Inga fosterrörelser i vecka 28

Här har det varit jättepanik ikväll! Klockan 20 ungefär kom jag på att jag inte känt några sparkar på hela dagen. Imorse kände jag, men under dagen har det varit superlugnt och det är kanske normalt för min bebis dygnsrytm. Men när jag inte ens kunde få igång bebis kl 20 på kvällen. Ja, då blev jag ordentligt orolig! Så jag tryckte in fingrarna överallt på magen och var riktigt hårdhänt, la mig på magen på golvet, drack iskallt vatten och åt godis men kände fortfarande ingenting! I panik sprang jag in i sovrummet och hämtade dopplern men jag och Jair kunde bara hitta navelsträngen och några långsamma hjärtslag som förmodligen var mina? Vilken panik! Jag trodde verkligen loppet var kört, jag såg hela min dröm om aprilbebis kraschas! Vi åkte upp till specialförlossningen illa kvickt och som tur är så mådde bebis bra!! Troligtvis ligger bebis och sparkar mot ryggen istället för utåt för jag kände inte mycket uppe på specialförlossningen heller, men jag kunde höra att det var full aktivitet därinne hela tiden. Busiga bebis som luras så!
Jag har känt att bebis har sparkat lite vid några tillfällen förut, men då har jag alltid fått igång bebben. Jag är fortfarande lite skärrad över att jag inte kunde få igång den trots allt jag gjorde! Bebis brukar till exempel alltid börja buffa när jag lägger mig lite halvt på mage när jag ska sova. Känns så konstigt att bebis inte regerade alls idag. Men det kanske h*n gjorde, fast sparkade inåt istället? Hur som helst så såg ju allt bra så jag kan slappna av nu. Tur!

Relaterade Inlägg

12 Kommentarer

 1. Angelica

  Usch vad hemskt! Värsta mardrömmen, får kalla kårar bara jag tänker på det. Vad skönt att det gick bra! De är busiga ibland de små liven… Skrämmer vettet av oss både i och utanför magen 🙂

  Svara
  • Emma - På Smällen igen!

   Ja, verkligen! Det jobbiga med när dom är i magen är att man inte kan kolla in och se hur dom mår. När dom är utanför så kan man ju iaf se dom 🙂

   Svara
 2. Ellinor

  Fy vilken hemsk känsla. Hade något liknande förra helgen då jag inte känt bebisen på en hel dag och ringde till förlossningen och de gav mig tipsen att dricka kallt och buffa på magen och då kände jag sparkar. Väntar mitt första barn med BF 13 april 🙂

  Svara
  • Emma - På Smällen igen!

   Åh vad skönt! Jag gjorde ju allt det där igår, men inget hände ändå. Har aldrig varit så skraj som jag var igår!

   Svara
 3. Sara

  Tycker det är så bra att du uppmärksammar det här med minskade fosterrörelser, var på vanlig bmkontroll i v 37+0, tog upp att jag upplever minskade rörelser o hon avfärdade att det är normalt i slutet av en graviditet. 1 v senare var de betydligt mindre rörelser och jag ringde in till förlossningen, på kontrollen visade det sig att jag hade jättelite fostervatten kvar o vi fick bara hem o hämta bb-väskan för att sedan bli inskrivna på förlossningen, vår kille föddes samma dag i v. 38+0.På efterkontrollen sa min ordinarie bm att det var helt felaktigt att den andra bm inte skickade mig på kontroll direkt. Så hoppas verkligen alla där ute får kontroll o ingen felaktig information!!

  Svara
  • Emma - På Smällen igen!

   Oj!! Märkte du att du hade läckt fostervatten? Vilken tur att du åkte in!! Fick du göra CTG innan dom kollade med ultraljud? Tänkte om CTG på nåt vis avslöjar att såna saker kan vara fel inne i magen? Jag fick ju bara CTG igår…

   Svara
   • Johanna

    Jag hade också mindre fostervatten när jag väntade min son och detta utan jag visade tecken på att läckte fostervatten. En CTG kan inte visa på mindre fostervatten mängd utan det krävs ett UL där man mäter det.

   • Emma - På Smällen igen!

    Jag tänkte att CTG kanske visade att fostret var ansträngt eller rörde sig lite så att det fanns en anledning att gå vidare med UL. Men så är det inte då?

   • Sara

    De gjorde både ctg o ultraljud men det var ultraljudet som visade att jag nästan inte hade kvar något fostervatten, hade inte läckt något fostervatten då hinnorna var intakta. De sa att det kunde bero på att moderkakan inte fungerade som det kunde o att jag lika gärna kunde gå hela graviditeten utan att något händer men de chansar såklart inte som tur är!! De tog hål på hinnorna så var förlossningen i full gång, slapp all typ av medicin vilket var skönt, 5,5 timme senare var han ute så slutet gott allting gott 🙂 märker du minskade rörelser igen tycker jag du ska be om UL, trodde faktiskt det var rutin!

   • Emma - På Smällen igen!

    Det ska jag absolut göra! Tack för att du berättade för mig! Det är så mycket man inte vet!

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här