Danmark

Weekend i Danmark del 1 – Första dagen

– Pressresa med Stena Line

Det blev visst en oplanerad bloggpaus under helgen så nu kanske ni undrar varför 🙂 Jo, vi har varit på weekend i Danmark! Jag hade egentligen tänkt blogga under resan men vi hade fullt upp med att ha kul så det blev en välförtjänt semester istället 🙂 Nu tänkte jag berätta allt om vår resa, men det kommer bli i flera delar så om du redan nu känner dig otålig och vill veta allt på en gång, spana då in min instagram och min senaste höjdpunkt!

org_dsc03452-1
org_dsc03446-1

I fredags eftermiddag åkte vi med Stena Jutlandica till Fredrikshavn där vi tillbringade två nätter på populära The Reef som är hotell och äventyrsbad i ett 🙂 Båtresan till Fredrikshavn gick jättebra! Det är en lätt match att slå ihjäl 3,5 timme till havs på Stena Lines båtar, det finns alltid mycket att göra både för stora och små 🙂

Det var lite kyligt i fredags så vi stannade inne och tittade på när båten lämnade hamninloppet. Lucas var väldigt frågvis och ville veta allt, speciellt om livbåtarna och om hur dom funkar 🙂

org_dsc03473
org_dsc03504
org_dsc03471-2

Isadora förstod inte riktigt att vi var på båten och kommenterade besviket att hon ju ville åka båt idag. Haha! Det tog en stund att övertyga henne att vi faktiskt befann oss på en jättestor båt 🙂

Vi roade oss med spelmaskinerna och Happyworld en stund innan det var dags att äta på Jutlandicas restaurang.

org_dsc03487
org_dsc03484-1

Det var lite högt för Isadora, men Lucas var såååå söt och hjälpte henne runt. Jag var stolt som en tupp, tyvärr fick jag inte med detta på bild.

I restaurangen dukades det upp med stor buffé så vi fick kallrätt, varmrätt och efterrätt. Jag åt massor av dom goda ostarna och skaldjuren så det fanns nästan inte plats för någon varmrätt. Victor skrattade lite åt att jag tog ostarna först, eftersom dom var efterrätt. Haha! Jag vet det egentligen, men det är ju det som är det fina med buffé, man äter sig mätt på det som är godast 🙂 Victor ville gärna äta ostar tillsammans med mig så han gick och hämtade ostar innan varmrätten han också ♥ Isadora och Lucas åt pommes och köttbullar och fick mjukglass till efterrätt. Isadora smällde i sig två glassar till och med, hon var såååå nöjd!

org_dsc03479-1
org_dsc03475-1
org_dsc03476-1
org_dsc03532

Efter maten gick vi ut på däck och möttes av Stena Danica som var på väg hem till Göteborg 🙂

org_dsc03491-1

Vi kom fram till hotellet cirka 20.00 och då var det bara att checka in snabbt för att sedan slänga av sig alla kläder och ta hissen ner till äventyrsbadet.

The Reef har öppet till klockan 22.00 på kvällarna så vi fick nästan två timmar att leka helt själva eftersom det nästan var tomt på folk vid den tiden. Gissa om barnen sov gott efter det! Jag kan helt ärligt säga att dom aldrig varit så lätta att lägga, nånsin!

org_dsc03550-1
org_dsc03553-1
org_dsc03551-1

Fortsättning följer…

7 Comments

 • Sara

  Jag har också planerat att åka till Danmark med mina troll som är jämngamla med dina ?
  Va skönt att båtfärden kändes snabb för jag har vart lite orolig att barnen skulle bli utråkade.
  Hur dags innan avfärd checkade ni in och var d lätt att hitta parkering vid Stena terminalen? ?

  • Emma - På Smällen!

   Vad roligt! Det kommer bli toppen ? Vi var där en timme innan för incheckningstiden är 30 minuter innan. Vi tog med bilen till Danmark men jag tror inte det är så svårt med parkering på terminalen. Hoppas ni får en underbar resa ?

 • Hanna

  Alltså jag blir alldeles varm när jag ser Victor med dina barn, Emma! (Och då känner jag ingen av er, kan bara tänka mig hur det känns för dig ❤️). Jag vill höra mer om deras relation. Hur har det egentligen varit för Victor att ”få två barn på köpet”?

  • Victor

   Vad kul att höra! ? Både Emma och jag tycker så klart att det är väldigt roligt att det syns även för andra. ? Ännu roligare att du vill höra mer om min och barnens relation, och faktum är att jag dessutom skrivit ett inlägg om det på bloggen precis. Du får gärna läsa det och ställa alla frågor som du har! ?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.