Barnvagnstester,  Frågor & Svar,  Tester

Test av Trille Viper 4S

Test av Trille Viper 4S
Jag har fått lite frågor om vår barnvagn som är en Trille Viper 4S. Flera läsare har undrat om vi är nöjda med den och om vi skulle välja samma vagn om vi köpte vagn idag. Och svaret på det är JA, vi är jättenöjda med den!! Vi hade absolut valt samma vagn om vi skulle köpa vagn igen. Jag har inte sett nån annan vagn som jag gillar mer än Trillen hittills. Men än har vi ju inte testat hur den klarar sig på vintern i snön, för det är väl det ultimata testet alla vagnar bör genomgå innan man verkligen kan säga hur bra den är 😉

20130731-022339.jpg

Här kommer iaf min recension av vagnen hittills 🙂

Svängbara hjul
Jag har inte kört så många andra vagnar, men nån gång när jag har varit ute på nån mammafika så har jag kört nån kompis vagn och fått jämföra lite snabbt. Trillen är ju lättkörd tack vare dom svängbara hjulen. Jag har aldrig tyckt att den varit jobbig på nåt sätt. Men när jag snabbt har provat andra vagnar så har jag fått känna på både mer svårkörda och mer lättkörda. Ett exempel på en mer lättkörd vagn är t.ex. en Emmaljunga sulky. Men som sagt så var det en sulky och inte en vagn med ligg- och sittdel. När jag har jämfört så med andra vagnar så har jag fortfarande vari väldigt nöjd med Trillen och inte föredragit några andra vagnar.

Smidig att åka spårvagn och buss
Trillen hör till en av dom vagnarna som är mindre och smidigare att åka buss och spårvagn med. Finns det bara en plats så ha jag alltid fått plats med min vagn även om dom andra barnvagnarna som står på bussen är lite större och klumpigare.

20130731-022209.jpg

Plats i bagaget
Det är himla viktigt att vagnen får plats i bagaget! Glöm inte att kolla på det innan ni bestämmer er. Mät bagageluckan om ni är osäkra. En kollega till mig fick byta bil för att vagnen inte passade haha!! Trille Vipern går in i vår bagagelucka på vår Saab 9.3, men den går inte in i min mammas BMW. Då får chassit ligga i bagaget och liggdelen i baksätet! Jobbigt värre!!

MEN, i den här videon, såg jag precis att man superenkelt kan ta av hjulen från vagnen och fälla ihop liggdelen! Det hade jag ingen aning om! Detta måste jag testa på min vagn!

Dock så har inte min vagn nåt sånt smart myggnät… Jag har ett separat myggnät som jag fick när jag köpte vagnen istället. Men min vagn är ju förra årets modell…

Sufflett på liggdel
Jag tycker dom har gjort en liten miss på suffletten på liggdelen. Vet inte om det är samma på sittdelen. Men suffletten kan bara var i två lägen. Antingen helt uppe eller helt nere. Inget mellanting! Så störigt! Ibland vill man ju att Lucas ska kunna se ut lite mer och skulle vilja ha den hälften uppe och ibland skulle man vilja att den var lite längre så man kunde skydda honom lite extra mot solen. Men då kan man ju köpa till en solskydds-sufflett så det är ändå helt ok även om det är lite störigt.

20130731-022759.jpg

Extra vindskydd
Nu tror jag inte riktigt att det här är nåt problem, men om man ska jämföra lite med andra vagnar så har jag sett att Brio-Go-vagnarna har en extra liten flärp som man kan fälla upp och haka fast sidorna av suffletten. Den där flärpen stoppar ju upp vinden rätt bra så att det inte blåser in i vagnen. Det är ju rätt bra eftersom det blåser rätt mycket på snedden här i Gbg!

Stor och bra varukorg
Varukorgen kan inte bli bättre än vad den redan är! Den är stor och rymlig och man kan lasta tungt i den för den sitter fast ordentligt! Jag är helnöjd med den!

