100 dagar preggo och jag saknar

Idag går jag in i vecka 15! Idag har jag varit gravid i exakt 100 dagar, alltså 180 dagar kvar! Fast jag upptäckte nyss att det står olika i olika appar så jag får fira 100 dagar imorgon igen hehe! 

   

 

Jag älskar verkligen och vara gravid, det enda som gör att jag inte kan tänka mig att vara preggo forever är att jag saknar mögelost! Någon som har nåt tips på vad man kan äta istället? Det jag saknar är förstås den starka smaken från en riktigt möglig mögelost, men också krämigheten. Jag älskar när ostarna är alldeles smältiga inuti. Så hårda fasta mögelostar som klassik grönmögelost är inte min favorit. Jag fattar att jag kanske inte kan hitta nåt som har samma smak son mögelost, men om det är nån som har tips på en ost som är så där smältig inuti så kanske jag kunde stilla suget lite.

Eller nån kanske har nåt annat bra tips? Eller finns det kanske nåt sätt att tillaga mögelost så att Listeria försvinner?

Relaterade Inlägg

19 Kommentarer

 1. Sofie

  Jag är ett ostfreak, skulle nog inte klara mig utan det. Men när mitt beroende blir förstora brukar jag göra en pasta med ädelostsås

  Koka pastan
  Stek lite fläskfilé och krydda med vad du vill, blanda kött och pasta i en ugnssäker form. Häll på grädde eller Matgrädde, smula i ädelost och låt vara i ugnen typ 20-25 min 200grader tror jag, osten ska ju bubbla 🙂
  Supergott 🙂 en av mina sambod favvo.
  Eller varma mackor med brie, så länge den bubblar 🙂
  ( jobbar på café där vi har grillade mackor med brie jag brukar äta 🙂 när suget blir stort

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Mmmmmm!! Tack för tipset! Det måste jag verkligen testa! Din kommentar hamnade i skräp först, jag är så glad att jag hittade den och det här receptet!! 🙂

   Svara
 2. Solin

  Jag har inget tips men läste just ikapp några inlägg. Någon kanske har kommenterat tidigare men tror du inte att tandborstningen löser sig sen när han kan andas genom näsan? Man vet ju själv hur det är att borsta när man e täppt och för honom kaske det lättar något när han ligger. Bara en fundering jag hade. Trevlig helg!!

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Åhh ja, så kan det ju vara! Det har jag aldrig tänkt på!! Men det borde faktiskt vara så att det är lättare för honom när han sitter upp, men vi upplever att det är lättast att borsta när han ligger ner. Att han vill ligga ner, men jag ska försöka prova lite annat. Jair borstar alltid bättre än mig eftersom Lucas låter honom, men jag behöver hitta på nåt nytt så min kampen Lucas blir lättare. Tack så mycket! Trevlig helg till dig också 🙂

   Svara
 3. Sofie

  Pasta med fläskfilé i ädelostsås 🙂
  Är ett ostfreak och den rätten är supergod 🙂
  Kokar pasta, steker fläskfilé som man strimlat, behöver bara få färg. Slänger i allt i en ugnssäker form på med 3 dl grädde eller Matgrädde och smula i ädelost. 20-25 min 200 grader.
  Mums i gravidmagen. Se bara till att osten har bubblat, 🙂

  Svara
 4. Emma

  Fort tiden går egentligen! Jag har ju BF en vecka efter dig, den 22 april. I onsdags hände det värsta har varit med om! Helt plötsligt börjar jag störtblöda, slutar inte rinna! Och jag får världens panik och är helt säker på att jag fått missfall! Blev skickad till akuten och efter några jobbiga och oroliga timmar fick jag äntligen komma in och göra en kontroll och en VUL, bara väntade på att läkaren skulle säga att bebisen inte lever, men istället visar hon en snarkande liten bebis med ett litet hjärta som slå! Har aldrig blivit så lättad, herregud så overkligt när jag var så säker på att vi förlorat bebisen. Så nu är varje dag en oro istället, vågar inte riktigt hoppas trots att bebisen mår bra. Usch alltså, jag hoppas att jag aldrig får vara med om det igen!! Vill bara kunna njuta och vara glad över graviditeten! Älskar också att va gravid egentligen, trots illamående och saknaden av mögelost 😉

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Nej men fy!! Vad sa dom att det kunde vara? Det är ju inte alls ovanligt att man först är gravid med tvillingar och sen blöder ut den ena. Kan det ha varit det tror du? Jag tror att din bebis har det toppen därinne! Eftersom bebisen mådde bra på VUL borde du ju inte behöva oroa dig men jag förstår att du är det ändå. Försök njut! Bebis mår bra!! Kram!!

   Svara
   • Emma

    Neej det var inga tvillingar där inne, vi var ju på KUB veckan innan och fick sen att det var en liten bebis som mådde bra. Det gjorde att det kändes extra jobbigt att vi faktiskt har sett bebisen och att vi nu trodde vi förlorat den. Men läkaren sa att det kunde vara så att när livmodern växer så följer moderkakan med upp och då kan den bli klämd eller inte riktigt hinna med att få plats, så då kan det bli ett sår eller att en liten bit på kanten lossnar och då kommer ut och man blöder. Ja har en extra koll på torsdag, så efter då om allt ser bra ut kanske jag vågar hoppas igen 🙂 Kram

   • Emma - På Smällen!

    Jaha! Det är mycket man inte vet som kan hända under graviditeten. Skönt att läkaren hade en förklaring i alla fall. Lycka till på extra kollen och uppdatera gärna hur det går! Kram!

 5. Anna

  Jag är gravid i vecka 29 och saknar också mögelost. Jag tvingar min man att göra mögelostsås det är såååå gott.

  Svara
 6. Teresa

  Så länge osten upphettas så den bubblar är det lugnt att äta! Annars finns ju mjukost med grönmögelost att ta på pepparkakan. Inte lika bra alls, men ett steg på vägen..

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Åhh tack 🙂 mjukost-tuben fanns inte på Coop konsum eller Willys så vi måste åka en bil för att införskaffa, men nu är suget så stort så det måste vi fixa!!

   Svara
 7. Madelene

  koka upp en mögelost du gillar med grädde, låt svalna i kyl och vispa upp med elvisp eller ät som det är 🙂

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Jag provade med mjölk idag, det blev som en soppa. Blir det så när man gör med grädde också?

   Svara
 8. Lisa

  Getost! Smakar ju också lite speciellt, är så gott med lite marmelad till! Jag har haft lite cravings på det när jag haft gravidillamående! Lite konstigt egentligen, eftersom jag i vanliga fall kan tycka att getost har en liten bismak av just spya. . . 😛

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Jag trodde också att man fick äta getost men även om den är pastorieserad så står den på Livsmedelsverkets nej-lista. Det står att dom tillsätter en liten mängd opastöriserad när dom gör getost, så därför är den inte ok. Men om man stoppar den i ugnen och gratinerar så blir det ok 🙂

   Svara
 9. Sara | Bf 6 januari

  Du borde kunna äta ädelosten som finns på tub, den som man kan ha på pepparkakor. Jag äter iaf den 🙂 Sen är all ost okej om du hettar upp den tills den bubblar, då dör bakterierna.

  Trevlig helg!
  Kram

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här