Bröllop,  Bröllopslokal

Vi har bokat bröllopslokal!

Nu har vi äntligen bokat bröllopslokal! Det var inte lätt att hitta rätt bröllopslokal och stället vi kärade ner oss totalt i, Villa Vanahem, var tyvärr lite över vår budget. Men stället var i princip oslagbart, inte minst tack vare paret som driver Villa Vanahem, dom är verkligen helt fantastiska på alla sätt! Vi fortsatte vårt sökande med ljus och lykta och hittade Råda Rum som var helt okej i pris men där fanns inget riktigt dansgolv och festen fick inte hålla på längre än till 01.00. Det tyckte vi inte kändes optimalt…

När corona slog till var vi tvungna att lägga bröllopsplanerna på is för att sälja Victors lägenhet och efter det var jag helt matt. Jag orkade inte ta tag i lokal-letandet igen, men tur var väl det för när Håkan Hellström flyttade fram sin augustikonsert så avbokade paret som skulle gift sig på vårt datum på Aludden Prôvidore i Lerum! Aludden blev alltså ledigt och vi fick första tjing på att boka, vilket vi gjorde!

Ingen av oss har någon speciell anknytning till Lerum, men jag har fikat/lunchat på Aludden ett par gånger efter att ha besökt badplatsen som ligger alldeles intill. En av gångerna var det faktiskt ett bröllop där, det var därför jag kom och tänka på Aludden från första början. Victor hade aldrig varit på Aludden förut men han gillade det också. Det är ett charmigt äldre hus som ligger väldigt fint intill en sjö och passar perfekt in i romantikens tecken. Dessutom kan går det att ha vigseln utomhus med sjöutsikt om vi skulle vilja. Det känns riktigt bra 🙂

Det var tur att det blev denna lokalen tillslut för jag har verkligen inte energi att leta efter lokal längre. Jag var lite bitter på vägen ut till Aludden och sa till Victor att om det inte blir denna lokalen så vill jag skjuta på bröllopet. Jag älskade Victors svar på det, utan att tveka eller irritera sig på att jag var bitter så svarade han:
– Ja, men då får det bli Aludden för jag tänker gifta mig med dig!
Tack älskling, det är en ära att få bli din fru!

Exakt här där vi står på bilden funderar vi på att ha vår utomhusvigsel… Vad tror ni om det?

8 Comments

 • E

  Åh, så roligt att det blev Aludden! Det stället har jag tipsat dig om flera gånger när du letat lokal, det är helt fantastiskt och personalen är superproffsig och kan verkligen hjälpa till med allt! Jag var grymt nöjd med att ha både vigsel och bröllopsfest där! ❤️

  • Emma

   Ja jag vet ❤️ Dom var en av dom första som jag kontaktade men eftersom ett annat par hade bokat vårt datum så gick det bort. Så glad att det hela hängde på Håkan Hellströms konsert! Det känns bara ännu mer meningen att vi ska gifta oss just där och just denna dagen ❤️ Tack fina du för tipset!!! Jag är säker på att vi blir lika nöjda som du ? Var det du som gifte dig där eller har du varit på bröllop där?

   • E

    Magiskt! Det kommer att bli hur bra som helst för er! Det var jag som gifte mig där. ? Vi kände att det var rätt från första stund. Att de kunde hjälpa till med allt, alltså verkligen allt, var guld värt för oss. Det var bara att slappna av och njuta! Vi gick igenom menyer, provade dryck, gick igenom bordsplacering, dekorationer, bar, tårta. Det var bara att ta beslut och sen löste de resten. Dekorationer kunde lämnas in i förväg, all mat lagades, serverades, det städades. Superproffsig personal också. På bröllopsdagen var det bara att gå dit, njuta, gå hem och sen hämtade vi det vi behövde ha tillbaka dagen efter. Det är så värt att betala sig fri från stress när man har möjligheten. Nu blev mitt inlägg lite långt men jag kände bara att jag ville få fram lite av det som gjorde oss så nöjda. Det kommer att bli hur bra som helst för er! ?

    • Emma

     Åh vad roligt att höra! Det känns verkligen ännu bättre och ännu mer rätt efter att ha läst detta ❤️?? Hade ni vigseln där också? Vi funderar på att ha vigseln där men i så fall måste vi lösa en präst och så vill vi gärna att folk ska kunna sitta. Funderar på att använda ”scenen” där bänkarna är byggt runt scenen. Det var ändå ganska nära sjön också så då kan man få lite sjöutsikt samtidigt ?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.