Brasilien,  Tips & Tricks

Bästa solsemesterinköpen till bebis

Jag vet inte varför, men det här inlägget publiceras bara till hälften så här kommer det här inlägget komplett 🙂 Jag tänkte det kanske vore intressant med ett sånt här inlägg för er som planerar solsemester i sommar med en liten bebis. Häromdagen fick jag även en kommentar med en undran hur man ska tänka när man köper badkläder till sin bebis för sommaren. I det här inlägget få ni reda på vad jag tycker 🙂 Här kommer en liten lista på vad vi har haft mest användning för under våran resa här.

Långärmade UV-kläder – så vitt jag vet finns det bara tvådelade UV-kläder med lång arm, men det är mycket bättre att ha tvådelad med lång arm än en uv-overall med kort arm och korta ben. För att magen inte ska glipa så stoppar vi ibland in UV-tröjan i byxorna. Men oftast behövs inte de för Polarn o. pyrets uv-tröja är såpass lång att det räcker ändä.

20140402-201126.jpg

Badbyxblöja – superbra om ni ska bada i pool. I havet kör vi bara med UV-kläderna, alltså varken badbyxblöja eller badblöja. Men i pool tycker jag det är bättre att ha em ordentlig badbyxblöja än att köpa oändligt med engångsbadblöjor. Speciellt när man har en bebis som äter riktig mat och inte bajsar mer än en gång per dag. Ett tips om ni använder engångsbadblöjor är att om bebben inte bajsar i dom kan ni hänga upp dom på tork och använda dom igen.

Flytstol till bebis – jag vet inte riktigt vad det heter men Lucas har typ en flytstol som han kan sitta och guppa runt i. I havet har vi bara använt ett par gånger, men i pool är den verkligen suverän! Så skönt att kunna sätta Lucas i den och dra runt honom, simtränare med honom eller bara låta han guppa runt. Extra bra är den om man har en pool med parasoll för då behöver man inte oroa sig lika mycket för den starka solen

20140402-201751.jpg

UV-hatt – gjord i samma material som uv-kläder. Vi köpte två stycken i två olika storlekar från Swimpy på Jollyroom. Jag tycker dom är bättre än vanliga solskyddshattar när man ska vara på stranden för dom kan man blöta och då håller dom sig svala. Det är ju så varm här så det är skönt att svalka huvudet ibland.
Solglasögon – med rem hela vägen runt huvudet. Vi köpte ett par som inte hade nån rem och dom är omöjliga att få Lucas att behålla på. Men som tur var fick vi ett par med rem av min moster innan vi åkte, dom är suveräna! Skyddar även mot skvätt i ögonen när man badar i det salta havsvattnet 🙂

Resevagnen Babyzen YoYo – suveränt köp när man är på resande fot!

Solparasoll till vagnen – ett måste i denna hettan och för att bebisen inte ska bränna sig. Det som är bra med solparasollet är att man kan flytta det så att det alltid är mot solen.

Extra sufflett till vagnen – det är jättesvårt att få ett solparasoll att alltid täcka all som som lyser på bebisen i vagnen om man inte har en väldigt bra sufflett på vagnen från början. På vår babyzen använder vi både solparasoll och extra sufflett. Extra suffletten på vår vagn räcker till allt utom fötterna, till fötterna använder vi solparasollet.

Liten uppblåsbar pool – har också varit otroligt bra att ta med till stranden och även att bada Lucas i när vi har varit hemma. Vi köpte en liten pool när vi kom hit och Lucas älskar den. Han brukade sitta och leka och plaska länge länge i den utan att intressera sig för sand och sånt. Men efter några månader så upptäckte han att det fanns sand utanför poolen och då började han gräva i den. Han grävde så sanden for åt alla håll bland annat i munnen och i ögonen. Nu har vi köpt en större pool som han leker i utan att leta efter sand. När vi är på renare stränder så för Lucas busa i sanden om han vill, bara han inte försöker äta sanden 🙂

20140402-202257.jpg

Solkräm – ett måste när man ska till stranden. Små bebisars hud tar inte upp solkräm lika bra som vi vuxna så det skyddar inte lika bra, men det är ändå bättre att smörja in än att inte smörja in. Tänk på att välja en bra solkräm som inte innehåller en massa farliga ämnen, läs gärna det här solkrämstestet. Vi har använt den solkrämen som fick bäst-i-test (annonslänk) och Lucas har aldrig bränt sig trots att vi är ute dom starkaste soltimmarna.

Det kommer snart en lista på dom sämsta inköpen till bebis på solsemestern också! Håll utkik! Om det är nån mer som har något bra tips så får ni gärna kommentera! 🙂

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.