Tredje graviditeten

Zika-virus orsakar allvarliga fosterskador

Alltså fy så hemskt! Här oroar vi oss för influensan, men på andra sidan jorden, i Sydamerika så härjar zika-viruset. Brasilien är värst drabbat och många foster har fötts med hemska missbildningar! Det känns så hemskt och så nära på nåt sätt, om det inte hade varit för mina blindtarmsinflammationer så hade vi antagligen varit nere i Brasilien över jul. Vilken himla tur!

I Brasilien just nu avråder dom kvinnor från att bli gravida, men preventivmedel är inte vanligt och abort är olagligt så det är svårt att komma med en sådan rekommendation. För dom som redan är gravida och drabbas av zika-viruset så finns ingen behandling. Just idag känner jag mig otroligt tacksam över att jag bara behöver oroa mig för listeria, toxoplasma och influensa (som jag inte behöver oroa mig för eftersom jag är vaccinerad).

Om ni är gravida eller försöker bli gravida och planerar att resa utanför Europa, kolla den HÄR listan för att se vilka länder som är drabbade.

zika virus vilka länder

One Comment

  • Lina

    Gissa om jag var orolig på dominikanska republiken! Detta hade ju inte skrivits om innan vi åkte… Men gjorde tester och hade tack O lov inte fått det! Helt fruktansvärt i Brasilien ju!!!! Kramar

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.