Barnvagnstester

Test av Joolz Geo Duo

Test av Joolz Geo Duo

När jag var gravid så vann jag den lyxiga syskonvagnen Joolz Geo Duo från Lekmer på ett bloggevent på LOPPI. Det är många som har frågat mig om vagnen så här kommer äntligen en recension 🙂

IMG_3434-0

Både enkelvagn och syskonvagn

Joolz Geo är såpass fiffig att man kan köpa den som en enkelvagn och när man senare får syskon så kan man enkelt byta ut varukorgen mot en liggdel till bebisen 🙂 När man köper den undre liggdelen så ingår också den undre sittdelen.


Om man får tvillingar så går det såklart att använda både den övre och den undre liggdelen samtidigt. Det går även att sätta babyskyddet både uppe och nere eller två babyskydd på vagnen samtidigt! Grymt!

Fördelen med den här utformningen på syskonvagn

Fördelen med den här typen av syskonvagn är att den tar liten plats, både i bagaget på bilen och på bussen. Här i Göteborg kan det vara ganska svårt att få plats på bussen/spårvagnen vissa tider och då kan jag tänka mig att det är ännu jobbigare om man har en bred syskonvagn där man inte ens kommer igenom dörrarna på dom gamla spårvagnarna. Jag har faktiskt åkt en av dom gamla spårvagnarna där dörrarna inte ens hålls uppe automatiskt med min Joolz Geo med båda barnen i – fungerade finfint! Joolz Geon som syskonvagn är smal och överraskande nog inte längre än andra vagnar på marknaden. På bilderna här har jag jämfört med Siranees barnvagn Beemo Maxi Travel. Det enda som sticker ut lite är Isadoras liggkorg. Barnvagnschassit är exakt lika stort som Siranees vagn.


Jag tycker att Joolz Geo känns som ett bra val när man köper barnvagn till första barnet. Vagnen är snyggt designad och optimerad som enkelvagn, så jag tycker inte att man behöver vänta tills man får syskon för att den ska kännas som en bra investering. När man sedan får syskon så är det bara att köpa till den undre liggdelen, på så sätt sparar man en slant eftersom man inte behöver köpa en helt ny syskonvagn om man får syskon tätt.

Nackdelen med den här utformningen på syskonvagn

Många har frågat mig om inte det känns konstigt att ha Isadora där nere vid fötterna och många har undrat hur det känns att inte kunna se henne. Det känns faktiskt inte konstigt alls, jag vet inte om det beror på att Isadora är mitt andra barn eller att hon är så lugn jämt, men det känns verkligen inte konstigt eller jobbigt på nåt sätt.

IMG_4348

Den enda nackdelen jag ser är att jag inte har någon varukorg och att jag inte känner mig bekväm med att hänga en tung skötväska på handtaget. Jag är livrädd att den ska ramla ner på hennes huvud så därför packar jag bara en liten ryggsäck och hänger längst ut på handtaget istället. Det är lite bökigt att få plats med alla barnens saker i en liten ryggsäck så jag har en sidepack också som man kan köpa som tillbehör till vagnen, men den rymmer tyvärr inte så mycket men det räcker för alla saker om jag använder både sidepacken och ryggsäcken.

IMG_0388-0

En annan nackdel som egentligen inte är värre än att man kan lösa den lätt, är att solparasoll är svårt att ställa in för att ge skugga till den undre liggdelen, man får använda solgardin istället.

 

Övre sittdelen

Den övre sittdelen är ergonomisk vilket innebär att den är en stor formgjuten del i ett fast läge istället för justerbart rygg- och fotstöd. När man fäller sittdelen bakåt/framåt så fälls alltså hela sittdelen i ett paket. Fördelen med detta, förutom att den är ergonomisk, är också att man kan gå över till sittdel tidigare och bebis kanar inte ner till fotändan utan sitter bra från början.

Sittdelen är fällbar i tre lägen, fullt sittläge, halvsittande och liggande. Det är enkelt att fälla sittdelen, men det krävs att man använder båda händerna och trycker på knapparna på sidorna.


