Vi besöker Djursland del 6 – Djurs Sommerland

– Inlägg gjort i samband med pressresa med Visit Denmark

Efter besöket på Ree Park Safari åkte vi vidare till Djurs Sommerland! OMG! Vilken park! När vi kom in så visste vi knappt var vi skulle börja för det fanns så mycket kul att göra.

Jag och Lucas började i Bondgårdslandet där det fanns karuseller och en bergochdalbana för barn. Vi hade väldigt tur för trots det fina vädret så slapp vi köa till karusellerna. Lucas var lyrisk, han sprang mellan karusellerna och jag sprang efter. Han var också riktigt modig och vågade prova bergochdalbanan med mig. Men när tåget väl började köra så tyckte han att det var läskigt och blundade istället. Det gick faktiskt mycket fortare än vad jag trodde att det skulle göra, men för mig var det kul. 🙂

Just precis här kittlas det VÄLDIGT mycket i Lucas mage. Den här grodan hoppar nämligen ner i en väldig fart 🙂

Intill bondgårdslandet fanns det ett stort område med grillar där man kunde grilla medhavd mat. Så himla bra idé! Jag tycker ofta att maten är så dyr på nöjesparker och ofta är det svårt att hitta god mat. Perfekt att man kan ta med egna korvar att slänga på grillen då ju 🙂

Vi hoppade också lite studsmatta, till och med jag var uppe och hoppa på den här stora ballongen 🙂

Efter lite lek på studsmattorna så gick vi vidare mot vattenlandet! Dagens höjdpunkt! När vi gick genom parken för att komma till vattenlandet upptäckte jag att parken var mycket större än jag först trodde. I mitten av parken fanns till och med en Vilda Västern del där man bl.a. kunde vaska guld! Åhhh, det har jag ett så tydligt minne från när jag var på legoland när jag var liten och vi vaskade guld. Tyvärr hann vi inte göra det om vi skulle ha tid att leka på vattenlandet så vi gick vidare.

Vattenlandet var enormt! Vi hade inte så mycket tid att utforska och Lucas var väldigt ivrig på att komma i vattnet så det första han gjorde var att springa fram till den här jättestora ställningen:

img_8037-1
img_8035
img_8038

Lucas gick upp och ner men vågade inte åka ruschkanorna (trodde jag) så jag bestämde mig för att gå med honom upp, inte visste jag att vattnet var ISKALLT och att det var därför som han inte ville åka. Det fanns ett ställe i den där klätterställningen som man inte skulle stå när hinken tömdes. Lucas skyndade sig förbi det stället medan jag tvekade. Jag försökte lyssna om det lät några tut-ljud för det gjorde det nämligen när hinken tömdes, men därinne så var det så mycket ljud från vatten att det inte gick att höra nånting. Jag chansade och sprang och vad tror ni hände då? Jo, hela den stora hinkens innehöll tömdes över mig! Så kallt! Men det var kanske rätt åt badkrukan? Lucas tyckte det var kul i alla fall!

Efter att jag blivit pissevåt sökte vi upp en varmare bassäng. Det blev en barnbassäng där jag och Lucas kunde åka ruschkana tillsammans. Det gick riktigt fort för mig att åka eftersom mina bikinitrosor inte är så stora. Lucas ville också åka snabbt så jag lovade honom att köpa små tighta badbyxor till honom till nästa gång.

Lucas åkte ganska gånger i mitt knä för att det var så roligt att åka snabbt 🙂 Kika på mina höjdpunkter på insta stories så ser ni när vi åker 🙂

Djurs Sommerland är helt otroligt! Det finns hur mycket som helst att göra. Vi hade knappt tre timmar på oss men för att hinna med allt det roliga så tror jag att man behöver två dagar. Jag kan varmt rekommendera att ni gör ett besök på Djurs Sommerland. Det finns roliga saker att göra för både stora och små och det är mycket mer än det jag visar här!

Har ni inte hört talas om Djursland förut eller är sugna på att göra ett besök så har Djursland en egen turistsida där ni kan läsa om allt kul som att finns att göra. Kika in på sidan här: Visit Djursland 

Relaterade Inlägg

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här