20130731-022348.jpg

Framtung
Vagnen har nog precis perfekt viktfördelning när man inte lastar den för då går den på alla 4 hjulen Men när jag hänger skötväskan på handtaget så börjar dom svängbara hjulen att vobbla på en del sneda underlag. Jag har i och för sig en mycket tyngre skötväska än mina vänner, men ändå… Det är lite störigt. Det har iaf gjort att jag har börjat lägga skötväskan under vagnen där fram. Lite jobbigt om man ska hämta nåt snabbt, men jag har löst det genom att lägga små saker som t.ex. busskort, mobil etc innanför drapå-tyget i liggdelen. Funderar på att köpa en sån där hängförvaring som man kan hänga på handtaget med plats för vattenflaska och en liten ficka och sånt så att jag ändå kan ha det viktigaste lätt tillgängligt…

20130731-022647.jpg
Hemlig gömma

Lufthjul
Lufthjulen är superbra. Problemet med såna där punkteringsfria däck som dom allra flesta vagnarna med svängbara hjul har är ju att massa grus fastnar i hjulen och gör dom dåliga. Det negativa med lufthjulen är ju att man kan få punktering! Och då blir man väldigt handikappad känns det som!!

Propparna har gött sönder
Ni vet dom där svarta propparna som man skruvar på på luftventilerna för att det inte ska komma in smuts. Dom var helt kassa! Dom skruvade vi igenom för det tog aldrig stopp! Så nu är alla 4 trasiga trots att vi bara har pumpat däcken 3 ggr! För att ändå skydda hjulen från sand och sånt eftersom vi varit på stranden med vagnen så har jag tagit en liten bit från en plastpåse och lagt över hålet innan jag skruvat på propparna. Det ser inte så snyggt ute, men sand kan iaf inte tränga in och det syns ju knappt att lite plast sticker ut! 🙂 Såna proppar kan man säkert köpa i cykelbutiken så det tycker jag absolut inte var nåt större problem, även om det är konstigt att dom är så himla kassa!!!

Precis lagom med stötdämpning utan fjädring
Lufthjulen dämpar ju stötar. Jag tycker att vagnen dämpar stötar precis lagom mycket. Innan jag fick barn så trodde jag att man egentligen skulle sträva efter så bra stötdämpning och fjädring och sånt som möjligt. Men jag har insett att det behöver man inte alls att göra! Det finns inget bättre en kullersten/gatusten/trösklar och sånt när man vill att sitt barn ska sova! Alltså precis tvärtom!!! Trillen dämpar precis lagom mycket. Den fjädrar typ ingenting, vilket både är bra och dåligt. Det är bra när man kör på grus och gatusten för det skakar lagom mycket så att Lucas somnar, men det är dåligt när man är inne i en affär eller så där underlaget är helt helt plant. En vagn som fjädrar mycket du kan man rucka och vagga med, Trillen är liksom helt stum och funkar inte så. Så då gäller det att hitta en tröskel!!!

Stora framhjul som går att låsa
Dom stora framhjulen fram som går att låsa fast väldigt enkelt för att bara åka rakt fram ska förmodligen rädda vintern! Det är iaf min plan. Jag har läst att problemet på vintern när snön kommer är oftast att dom flesta vagnarna med svängbara hjul har små framhjul som bara kör fast i snön. Eftersom Trillen har nästan lika stora hjul fram som bak så ska detta förhoppningsvis inte bli ett problem. Men detta uppdaterar jag om i vinter 🙂

Tung liggdel
Liggdelen är ganska tung även utan bebis. Vi bär fortfarande på den med Lucas i ibland. Men att bära honom upp till tredje våning i den nu, det är nästan överkurs så det har vi inte gjort på ett tag. En bra lösning för att lösa det är att köpa till en billig mjuklift och använda inuti liggdelen. Det gjorde vi, men den var i fleece så när sommarn kom så blev den alldeles för varm!

Enkelt att justera handtaget
Handtaget är superenkelt att justera höjd på! Det kan man göra under tiden man går. Jag har flera vänner som har varit imponerade av hur enkelt det är att ställa in handtaget och som har önskat att det var lika enkelt på deras vagnar. Man trycker bara in en knapp och drar till önskad höjd! Så när jag åker buss eller spårvagn så skjuter jag in handtaget och vips så sticker inte handtaget ut från liggdelen längre.

Enkel att fälla ihop
Vagnen är enkel att fälla ihop. Bara att hålla in knappen för att justera in handtagets höjd. Vrida på ett handtag på sidan och skjuta in handtaget så fälls den ihop. Man kan enkelt göra det själv 🙂 Ligg- och sittdel är också superenkla att fälla ihop och sätta på.

