Bröllop

Bestämma datum för bröllop

Den absolut vanligaste frågan vi får just nu är när vi ska gifta oss 🙂 Jag känner mig lika dum varje gång jag inte har ett exakt svar på den frågan. Haha! Vi har börjat spara pengar och tanken är att det blir bröllop om cirka 1,5 – 2 år, alltså i maj-juni 2021 eller augusti-september 2021 🙂 Förutom pengar så ska man ju ha tid på sig att planera bröllopet också.

Vi funderar på vilket som är bäst, att gifta sig på i maj-juni eller augusti-september? Spontant röstar jag på maj-juni eftersom det ofta är fint väder och jag vill nog inte att hela sommarn ska gå åt till bröllopsfix. Jag åker hellre på smekmånad och roliga semestrar med barnen under sommaren. Men om man gifter sig i augusti-september så hinner man få en schysst solbränna – vilket dilemma!

Men när det kommer till årstid och månad så är det ändå vädret som bekymrar mig mest… Vilken månad har man mest tur med vädret i Sverige?

När på året gifte ni er? Tyckte ni att det var bra? Vad fick ni för väder? Hade ni valt ett annat datum om ni kunde göra om allt?

Vacker bild av fantastiska fotografen Louise på Wild Stories

19 Comments

 • Anna Lantz

  Vi gifte oss i augusti, mest för att jag ville ha ett ”snyggt datum” ? Det jag dock inte hade tänkt på var att blommorna jag velat ha inte fanns då. Det var lite tråkigt.

 • Malin

  Vi gifte oss i februari. Otroligt vackert med snö överallt och när vi gick ut ur kyrkan började det snöa.
  Skulle aldrig vilja gifta mig på sommaren.

 • E

  Vi gifte oss i augusti. Jag tycker att det var underbart att ha något att se fram emot mot slutet av sommaren när hösten börjar tåga in. Men ett sent vårbröllop låter faktiskt också väldigt mysigt! ?

 • Karolina

  Vi gifte oss 1/7 och det va typ årets svettigaste dag. Vi hade nog helst legat på stranden och slängt oss i vattnet än stå och svettas i kyrkan den dagen men det passade bra då släkt utomlands ändå var i Sverige då.

 • Madeleine

  Mitten av juni. Bodde i Umeå då, och det är den finaste tiden på året där, i mitt tycke :). Tidigare på säsongen är del alldeles för kallt. Hade jag bott mer söderut hade det nog kunnat bli tidigare på sommaren/senvår (om det int varit tentatider, skrev sista tentan på utbildningen en vecka innan bröllopet).
  Det regnade under vigseln, men slutade regna lagom till att vi skulle gå ut ur kyrkan.

 • Lexochlogan

  Vilket som blir nog fint, jag har fotat några bröllop och alla har varit på sensommaren och haft toppen väder ?? 3 bokade nästa år i juli och augusti. det kommer bli så fint oavsett för er tror jag.

 • S

  Vi gifte oss 7/7 exakt två år efter förlovningen, datumet bestämdes när vi förlovade oss. Vädret var ganska varmt men lite molnigt på förmiddagen när vi tog bilderna. Väldigt bra ljus för övrigt med lite molnig himmel. På kvällen kom lite regn men det var mest härligt att kunna svalka sig ute lite mellan festligheterna ?

  Om du har några tankar på vilka blommor som du vill ha i buketten kan det vara bra att välja säsong som de är som finast. Pioner och anemoner är ju tidiga och då är maj en bra månad tror jag. Jag hade pioner i min bukett men tror man får ett bättre pris i typ maj/juni ?

 • Linn

  Vi gifte oss i maj 2012.
  Vädret var både varmt och kallt. Det var varmt på förmiddagen när vi tog korten (som tur var) efter vigseln blev det kallt, men då var vi bara ute en liten stund.
  Jag är nöjd nöjd med val av månad, men jag trodde att träden skulle ha lite mer knoppar som lyste i grönt… tyvärr var träden utan det gröna och korten blev väl inte som jag hade önskat färgmässigt i naturen. Men nöjd ändå, eftersom miljön runt Tjolöholms slott är ju så fin ändå.

 • Skolkurator

  20/8-05
  Svinhalt men jättefint. Utomhusbröllop i en Amfiteater. Middag i en Bygdegård. Helt klart ett budgetbröllop. Vi var fattiga studenter. Hade trots allt inte gjort om något om vi gift oss idag med bättre ekonomi.
  Det handlar om en dag i ditt liv. Det är alla de andra dagarna som är de viktigaste. Vi planerade allt på 6 månader. Tror inte att det blir bättre för att man har år på sig, snarare tvärtom. Risken är att man bygger upp värsta förväntningarna och blir något lite tokigt upplevs det som katastrof.
  I augusti firar vi 15-år som gifta.

 • Cassandra

  Vi gifte oss den 13 juni 2015. Vi hade 28 grader och sol!! Rekommenderar juni! Vackert på bilder, alla är sommarpirriga, man har hela sommaren framför sig som nygifta och en semester att vila på. Kvällen är ljus. Sen är det bra att alla inte har åkt i väg på semester än. Fler som kan liksom.

 • M

  Vad spännande med bröllop! Jag förstår ju att nära och kära är nyfikna ?.
  Vi hade så perfekt väder på vår bröllopsdag. Inte för varmt men inte heller regn och rusk. Det hade varit otur med en massa regn då vi åkte häst och vagn mellan kyrka och festlokal ?. Vi gifte oss 2010-06-19. Det var veckan innan midsommar det året så de flesta hade ju inte semester och var iväg då så då kunde alla gäster komma ?. Det är ju surt om man sätter ett datum som krockar med gästernas planer. T.ex utlandsresor kan ju bokas rätt långt innan.
  Tips när ni väl bestämt datum att skicka ut ett save the date-kort till de tänkta gästerna.
  Lycka till med planeringen av er stora dag!

 • Lisa

  Vi gifte oss 14/10. En solig och ljummen höstdag. Magiskt med alla vackra färger. Hösten är vår favoritårstid och därför var valet lätt. Jag förstår dig vad gäller vädret men det är ju omöjligt att veta. Har varit på bröllop i maj i 30 grader (olidligt), ösregn och 12 grader i juni osv. Tror dock att augusti/september är mer stabilt vädermässigt än maj/juni. Oavsett när det blir och hur vädret är kommer det vara en oförglömlig dag för er!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.