Sittdelen och går att vända både framåt och bakåt när den undre liggdelen inte används. Sittdelen ska då knäppas loss på båda sidorna genom att trycka på en knapp på varje sida. Dessa knappar är ganska så tröga, åtminstone när vagnen är ny, man får ta en sida i taget. Första gången vi skulle knäppa loss sittdelen så var det riktigt trögt, men nu går det mycket bättre.


Sittdelen till Joolz Geo är rymlig, både på bredden och längden. Jag har inte koll på exakt hur lång Lucas är just nu, men jag skulle tippa på närmare 100 cm eftersom han snart har växt ur storlek 98 på byxor. Lucas sitter bekvämt i vagnen och har inga problem att få plats. Lucas väger 15,3 kg så han har egentligen passerat maxvikten som är 15 kg, men han åker inte vagn så ofta numera.

Längst ner på fotänden har sittdelen en utvikt kant för att smuts från skorna inte ska ramla ner i varukorgen när sittdelen är bakåtvänt.


Lättkörd med svängbara hjul

Vagnen är lättmanövrerad tack vare de svängbara framhjulen som enkelt kan låsas genom att trycka på knappen ovanför hjulet.


Framhjulen är lite mindre punkteringsfria EVA-hjul medans det är större lufthjul bak.


Körning med Joolz Geo på olika vägunderlag
Jag har kört vår Joolz Geo på asfalt, grus och skogsväg och jag tycker det har gått superbra. Jag har inget att anmärka på alls och jag har inte behövt låsa hjulen utan det har funkat fint att köra med dom som dom är. Jag tycker att vagnen tar sig fram fint även på ojämnt underlag, men det är klart om det kommer en större grop eller sten så tar det stopp eftersom framhjulen är lite mindre.

IMG_4349

Justerbart handtag

Handtaget är ett teleskophandtag som enkelt fälls upp med dom silvriga spärrarna på sidan. Det går att ta upp handtaget ganska högt så vagnen passar bra till långa föräldrar. När jag kör vagnen som syskonvagn så brukar jag handtaget i högsta läget eftersom det lätt blir att man sparkar på den undre liggdelen om man går i rask takt och handtaget är för lite utdraget. Handtaget är snygg klätt med konstläder


Bältet

Bältet är en fempunktssele som kan användas antingen över midja och axlar eller bara över midjan. Spännet göms under mudden för att barnet inte själv ska lyckas knäppa upp. Spännen är lite småtröga så här är det ingen risk att Lucas skulle lyckas få upp det.

 

Bygeln
Bygeln är klädd i samma snygga konstläder som handtaget. Jag älskar den detaljen, det förhöjer verkligen hela vagnens utseende tycker jag. Bygeln går lätt att knäppa loss och svänga undan för att barnet ska kunna kliva ur vagnen själv. Vi brukar även knäppa loss bygeln när vi ska packa in vagnen i bilen för då blir sittdelen nästan helt platt.


Enkel att fälla ihop och tar liten plats i bagaget

Joolz Geo är enkel att fälla ihop och väger inte så mycket heller (tycker jag). Jag jämför med vår Trille Viper vars chassi väger bly i jämförelse. Om man har sittdelen vänd framåt, då kan man fälla ihop vagnen med sittdelen på och då väger det lite mer att lyfta in i bilen (14 kg för att vara exakt). Jag brukar fälla ihop chassit separat och lyfta in i bilen och sedan lägga sittdelen ovanpå. När man fäller chassit så lägger framhjulen sig ner automatiskt så chassit tar verkligen ingen stor plats. Jag måste säga att jag är imponerad över hur liten plats Joolz Geo tar i bilen, både som enkelvagn och som syskonvagn är den fiffigt designad för att bli så kompakt som möjligt. Joolz Geo syskonvagn tar faktiskt mindre plats en vad hela vår Trille Viper gör!
Stor och bra varukorg med handtag som man kan bära

Varukorgen är grym! Den är stor och rymlig och tar 10 kg istället för 5 kg som det brukar vara på barnvagnar.


