Brasilien,  Tips & Tricks

Sämsta solsemesterinköpen till bebis

Jag har ju redan skrivit en liten lista på vilka som är dom bästa inköpen på solsemestern med en liten bebis. Nu kanske ni tycker att det är intressant att få reda på dom sämsta inköpen också 🙂 Här kommer en liten lista med dom också 🙂

Långärmade bodys och byxor med långa ben – innan vi åkte till Brasilien var det några av er som kommenterade om att man ska ha långärmat på barn när man är utomlands och solen är stark. Jag köpte på mig en hel den långärmat, men det kan jag säga att jag borde inte gjort. Det är alldeles för varmt att använda långärmat eller långbyxat här. Det är tortyr för små bebisar att gå runt i helklädsel. Här använder vi bara blöja på Lucas och när vi är i solen så har han alltid uv-kläder som vi blöter så att han inte ska bli för varm. När han bara har blöja så har vi alltid honom i skuggan eller skyddar med bra solparasoll och solkräm.

Uv-tält – är inte till för att använda på solsemestern utomlands! Iaf inte här! Solen steker och det blir säkert 50 grader därinne! Direkt livsfarligt att lägga en bebis därinne! Vi köpte två stycken och har inte kunnat använda någon av dom. Den ena provade vi att ta med men när jag la mig därinne för att amma så upptäckte jag hur syrefattiga det var och obehagligt varmt. Så nej! Uv-tält är mycket bättre att använda i Sverige än här!

20140402-210232.jpg

Har ni något mer tips så får ni gärna dela med er 🙂

2 Comments

  • Alexandra

    Hej, håller med om att uv tält utomlands är inget att ha blir väldigt varmt, speciellt det från swimpy som du har på bild där, bättre med sånt som är lite mer öppet upptill men som skyddar runt om. Uvfilt däremot är bra att ha, hade en blå från swimpy i sommras när vi var utomlands till lillan.

  • Thaimorsan

    jepp håller också med. Den enda Deryan uv-tält/resesäng som vi köpte, den hade vi med oss men vi tog fram den bara en gång när T skulle sova inomhus hon min vän och det var ac i rummet, skydd mot mygg typ. Vi tog aldrig med den till stranden även den fick plats resväska. Den var inget för solsemester iöver 30 grader utomlands!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.