Tredje graviditeten

Bebis kan komma när som helst

Idag gick jag in i vecka 39 och nu är det äntligen april! Om exakt 2 veckor (14:e april) är bebis beräknad och det betyder ju att bebis kan komma när som helst inom 4 veckor! Varje dag, varje kväll och varje natt är som att sitta längst uppe på Fritt Fall (Höjdskräcken som det heter på Liseberg 🙂 ). Det är många som skriver ”hoppas att din bebis kommer snart” och det är väl det ”normala” att höggravida det här laget vill att bebis ska komma snart och slippa gå över m.m. Men så känner inte jag. Jag hoppas inte alls att bebis kommer snart. Jag älskar att vara gravid och nu för första gången på länge ska jag unna mig att vila. Jag vill vila klart, bli uttråkad och bli trött på att vara preggo och det är jag inte än.

Jag har alltid tyckt att den här tiden som är just nu, när man kan bli mamma när som helst, är den coolaste och mest spännande perioden i HELA livet! Jag tycker det fortfarande, men nu när jag väl är här och inte vill att bebis ska komma riktigt än, ja då tycker jag att det känns mer läskigt än spännande! Just nu känns det som att jag har spänt fast mig i attraktionen Fritt Fall och åkt hela vägen upp till toppen och när som helst kommer jag släppas ner! Tankar som ”vad har jag gett mig inpå?!” och ”hur kunde jag vara så dum som gick med på detta?!” börjar nu pluppa upp i huvudet. Dessa tankar tänker jag om förlossningen. Jag frågar mig själv till och med varför jag vill föda barn igen, räckte det inte med att ha förbannat ont en gång? Jag ser väldigt mycket framemot att träffa bebisen så jag har inga såna knäppistankar om bebisen. Det är bara förlossningen som jag har börjat få kalla fötter inför. Jag är rädd att Fritt Fall ska släppa ner mig när jag inte är beredd, jag vill vara beredd liksom.

Det är inga starka känslor och tankar jag har, men dom finns ändå där. Jag brukar puta bort dom och ersätta dom med känslorna jag hade efter förlossningen med Lucas. Jag har ju längtat efter att få göra det här igen ända sedan jag rullades in på BB-rummet på östra! Min förlossningen med Lucas är det häftigaste jag nånsin har upplevt i hela mitt liv och jag är säker på att den här förlossningen kommer bli grym den också 🙂 Men jag är ändå lite nervös att det ska komma som en chock liksom. Jag har svårt att fatta att förlossningen kan starta när som helst, allt känns så overkligt på nåt sätt…

14 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.