PANIK! Isadoras pass går ut!

Nu är det bara 13 dagar kvar tills vår resa till Cypern, allt är planerat och jag har koll på läget… trodde jag. Det var när jag fick ett infall att dubbelkolla alla pass som jag insåg att Isadoras pass snart går ut och att passet därmed inte är giltigt när vi ska åka! PANIK! Usch, det knöt sig verkligen i magen, så jobbigt! Ännu jobbigare blev det när jag gick in på polisens tidsbokning för att göra nytt pass och inser att det inte finns en enda tid innan juli! Vad gör jag nu???

Jag ropade på Victor som kom och lugnade ner mig och efter att vi hade uppdaterat sidan några gånger så kom det in en avbokning. Vi skyndade oss att boka så Isadora ska till passcentralen idag. Vilken himla tur!

Relaterade Inlägg

9 Kommentarer

   • Anke

    Ja men inte till Cypern! Det är bara vissa länder som har det kravet och det brukar vara utanför Europa, typ Kina. Tom USA har tagit bort det kravet. Så jag tror inte att ni behöver ett nytt pass egentligen ? passet ska vara giltigt under tiden ni är utomlands bara och det är det ju ? men det skadar ju inte med ett nytt pass, så slipper ni tänka på det. Ni skulle ju resa fler ggr under sommaren tror jag!

   • Emma - På Smällen!

    Jaha, men åhh så bra! TACK! Jag valde att inte låta polisen makulera passet tack vare din kommentar så om passet inte blir klart i tid så kan vi fortfarande använda det. Det står dock på TUI-biljetten att passet måste vara giltigt i 6 månader… ja, vi har en resa till i sommar och en i sept/okt planerad.

   • Lotta

    Cypern hör ju till EU och är med i Schengenavtalet, vilket innebär att passet måste vara giltigt tills ni rest hem från Cypern. Det är i länder utanför EU, ESS och Schengen som passet ska vara giltigt i 6 månader efter hemresan. Så Isadora kan resa med sitt gamla pass. ?

 1. Sanna

  Vilken tur att ni kom på det innan! Vi reste till Cypern förra året och hade samma problem, med värre då det inte upptäcktes förrän samma dag som flyget åkte, så det var en aning stressigt om man säger så. Det var faktiskt mitt eget pass vid det här tillfället snart skulle gå ut. Hade själv varit så uppe i tankarna om att bussen till Arlanda skulle stämma tidsmässigt, och att packning och allt var med som de skulle att jag inte alls tänkte på passen.

  Som tur är lyckades jag lösa det i sista minut. Vi bokade om bussen till Arlanda så vi hade gott om tid på oss där borta, och möjlighet att ta shuffle bussarna som åkte runt bort till polisstationen. Där fick jag snabbt en tid för ett
  provisoriskt pass att utnyttja under resan, samtidigt som jag passade på att göra ett nytt inför framtida resor. Det nya passet skickades smidigt hem till min polisstation hemma i Norrköping för uthämtning.

  Vi fick dock klart för oss att passet inte behövde vara giltigt 6 månader efter hemfärd. Detta gäller endast vissa länder och Cypern är inte en utav dessa. Det innebar att jag egentligen inte hade behövt något provisoriskt pass, men eftersom vi skulle mellanlanda i Turkiet tillkom andra regler. Så flyger ni direkt till Cypern ska det inte behövas – även om det naturligtvis kan vara skönt inför framtida resor!

  Kram Sanna

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Men åhhh! Tack för jättebra info! Jag hade ingen aning om detta! Vilken tur du hade som kom på det i sista sekund och kunde göra något åt det. Fy vad stressigt det måste varit! Kram!

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här