Frågor & Svar

Wubbanub och frågor

Idag har jag provat Lucas med wubbanub igen. Varje gång som jag försöker med napp eller wubbanub så tittar han på mig med stora ögon och sen gör han sitt bästa för att få ut den ur munnen genom att trycka med tungan. Jag börjat visa honom med min mun hur han ska göra. Jag tar inte wubbanuben i min mun men jag låtsas att jag suger på nåt samtidigt som han har wubbanub i sin mun och då har han faktiskt härmat mig och börjat suga på den! Jag har gjort det här några ggr nu när han inte varit ledsen och det funkar med wubbanub men inte med vanlig napp. 🙂

Jag har fått en del frågor om wubbanub som jag tänkte svara på i det här inlägget.

Vad är WubbaNub för nåt? Wubbanub är en napp som är väldigt omtyckt av barn som har svårt att ta nappen. Den har en anatomisk form som gör att det är lätt för barnet att suga på den och den hålls på plats tack vare gosedjuret. Barnet kan också lättare stoppa in nappen i munnen själv om den skulle tappa den. Wubbanub är rund och ihålig vilket gör att man kan stimulera sugreflexen. Man kan få i ett finger i nappen, jag vet inte riktigt om det är så som det är meningen att man ska stimulera sugreflexen. Men jag brukar stoppa in mitt finger i nappen när jag vill att Lucas ska ta den. Jag vet inte riktigt om det har funkat tack vare det.

Var har du köpt Wubbanub?
Min Wubbanub kommer från Akupunkturpraktik. Ni kan beställa en genom att skicka ett mail till info@akupunkturpraktik.se. En wubbanub kostar 150 kr.

Varför hänger det ett gosedjur på nappen? Har det någon funktion?
Ja, det fyller en ganska bra funktion.När bebisen spottar ut den så ligger nappen fortfarande kvar så man slipper leta efter den och bebisen kan själv stoppa in den i munnen igen.

Kan man ta bort djuret om man vill?
Nej det kan man inte. Men gosedjuret är väldigt lätt och litet så det är absolut inte i vägen eller så.

Tog Lucas den med det samma? Hur länge behöll han den innan den spottades ut?
Ja, Lucas tog den med detsamma och sög på wubbanuben i några minuter två omgångar precis efter varandra. Totalt kanske 6-7 minuter. Det är längre än vad han nånsin har sugit på nån napp!

4 Comments

  • Jennifer

    Vår son är född i v 33 och vårdades på neonatal i nästan två veckor. Där fick vi en sån där napp till lillkillen för att stimulera sugreflexen så att han skulle komma igång med amningen! Ända skillnaden är att det inte hängde en nalle på 🙂 du gör rätt i att stoppa in fingret i det ihåliga. Det är precis så vi fick lära oss att stimulera sugreflexen. Han älskar alla nappar och tar även flaskan bra de gånger jag behöver ge honom ersättning. Tycker absolut du ska ha tålamod, snart tar han nog vanliga nappen också. 🙂 tack för en bra blogg med sååååå många fantastiska tips. 🙂

  • Alexandra

    Kul att wubbanuben funkar för din pojk, provade den på min dotter men hon bara spottar ut den hela tiden och när hon väl tar den verkar hon tappa den för att gosedjuret tynger ner på något sätt, som det blir förtungt att hålla kvar i munnen, hur gör du håller du i gisedjuret när nappen är i munnen eller håller han kvar den själv?

  • Linn

    Jag gravid med mitt första barn och är väldigt ny inom bebisvärlden så detta kanske är en dumfråga men varför vill ni så gärna att Lucas ska använda napp? Vad är det som är så positivt med napp? Jag kan förstå om barnet verkligen har ett jättestort sugbehov men om han inte är intresserad av nappen varför fortsätter ni då? (Jag menar inte detta alls som en kritik utan det är en uppriktig undrar då jag som sagt inte alls har koll på detta)

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.