Okategoriserade

Första dagen i skolan i Fjärås

Oj oj oj oj, vad mycket det är som händer hela tiden. Jag vet inte riktigt var jag ska börja, men jag börjar med det känns roligast så det här inlägget kommer handla om i torsdags. I torsdags kändes det nämligen som vi tog vårt första steg mot flytten i Fjärås! Lucas och Isadora skulle dit och besöka sina nya klasser och vara med på en hel skoldag! Sååå roligt men också lite nervöst såklart!

Det är en stooooor skola där alla barn från landet runtomkring också går, så inte lika ”tryggt” och litet som skolan som dom går på nu. Däremot är klasserna mindre så det är ju positivt. Det mesta jag har hört om skolan är positivt så det känns också bra 🙂

Dessutom har vi haft jätteflyt med barnens klassplaceringar. Rektorn lyckades placera båda barnen i klasser med någon som dom lärt känna så dom har åtminstone en kompis från start! Lucas har hamnat i samma klass som vår blivande granne och deras pojke är SÅ snäll! Både han och Lucas har flera gemensamma intressen och så är dom scouter! Det känns så bra i mammamagen (kan man säga så?! Eller måste jag skriva mammahjärtat? Haha!). Jag har en väldigt go magkänsla kring detta!

Isadora har också lärt känna en jättego tjej i sin blivande klass efter att jag skrev och efterlyste jämnåriga i Fjärås Facebookgrupp. Vi har umgåtts flera gånger bara dom senaste två veckorna och idag är Isadora på hennes kalas! Så roligt! Dessutom är hennes mamma hur go som helst, ÄLSKAR att hänga med henne!

Det var pirrigt första skoldagen, både för barnen och för mig. Haha! Båda började 8.10 så jag lämnade Lucas till grannpojken och gick vidare till Isadora där vi också blev möta av hennes kompis. Det började så bra, men sen blev det lite stökigt med två äldre tjejer som höll på att dumma sig framför ögonen på mig och senare på dagen också. Jag ringde och berättade allt som hade hänt för skolan som tog det på största allvar! Bara minuter senare ringde dom upp oss och tjejerna bad om ursäkt.

Under tiden som barnen var i skolan så hängde jag på Öppna Förskolan i Fjärås och hade supertrevligt! För mig påminde det väldigt mycket om när jag var föräldraledig med Isadora, så himla mysigt! Nu längtar vi ännu mer efter flytten!

img_3442
img_3441

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.