Vatten i örat

Lucas har fått vatten i örat och det gör ont! Han är jätteledsen och vi har gett honom alvedon, Ipren och nässpray men det gör fortfarande ont. Vi försökte lära honom att tryckutjämna men det går inte. Jair har till och med provat ett brasilianskt trix som innebär att man värmer vatten i munnen och lägger det sedan i örat och sen häller ut det igen. Det funkade inte heller 🙁 Förra gången detta hände så gick det över till nästa dag men eftersom jag vet hur ont det gör så vill jag så gärna hjälpa honom! Någon som har nåt trix att dela med sig av?

Relaterade Inlägg

16 Kommentarer

 1. Emma

  När jag hade det som barn var doktorns råd att tugga tuggummi för att jämna ut trycket. Fick tom läkarintyg att jag fick tugga på lektionen i skolan.detta var väl ca 1998, så kanske andra råd idag…

  Svara
 2. Jennifer

  Vet en del som hoppas på en ben samtidigt som dom lutar huvudet på sned (örat med vatten ner mot golvet). Även sova med vattenörat mot kudden.

  Revaxör är ju egentligen mot vaxproppar men vet att vissa använder det för att få vatten att rinna ut också. Hoppas vattnet kommer ut snabbt så han slipper ha ont!

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Tack! Ja, så gör Jair varje gång han doppat huvudet! Han slår även på huvudet haha! Lucas somnade nu på vattenörat, hoppas det hjälper. Åh tack för tipset! Lucas har bara haft detta en gång förut men då rann vattnet ut av sig själv under natten. Revaxör är nog en bra grej att ha i reseapoteket i fortsättningen. Om han får mycket och ofta problem så köper vi proppar, det hade jag jämt när jag var liten.

   Svara
 3. pernilla holmen

  hörde på ett program en gång, att om man fått vatten i öronen så skulle man blåsa med en hårtork i örat o luta huvet åt sidan, har aldrig provat själv men hon som hade programmet sa att det va bra, det va på barn kanalen, hoppas han blir bättre snart tycker synd om Lucas

  Svara
 4. pernilla holmen

  Hej igen en sak till ni kan prova är att ta en ballong o blåsa den in o ut blåsa upp den flera gånger, inte så mycket men en bit, det är nog lättare för han än att hålla för näsan o blåsa ut

  Svara
 5. Sofi

  Tryck med hela handflatan på det örat så det blir ett plopp ett vakuum osså släpp. Jag får så när jag flyger trots tuggummi har varit öronbarn.

  Svara
 6. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

  Det enda som hjälper här är sån där oljesprej som finns att ha som revaxör men tydligen bättre för barn. Hoppas ni fick bukt på allt.

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här