Tredje graviditeten

Förlossningsplaylist

Jag börjar nog få lite smått panik av allt som jag inte har förberett ännu haha! En av dom sakerna är att jag inte har gjort nån förlossningsplaylist ännu. Jag har ingen aning om vad vi ska spela för musik på förlossningen! Jag trodde det skulle ge sig under graviditeten, men det har det inte gjort. Jag har bara lyssnat på samma låtar hela graviditeten och har bara en enda ny favoritlåt som kanske skulle passa lite… kanske… Den har en lugnande effekt på mig i alla fall… Det är Justin Biebers nya – Love Yourself.  

  När Lucas föddes så var det viktigt för mig att vi spelade brasiliansk musik och jag ville att det skulle vara musik som betydde något för mig. Därför föddes Lucas till brasiliansk kärleksmusik som jag översatte för barnmorskan mellan krystvärkarna (inte dom allra sista dock). Haha! Ja, hon sa faktiskt att hon aldrig träffat nån som pratat så mycket mellan värkarna som jag gjorde!

Men nu när jag sitter och tänker på vilken musik vi ska ha så känner jag mig typ dum om jag gör en playlist med musik från topplistan som betyder absolut nada för mig, särskilt när jag valde så speciell musik på förlossningen med Lucas. Men vill jag föda till samma? Jag satte just på lite av den brasilianska musiken så får vi se hur jag känner 🙂

Hur har ni gjort vid era förlossningar eller hur ska ni göra vid er förlossning? Vad ska ni lyssna på? Är det viktigt för er att musiken har en viss betydelse?

8 Comments

 • Mia

  Jag har inte brytt mig. På den första var radion på i rummet hela dagen. Den andra, då var jag bara i förlossningsrummet i 25 min, hann inte ens med bedövning, än mindre nån musik, haha!

 • Karin

  Jag hade ingen musik på min förra förlossning och har inte förberett någon till kommande heller. Känns som om jag helst vilar/sover mellan värkarna som jag gjorde sist om jag jag… I annat fall får jag be mannen sätta på nån topplista eller så… Jag lyssnar mest på ”radiomusik” o har noll koll på vad låtarna heter som jag tycker bäst om.

 • Sofi

  Med sonen hade vi förberett playlist med lugn och fin musik men från att vi kom in, badade och fick tankar på annat så blev det inte av att vi lyssnade något alls faktiskt, fullt upp bara med att andas liksom Räknar med samma upplevelse denna gång.

 • Sandra S

  Med första barnet hade mannen fixat en playlist som spelades under den mesta tiden (10h inne på fl innan bebis var ute) men ibland gick jag säga att han skulle byta låt för plötsligt så gillade jag inte vissa haha! Med andra hade vi inte en tanke på att ens ha med något att spela musik på, men vi hade nog ändå inte hunnit för det tog bara drygt 2h sen kom han 😉 Ta det du känner för nu, och om du ångrar dig där så är det ju bara att byta/stänga av 😉

 • Malin i Norge

  Jag har en lång playlist med typ yogamusik för att hjälpa mig meditera och andas fram till krystvärkarna. Då går det inte meditera längre 😛

 • Angelica

  I måndags när gosefisan föddes lyssnade jag på Enya, för hennes musik är väldigt vacker och avslappnande för mig. Brydde mig inte om att fixa nån playlist, det fick bli Spotify.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.