiske, skapa i keramik, experimentera, bygga och vara med på utelek. Det är helt gratis men pga corona-restriktionerna så behöver du förboka ditt besök HÄR!

9. Spela boule med familjen på Boulebar – Under påsklovet har Boulebar öppet så att man kan spela Boule med kidsen. Vi var där för 1,5 år sedan och spelade med barnen. Det är verkligen en sport som passar alla!

familjeaktiviteter under påsklovet i göteborg 2021

10. Bowling, shuffleboard eller 3/5-kamp på Star Bowling – Boka in ett roligt besök för hela familjen under påsklovet!

11. Sälsafari med Kastor Boat Trips på Hönö – Ta med hela familjen på sälsafari i Göteborg skärgård!

12. Påsklovsaktiviteter på Gothia Towers – GRATIS (tror jag) – I lobbyn på Gothia Towers finns massor av kul för barn i olika åldrar. Det verkar som att dom flesta aktiviteter är för alla, alltså inte bara hotellgäster. Här finns massor av kul för barn i olika åldrar. Det finns ett lekrum sponsrat av Jollyroom, ett TikTok corner att spela in videos, iWall med interaktiva spel, ännu ett lekrum, shuffleboard, pingis, pinpoint, dessutom kan man gå på bio i deras biosalong varje dag! Läs mer HÄR!

Vad ska ni hitta på under påsklovet? Tipsa gärna om roliga aktiviteter i era hemstäder!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.