Veckans gravidvattenträning + sommarkurs på Lundbybadet!

– Samarbete med Magplasket –

Igårkväll var det dags för veckans höjdpunkt med Magplasket Hisingen och underbara barnmorskan Mariana igen 🙂 Det var uppehåll förra veckan så det var extra spännande att gå dit idag för att se om alla fortfarande är med eller om någon redan har fött. Ingen hade fött än, men för en av mammorna hade slemproppen gått och natten till idag gick vattnet! Sååå spännande!

Vi har skapat en chattgrupp nu så att vi kan följa varandra och ses när bebbarna är ute. Alla andra i gruppen är beräknade innan eller under sommarn, det är bara jag som är beräknad så ”sent” som i augusti. Dom andra får vänta på mig med att rulla barnvagn helt enkelt 😉 Igår var nästsista simtillfället för denna gruppen, men eftersom jag kommer gå nästa kurs också så träffar jag förhoppningsvis fler preggos som är beräknade under och efter sommarn 🙂

Jag skrev förut om att sommarkursen kommer hålla till på Streteredsbadet i Mölndal/Kållered, men i veckan fick Mariana faktiskt klartecken för ytterligare en sommarkurs på Lundbybadet! Såååå himla kul! Jag kommer haka på den istället eftersom det blir närmare hem och förhoppningsvis får jag träffa fler preggos som bor i närheten då 🙂 Kursen på Streteredsbadet kör igång 19/5 och den på Lundbybadet kommer igång 4/6 och det går att boka båda kurserna HÄR 🙂 Ett tips är att använda friskvårdsbidraget från jobbet, om du får 2000 kr/år i friskvårdsbidrag så behöver du bara betala 90 spänn själv! Bra va?!

Igår på gravidvattengympan gav Mariana handfasta tips om krystskedet. Hon berättade saker som jag inte hade en aning om men som fick mig att tänka på ett nytt sätt kring krystvärkarna, t.ex. att krystvärkarna är mycket kortare och hur man får maximal kraft att orka utnyttja varje värk genom att ta lustgas efter värken istället för under värken. Hon visade oss var i magen som kraften när vi krystar kommer ifrån och att det inte är samma muskler som vi använder när vi bajsar (som jag trodde). Det var superbra tips för det är ju inte helt ovanligt att man får höra att krysta är som att bajsa, inte konstigt att en del kvinnor ”krystar” slut på krafterna då.

Inatt har jag sovit som ett barn, det var längesen som jag sov så här djupt, jag har inte ens varit uppe och kissat! Det märks att träningen gör mig gott och jag är extra tacksam över att foglossningen blivit bättre sen jag började med gravidvattenträningen.

Glöm inte spana in Magplasket på Facebook här eller på instagram här @magplasket_hisingen 🙂

Relaterade Inlägg

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här