Tips & Tricks

3 viktiga saker när man åker utomlands med barn

När man ska åka utomlands med barn så är det mycket att tänka på. Särskilt om man ska åka utomlands så här länge som vi har gjort. Jag har tipsat förut om dom bästa solsemesterinköpen och dom sämsta solsemesterinköpen. Klicka på länkarna för att läsa om det. (Läs fler tips under kategorin Tips här på bloggen)

Nu tänkte jag tipsa om några viktiga saker som man kanske inte tänker på men som vi har saknat och såklart det viktigaste av allt, Reseförsäkringen!

1. Reseförsäkringen är superduperviktig! Om man har en hemförsäkring så ingår det (oftast) en reseförsäkring under 45 dagar, men kolla upp det! Om man ska resa under en längre tid som oss, så kan var värt att betala lite extra om man kan slippa självrisken. Det gjorde inte vi och det ångrar jag. Barn blir sjuka ofta och som orolig mamma kan det kännas tryggt om man kan besöka en bra läkare hur många gånger man vill. Vi får betala 1500 kr i självrisk. Det finns gratis sjukvård här också, så planen är att vi går dit först och använder reseförsäkringen om vi inte tycker att vi fått bra vård. Det är lite komplicerat att använda reseförsäkringen här i Brasilien för man måste först ringa till SOS International i Danmark som ringer till Sao Paulo i Brasilien för att få betalningsgarantintyg, som ringer till sjukhuset i Salvador.

2 Mediciner – Ta med mediciner, allt som barnet kan tänkas behövas. Det är inte säkert att likadana mediciner finns i landet ni är i och till exempel så står det på alla mediciner här att man inte får ge dom till barn under 2 år eller under 11 kg. Så mitt råd är att ta med så mycket alvedon ni tror ni kan behöva, hostmedicin, vätskeersättning, rumpsalva och nässpray/koksaltdroppar.

3 Gröt/Välling – Ta med gröt och välling. Utomlands är det oftast massor av socker i gröten och vällingen. Jag har försökt att anpassa mig till hur saker och ting är här men Det där med att stoppa i massor av socker i barnmaten, det kan jag bara inte komma över. När min kompis var här i mars tog hon med 9 förpackningar gröt. Vi har en förpackning kvar nu och 1,5 månad kvar här, så gröten kommer ta slut. När gröten är slut kommer jag göra havregrynsgröt till honom. Jag vill verkligen inte att han ska vänja sig vid den sockriga gröten här.

DSC01425

Trevlig semester!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.