Många skratt för stora och små på Äventyret Aladdin

Tiden går så snabbt på söndagar och extra snabbt går det när man gör roliga saker som vi har gjort 🙂 Vi fick ju en pressinbjudan till Äventyret Aladdin i Scandinavium så det har vi och min pappa med familj varit och tittat på idag. Det var verkligen en upplevelse för oss allihopa, varken barnen, Jair eller Ian hade varit på musikal förut och ingen av oss hade varit i Scandinavium. Det var fullt med människor överallt, alla var lika förväntansfulla på att se föreställningen. Jag hörde ett barn i närheten fråga “Var är Markoolio?” och det ville jag också veta – han var ju min idol när jag var liten. Haha!

Vi satt uppe på läktaren och där fanns det några tomma rader bakom oss men annars var Scandinavium nästintill fullsatt. När klockan slog 13.00 släcktes hela lokalen ner och orientalisk musik började spelas samtidigt som några skådespelare började dansa. Det var Aladdin och hans kompisar som hade dragit igång föreställningen.

Barnen blev alldeles trollbundna, både Isadora och Lucas satt och tittade med stora ögon. Jag förundrades över hur koncentrerade dom var. Lucas hängde med i showen och skrattade så högljutt när en av skådespelarna ropade “Sisten dit är en kamelprutt!”. Isadora skrattade varje gång jag skrattade och jag skrattade mycket! Haha! Showen var verkligen rolig, för både stora och små! Mellan berättelserna var det musik och dans och till och med det var roligt – i alla fall när dromedarerna skulle dansa – alltså deras kostymer! HAHA! Mina favoriter var helt klart Anden, El Zallham och dromedaren. El Zallham spelades av Markoolio och han är ju alltid rolig så ni kan nog föreställa er. Anden spelades av Claes Malmberg och det var nog åt det han sa som jag skrattade allra mest. Jag var till och med tvungen att översätta till Ian för att det var så roligt 🙂 Jag vill inte avslöja för mycket om föreställningen men den utgick från filmen Aladdin men dom hade ändrat mycket på replikerna så att det blev mycket roligare för nutidens barn och vuxna.

Nästa helg är Äventyret nere i Skåne och turnerar, dom har fortfarande tio föreställningar kvar på sin turné så om ni är sugna är det bara att kika in på hemsidan för att se när dom kommer till just er stad.

Efter showen hade personalen ordnat så att vi och ett gäng andra fick träffa artisterna. Jag tyckte det var superkul, men Lucas tyckte att dom såg lite läskiga ut på nära håll. Vi tog först en bild med Markoolio och sen skulle vi ta en bild med guldiga och anden och då tyckte han att det var jätteläskigt trots att mamma var med. Men han var ändå glad för han fick en autograf av Markoolio och massor av guldpengar + en chipspåse 🙂

Ian ville också ta lite idolbilder med artisterna så jag fotade honom med prinsessan och sultanen 🙂

img_8513
img_8512

Det var en riktigt kul och annorlunda dag idag! Vi hade ju egentligen tänkt bjuda min pappa på middag idag men istället blev det familjemusikal och McDonald’s – underbart! Nu ska jag hoppa i säng så att jag orkar upp till jobbet imorgon. Godnatt!

Relaterade Inlägg

5 Kommentarer

  1. Louise

    Hej Emma!
    Vår stora dotter är lika gammal som Isadora och vi funderar på att gå och se Aladdin, men funderar hur det funkar med så små barn? Osäker på om hon har ro i kroppen att sitta still så länge, gick det bra för Isadora?

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här