Okategoriserade

William skickade sina nappar med posten

Iförrigår var dagen D… dagen då William lämnade sina nappar. Så så så himla sorgligt! Usch, jag tycker verkligen att det är jättejobbigt. Den där nappen som ger så mycket trygghet och som fortfarande gör dom till små. Nu är han plötsligt stora killen fast han kanske inte riktigt vill vara det. Han tyckte ju om sina nappar väldigt mycket.

Meningen var att vi skulle lämna napparna på Liseberg. Jag har försökt förbereda honom lite smått, men om man tjatar för mycket på William så går det inte, då blir det tvärtemot som man vill. Han är en väldigt bestämd liten kille och behöver få ta egna beslut. Detta är ett sådant beslut.

På söndagsmorgonen innan Liseberg visade jag honom bilder och videos på andra barn som lämnar sina nappar till kaninerna på Liseberg för att han skulle förstå vad det innebar, men han var ändå inte helt övertygad förrän efter Lisebergsbesöket, när Victor höll på att packa in barn och vagn i bilen. Dagen efter var vi lite kreativa och stoppade alla napparna i ett kuvert och så fick han lägga dom i brevlådan för att skicka till kaninerna och sedan åkte vi till leksaksaffären där han fick välja en leksak. Det blev en ”spårvagn” (läs: ett tåg) 🙂 Han var sååååå nöjd! Ja, enda tills kvällen kom. Då hade han svårt att komma till ro. Han frågade efter napparna en gång, men gnällde inte för han förstod ju.

Eftersom han hade svårt att komma till ro, fick han sova hos oss inatt. Han sov ganska så bra, men vaknade några gånger under natten och vid ett tillfälle ställde han sig upp i sängen och letade ovanpå sänggaveln efter sin napp. Vi brukar lägga den där när han tappar den under natten, men nu fanns ju ingen där. Usch, jag tycker det är så sorgligt, stackarn!

Men det gick ju förhållandevis bra i alla fall, William har inte gråtit efter napparna utan hade mest svårt att somna. Isadora lämnade sina nappar till påskharen i ungefär samma ålder, det var dagen innan hon skulle fylla 3 år och det var mycket jobbigare. Dock hade jag helt förträngt hur jobbigt det var, det mindes jag först nu när jag läste tillbaka i bloggen (Isadora har slutat med napp). Skönt att det inte blev så. Jobbigt att vara bad guy när man redan har dåligt samvete.

Oliver har fortfarande sina nappar, men jag tror inte William kommer ta dom. Oliver vägrar nämligen byta upp sig så han har fortfarande 0-6 månaders-napparna…! Han vägrar verkligen byta nappar! Vi har försökt så många gånger och nu har vi bara två stackars nappar kvar av den…

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.