Okategoriserade

Vårt sportlov är nästan slut! Det här har vi gjort!

Sportlovsveckan är nästan slut och vi har gjort sååååå mycket kul! Den här veckan har verkligen gått så snabbt! Jag tänkte att jag skulle berätta lite om vad vi har hittat på 🙂

I måndags ville barnen gå till fritids för dom har aldrig varit där på lovet. Haha! Alltså kontrasterna är så roliga! Här går jag och tror att alla barn vill ha lov och att det är en lyx att kunna ge dom det och så går dom runt och önskar sig att få vara på fritids! Det är samma sak med frukosten på fritids. Dom vill på riktigt vakna en timme tidigare för att äta frukost där! Ja, enda tills jag sa att man måste lägga sig tidigare om man ska upp tidigare.

Hur som helst så lät jag barnen välja i måndags eftersom jag ändå hade jobb och göra. Dom valde fritids, men Lucas tyckte inte det var så kul som han trodde att det skulle vara för hans kompisar var ju inte där. Isadora däremot, hon hade haft superkul!

I tisdags var på öppet hus på Brandstationen med Evelina och hennes barn. Jag har velat gå dit i flera år nu, men pga corona så har det inte varit något öppet hus. Jag älskar verkligen att vardagen har öppnat upp igen och att corona-pandemin är över (även om virus fortfarande sprids). På brandstationen fick barnen prova att släcka eld med brandsläckare och brandfilt, provsitta brandbilar, gå tipspromenad och så demonstrerade brandmännen en trafikolycka där dom använde sig av en riktig bil som dom klippte loss dörren på. Så intressant och lärorikt!

I onsdags bestämde vi oss att gå till Sjöfartsmuseet trots att det är sportlov och säkert mycket folk. Det var mycket folk, men inte så mycket som jag trodde det skulle vara så det var ändå helt okej. Tyvärr får man inte ta med barnvagnen in längre, men dom hade både barnvagnslås och några bärselar till utlåns. Jag hade redan preppat med det men när vi kom så var William på väldigt dåligt humör så det var jobbigt att inte kunna ha honom i vagnen. Jag bar på Oliver, en tung kylväska med mat och skötväska så det var inte superlätt att få med mig William. Han stod mest och tjurade och vägrade att gå så bitvis fick barnen hjälpa mig att bära så att jag kunde ta honom också. När vi hade satt oss ner och han fick i sig lite korv med bröd så blev han en solstråle igen.

När vi hade ätit och lekt en stund gick vi ner till det stora akvariet och bara satt och tittade. Alla barn blev lugna och myste ner sig tätt intill mig och jag kände mig rikast på jorden. Det var så skönt att bara sitta där och titta. Jag tror jag ska gå dit en vardag med William och Oliver och bara vara för det var så skönt. Lite senare kom Veronica och Maximilian och hängde med oss på Sjöfartsmuseet.

Sjöfartsmuseet hade verkligen fått ett uppsving 🙂 Jag gillade verkligen utställningen på tredje våning som riktar sig till barn. Det var mysigt, fint och betydelsefullt. Kan varmt rekommendera att gå dit med mindre barn en vardag när det inte är så mycket folk så att man verkligen får tid att undersöka allt 🙂

Igår (torsdag) var vi i Kungsbackaskogen och besökte en lekplats där tillsammans med Isadoras nya klasskompis i Fjärås. Vi grillade korv, lekte och bara var. Det var sååå mysigt och härligt att vara ute i den friska luften, särskilt skönt känns det idag när man tittar ut och regnet bara öser ner!

Idag skulle vi lekt på Kvibergs nya lekplats med ett nytt mammagäng jag lärt känna och sedan åkt till Falkenberg och träffat en kompis där, men dom blev sjuka. Eftersom det regnade så föreslog jag Aeroseum istället, men planerade inte själv att hänga med eftersom vi skulle till Falkenberg, så idag är vi hemma. Planen idag är att rensa barnens rum inför flytten, men i obotligt social som jag är så kryper det i kroppen på mig att jag inte hängde med till Aeroseum. Jag hoppas att rensningen på barnens rum går bra för då kommer det kännas som rätt beslut i alla fall 🙂

One Comment

  • Sara.

    Vi skulle besökt Sjöfartsmuseet i slutet av jullovet men när vi äntligen hittat en p-plats o kommit dit så va d värdens bautakö utanför men jag hoppas att d är mindre med besökare fram i vår 😀

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.