Bebis kan komma när som helst

Idag gick jag in i vecka 39 och nu är det äntligen april! Om exakt 2 veckor (14:e april) är bebis beräknad och det betyder ju att bebis kan komma när som helst inom 4 veckor! Varje dag, varje kväll och varje natt är som att sitta längst uppe på Fritt Fall (Höjdskräcken som det heter på Liseberg 🙂 ). Det är många som skriver “hoppas att din bebis kommer snart” och det är väl det “normala” att höggravida det här laget vill att bebis ska komma snart och slippa gå över m.m. Men så känner inte jag. Jag hoppas inte alls att bebis kommer snart. Jag älskar att vara gravid och nu för första gången på länge ska jag unna mig att vila. Jag vill vila klart, bli uttråkad och bli trött på att vara preggo och det är jag inte än.

Jag har alltid tyckt att den här tiden som är just nu, när man kan bli mamma när som helst, är den coolaste och mest spännande perioden i HELA livet! Jag tycker det fortfarande, men nu när jag väl är här och inte vill att bebis ska komma riktigt än, ja då tycker jag att det känns mer läskigt än spännande! Just nu känns det som att jag har spänt fast mig i attraktionen Fritt Fall och åkt hela vägen upp till toppen och när som helst kommer jag släppas ner! Tankar som “vad har jag gett mig inpå?!” och “hur kunde jag vara så dum som gick med på detta?!” börjar nu pluppa upp i huvudet. Dessa tankar tänker jag om förlossningen. Jag frågar mig själv till och med varför jag vill föda barn igen, räckte det inte med att ha förbannat ont en gång? Jag ser väldigt mycket framemot att träffa bebisen så jag har inga såna knäppistankar om bebisen. Det är bara förlossningen som jag har börjat få kalla fötter inför. Jag är rädd att Fritt Fall ska släppa ner mig när jag inte är beredd, jag vill vara beredd liksom.

Det är inga starka känslor och tankar jag har, men dom finns ändå där. Jag brukar puta bort dom och ersätta dom med känslorna jag hade efter förlossningen med Lucas. Jag har ju längtat efter att få göra det här igen ända sedan jag rullades in på BB-rummet på östra! Min förlossningen med Lucas är det häftigaste jag nånsin har upplevt i hela mitt liv och jag är säker på att den här förlossningen kommer bli grym den också 🙂 Men jag är ändå lite nervös att det ska komma som en chock liksom. Jag har svårt att fatta att förlossningen kan starta när som helst, allt känns så overkligt på nåt sätt…

Relaterade Inlägg

14 Kommentarer

 1. Anna

  Funderat på en sak. Jobbar du ingenting nu eller jobbar du inte full tid? Känns som du alltid är hemma.

  Svara
 2. Joanna

  Vi är väldigt otåliga här hemma och Mini får gärna komma nu. Samtidigt som jag blir svinrädd när jag inser att Mini ska ut genom fiffin. Då kniper jag lite extra….?

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Nu är det ju förmodligen mindre än 2 veckor tills er mini tittar ut (max 4 veckor) 🙂 Det kommer gå snabbt! Ja, lite läskigt är det att bebis ska ut därigenom, men det kommer gå bra 🙂

   Svara
   • Joanna

    4 veckor är aplång tid! Har redan skrotat runt 3 veckor hemma. Första datumet vi fick var 17 april. Så jag tror kanske att det blir någongång mellan 13-17, eller den 22e eftersom det är väldigt lugnt i magen nu (var ute och gick i över en timme igår, det enda som hände var att jag fick ont i skinkorna?)

 3. Ida

  Jag födde min andra dotter för några veckor sen, var inte alls redo tills sista veckan innan hon kom. Tyckte det var skitläskigt och ville inte föda igen. Sen blev jag mer än redo och så trött på att vara gravid! 3 dagar efter bf kom hon och förlossningen var så jäkla bra! Såklart det gjorde ont, men till skillnad mot efter första då jag inte ville föda barn nånsin igen, så skulle jag lätt kunna göra det en tredje gång nu 😛 lycka till när det är dags sen 🙂

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Åhh grattis till dottern Ida ❤ Vad skönt att du hann bli redo och helt underbart att du fick en sån revansch-förlossning denna gången! Tack så jättemycket! Hoppas hoppas att bebis väntar till efter BF för då tror jag att jag kommer vara mer mentalt förberedd 🙂

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här