SNYGG 😉
Och ja just det, den är snygg också! Den finns i flera färger. Vi har förra årets färg, det valde vi medvetet! Älskar dom turkos linjerna! Inte för mycket färg om det skulle bli en flicka nästa gång. Jag tycker den har precis lagom mycket färg!

20130731-023142.jpg

Hoppas jag fick med allt som ni kan undra om den här vagnen och att jag besvarade allas frågor! Om jag har missat nån fråga så säg till mig!!!

18 Comments

 • Catrin

  Vi har också en trille viper, men 2013-års modell. Vi är också supernöjda med den 🙂 Snygg och smidig med de svängbara hjulen. Då vi bor i hus är den perfekt. Har den inomhus också och Alva sover i den på dagtid. Har ju fungerat bra nu på sommaren att dra runt den i huset, men så fort höstrusket kommer blir det väl slut med det. Stötdämpningen är ju som du beskrev inte lika bra som t ex emmaljunga. Det skakade rejält när vi var ute och gick på grusväg med stora stenar på. Så bor man på landet bör man nog satsa på en annan vagn. Och 2013-års modell skall ju dessutom vara bättre stötdämpning i än vad de tidigare modellerna har. En annan sak att tänka på är att den inte blir så platt när man fäller ihop den( om man inte tar av däcken då, och det är iof superenkelt). Men smal är den ju, så har halva bagagen kvar om man har en rymlig combi som vi har (Ford focus). Överlag supernöjda med trille viper. Snökörning återstår att se 🙂 För övrigt, tack Emma för en jättebra blogg och att du delar med dig. Kram catrin

 • Anna

  God vilken bra recension! Jag har en trille viper 2013. Tydligen bättre fjädring än 2012. Älskar Vagnen! Men precis som du skriver
  Så är den framtung. Vi får inte plats med den i bagaget , Volvo s40,
  Så nu har Mannen enlig honom en anledning att
  Köpa en jeep;). När kommer du böja använda sittdelen?

 • Anita

  Hej!
  Jag har tidigare haft en Brio Go som jag varit super nöjd med. Är lite sugen på testa nytt med baby nr 2. Men vet inte om jag vågar då jag faktiskt var så nöjd med Brio Go. Kan man ha babyskydd på Trille? Det var en stor fördel med Go:n.
  Trillen ser jätte fin ut och du har gjort en riktigt bra recension.

 • Johanna

  Tänk bara på att inte lasta för tungt i varukorgen och på handtaget. Fjädringen på vagnen går sönder till slut då. Vår vagn får man bara hänga max 3kg på handtaget och likadant i varukorgen.

 • Maria - Kevins mamma

  Jag fick en idé! Kan du inte skriva ett inlägg om vad du har i skötväskan? Tycker alltid det är intressant att höra vad andra mammor släpar runt på o blev extra nyfiken när du skrev att din var ovanligt välfylld 😉 Kan säkert vara till nån nytta för andra manmor o spec blivande! Jag har packat om min otaliga gånger sen sonen föddes, hehe!

 • missredhead

  Finns den turkosa bara i 2012:s modell och i så fall vart kan man köpa den från 2012, finns den kvar ute i butikerna eller måste man köpa begagnat för att få tag på en tolva??

 • Michan

  Vi provade en viper 2014 års modell idag och jag tyckte fjädringen var jätte dålig och att den inte var ett dugg skön att köra så vi måste fundera ett tag till innan vi bestämmer oss.

 • Trine

  Hei, titter inn fra Norge! Har titta litt på denne vogna på nett, men finner den dessverre ikke i butikk her:( Du skriver at bagdelen er litt tung, hvor tung er den egentlig? Liker vogna veldig godt, men bor i 4. etasje uten heis, så er avhengig av at bagen ikke veier et tonn, og finner ikke vekta på bagen noe sted! Tusen takk:)

 • Sandra

  Hej
  Har du hunnit testa den i snö än ?
  Har ni övergått till sittdelen och hur känns den?
  Vi får barn i sommar och är lite sugen på en Viper 🙂
  Tack 🙂

 • jenny aho

  ser att ni är flera som har trille viper s4. vi oxå. är super nöjda. men nu ska vi byta till sittdelen men jag skulle gärna vilja ha en fotsack till den. någon som vet vart man kan få tag på den?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.