Vart går vår nästa resa?

– I samarbete med Avionero –

Vi hann inte ens komma hem till Sverige igen innan vi började spåna på vår nästa resa. Det verkar som den kommer bli av mycket tidigare än vad vi trodde. Planen var egentligen att vi skulle hålla oss hemma denna sommaren och resa på vintern istället för att slippa mörker och vinterdepp, men nu råkade det bli så att jag hyrde ut vårt hus i mitten på juli, precis när jag fyller år 🙂 Hoppsan! Haha!

Vi har inte bestämt var vi ska resa ännu men vi tänker oss nånstans i Europa. Vi vill ha sol och bad men istället för charter så tänkte vi köpa flygbiljetter och hyra hus eller lägenhet för då får vi lite mer för pengarna. Vi har cirka 10.000 kr att spendera på flygbiljetter och då ska det räcka till 3 vuxna och 2 barn. Om ni har tips så tar jag tacksamt emot förslag!

Jag har suttit och jämfört lite olika resmål på Avionero och just nu lutar det mest mot Italien som helt klart är billigast! Vi har redan varit där flera gånger, men det är så himla fint och maten är fantastisk så det är aldrig fel att åka tillbaka 🙂 Vi har vänner som bor i den lilla kuststaden Roseto Degli Abruzzi, cirka två timmar från Rom. Det är jättefint där! Sandstranden är nästan helt vit och havet är blågrönt. Staden omringas av berg och kullar med jättelika vinodlingar. Det skulle vara kul att åka dit och få visa upp Isadora som ingen av dom har träffat ännu.

När vi var på besök i Italien första gången. Jag och Jair hade varit tillsammans i 1,5 år när den här bilden togs.

Vi är ganska flexibla med datum så när resan blir, får styras av priset. Det enda som är viktigt är att vi inte är hemma när huset är uthyrt för då har vi ju ingenstans att bo 😛 Det brukar inte vara så smidigt att leta flyg på ett ospecificerat datum, man brukar få hitta på ett datum som man vill resa och så kollar man vad det kostar och sen byter man till en annan dag för att jämföra och så håller man på så tills man har jämfört alla möjliga datum. Det tar oftast ganska lång tid och plötsligt har man över 20 flikar öppna eftersom man inte vill stänga ner någon av sökningarna innan man har bestämt sig :S Men så här är det faktiskt inte på Avionero. Avionero är uppbyggd annorlunda och tillåter att man söker på flera datum samtidigt och så räknar den ut vilken kombination med datum som blir mest fördelaktig att resa på! Till min stora lycka så hittade Avinero att det skulle bli billigare för oss att åka två veckor till Italien istället för bara en vecka! Wiiiihooo! Jag tror bestämt att det blir Italien för oss i sommar 🙂

Relaterade Inlägg

16 Kommentarer

  • C

   Vi åker ofta dit och jag kan verkligen rekommendera det! Hyr bil och det finns bra lägenheter att hyra så det blir billigare än hus. Stranden i Paliouri är jättefin, vi har bott i tex Pefkohori eller Kallitea och åkt runt, men denna stranden är favorit. På strandklubbarna där betalar du 4 eur för en kaffe och då ingår strandsängen i priset 🙂 Middag i Afitos på klippan är också ett måste. Sen är stranden Sahara Beach resort nära Thessaloniki också väl värd ett besök, och boka en eller and två nätter i Thessaloniki med, mysig stad 🙂

   Svara
   • Emma - På Smällen!

    Men åhhh tack för alla bra tips! Grekland och Italien är mina favvoländer i Europa men jag visste inte att Thessaloniki var en bra semesterort, men detta ska definitivt kollas upp! Tusen tack för tipset!

 1. Daniéla

  här har vi precid bokat resa till Portugal, blir Lagos och Porto sen några dagar i London. Vi har hyrt lägenhet vilket känns skönt då vi ska resa med min kära svärmor och hennes man.
  tips på en otroligt vacker stad i Italien är Sorento. kolla in den om ni inte varit där ?

  Svara
 2. E

  Åh! Ja, satsa på Italien! Jag älskar det landet. Vi skall också dit i sommar, bokade resan väldigt spontant i förrgår. ?

  Svara
 3. Johanna

  Jag hoppas vi med för vårt hus uthyrt lite i sommar för spara till en ny Thailands resa till vintern. Kanske även finns utrymme för resa i sommar vi får se.

  Svara
 4. Travelsis

  Vi båda ska till Italien i sommar. Magdalena till Rom och en tur i dess omgivning och jag och min familj ska till Sardinien. Vilket flyt med flygbiljetten?. Magdalena har använt Avionero till att boka hotell/ Pernilla

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här