När sittdelen är vänd framåt så kommer man lätt åt varukorgen, men när man har sittdelen bakåt och i fullt sittläge så tar fotänden upp en del av varukorgens plats.  Joolz har ordnat med två grymma finesser på varukorgen. Det ena är att det går att trycka ner den bakre kanten på varukorgen i flera steg för att lättare kunna komma åt saker i varukorgen eller för att lägga i saker.


Det andra är att man enkelt kan ta loss hela varukorgen och bära den i handtagen likt en picknickkorg. Så smidigt om man har något där i som man behöver bära med sig 🙂


Sufflett

Suffletten på både den övre och den undre delen går att ställa i tre olika lägen.


Både sittdelen och syskon-liggdelen har en liten solkeps som kan fällas ut som i ärlighetens namn gör varken från eller till 😛 Jag tycker att suffletten fungerar bra i sittläget, men i fullt liggläge så räcker den inte riktigt till om man inte vill att solen ska lysa i ansiktet på barnet. Lucas sover ju aldrig i vagnen numera (han har bara sovit någon enstaka gång i denna), men sen när Isadora börjar använda sittdelen så får jag nog fixa med något så att hon slipper ha solen i ögonen. På den undre liggdelen hade Joolz verkligen behövt lägga till lite material så att bebisen får ett bra skydd där ner i vagnen. Det var nästan helt omöjligt att använda solparasoll till den undre liggdelen så här hade en bra solkeps varit på sin plats.


Bak på suffletterna finns en vädringslucka som man kan öppna genom att lyfta på tyget som är fäst med kardborre. Perfekt tittlucka också 🙂

 

  
Regnskydd till undre liggdel

Den undre liggdelen är mycket mindre än en vanlig liggdel så det var svårt att få ett vanligt regnskydd att sitta på plats, så vi valde att köpa till Joolz egna regnskydd till liggdelen. Det känns som ett bra val för nu kan Isadora se ut även när det regnar 🙂


SNYGG

Joolz Geo känns både lyxig och påkostad, en riktig ferrari inom barnvagnsvärlden! Detta är helt klart vår finaste vagn som vi har haft hittills 🙂 Jag älskar silverramen, läderhandtaget, bygeln och det mörkblå tyget – riktigt läcker kombo! Jag önskar bara att jag hade liggdelen så att jag kunde använda den som singelvagn till Isadora. Men nu kan vi snart börja använda sittdelen – längtar!

6 Comments

 • Lotta

  Gillar din blogg bortsett från att det är så oerhört mycket reklam o sponsrade inlägg i den. Tycker inläggen utan reklam alltid är bra o läsvärda, men reklaminläggen är tröttsamma. Kan du kanske skriva i början av ett blogginlägg att det är reklam så att man kan välja lite själv om man vill läsa eller inte?

  • Emma - På Smällen!

   Hej Lotta! Tack för feedback! Detta är inte ett reklaminlägg och det är ganska många inlägg som inte är reklaminlägg utan helt vanliga inlägg som jag i slutet märker med ”innehåller reklam” eller ”innehåller affiliatelänkar” eftersom jag kanske passat på att tipsa om något och därför måste märka inlägget med det. Jag får alltså inte betalt för inlägget och tjänar absolut ingenting på det, men lägger jag in en affiliatelänk så är jag skyldig att märka inlägget även om jag inte tjänar något på min affilatelänk. Ett exempel på det är när Isadora hade premiär i Bumbon, totalt osponsrat inlägg men med affilatelänk. Om inlägget är ett samarbete så kan jag bli noggrannare att uttrycka det i början av inlägget för att underlätta. Kram!

   • Lotta

    Tack för ditt svar! Då förstår jag bättre. Tycker som sagt att din blogg är väldigt fin o tycker mycket om att gå in och läsa. Bara reklam som jag har svårt för. Men då vet jag! Kram

    • Emma - På Smällen!

     Tack själv! ❤️ Det glädjer mig att höra att du gillar min blogg 🙂 Reklamen är ett sätt för mig att överleva som bloggare. Jag hade aldrig kunnat ägna så många timmar till bloggen om den var helt reklamfri. Men jag ska bli noggrannare på att märka sponsrade inlägg i början av inlägget och då kommer det stå att inlägget är sponsrat eller i samarbete med. Kram!!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.