Okategoriserade

Varning för Brämaregårdens vårdcentral!

Jag är sååååå jävla arg just nu!! Jag är så arg att jag på riktigt skulle kunna slå till något! Jag har fortfarande inte kommit mig för att byta vårdcentral men nu har jag skickat in en intressanmälan för att byta till en annan. Idag fick jag nog! Tack otrevliga kärringjävel för att du fick mig att byta från denna skit-”vård”-central!

Nu ska jag berätta varför ni aldrig borde välja Brämaregårdens vårdcentral! Det är inget fel på läkarna, MVC eller BVC. Men många av dom andra som jobbar där är riktiga idioter!  Så illa och FELBEHANDLADE vi har blivit inom vården och så ofta har jag aldrig varit med om förut!

Idag till exempel. I vanlig ordning så fick vi ingen läkartid när vi ringde. Det går inte komma fram innan 8 och när vi ringde imorse 8.02 så var alla tider redan slut. Jair fick informationen att han kanske kan få en tid imorgon OM det finns en tid då när vi ringer. Jag tyckte det lät skumt så jag ringde och frågade och då fick jag veta att dom ofta bara har nån enstaka tid kvar när man ringer på telefon eftersom det sitter ett helt gäng i receptionen 7.45 varje morgon så då blir det inte alltid nån tid över. Va fan!!! Detta har dom aldrig sagt förut! Jag fick då vet att det är stor chans att vi inte får nån tid imorgon heller och vi kan inte heller komma till akuten ikväll utan det är alltså omöjligt för oss att få en läkartid! Vi bor ganska långt från vårdcentralen och eftersom Lucas vaknar på natten hela tiden tycker jag inte att det är ok att dra upp honom kl 6 för att göra oss ordning för vårdcentralen och sen få en tid och gå hem igen för att vänta på läkartiden. Kärringjäveln fattade inte alls och var ordentligt otrevlig hela tiden. I våras så ringde jag 8.00 3 dagar i rad utan att få en tid, jävla system alltså!

 

Och vet ni vad det allra värsta är då? Puckona som jobbar i telefonen på vårdcentralen kan inte ens basic sjukvård! Nej nej, när Lucas var 4 månader och hade haft feber i 12 timmar så tyckte dom att vi kunde vänta nån dag till. Hon i luren rådgjorde t.o.m. med en annan sköterska som sa samma sak. ”Det är inte farligt med feber, ni kan stanna hemma tills imorgon åtminstone.” Jag visste inte riktigt säkert men jag litade på det, tills jag ringde 1177 för att fråga om alvedondoseringen då febern inte gick ner. Hon blev jätteupprörd över vad vårdcentralen hade sagt och sa åt oss att åka till Drottning Silvias på en gång. Där blev Lucas akut inlagd med misstanke om BLODFÖRGIFTNING och Lucas fick alla antibiotika insatta på en gång! Han hade inga symptom för någon sjukdom alls och tills proverna vara klara om 2 dagar var dom tvungna att behandla för att just blodförgiftning har ett snabbt förlopp hos bebisar. TÄNK OM DET HADE VARIT BLODFÖRGIFTNING!! Dumma sköterska! Jag ringde och klagade på dom efter det.

Men listan med fel kan göras ännu längre. Ni vet när man är gravid så kan det gå ganska illa om man får urinvägsinfektion som inte upptäcks. Urinvägsinfektion är dessutom svårare att upptäcka när man är gravid. Jag trodde att jag hade fått det och gick dit och kissade. Dom lovade att dom skulle ringa om proverna visade på uvi. Ingen ringde vilket ska betyda att jag är frisk. Två veckor senare fick jag kraftig magsmärta och fick åka till specialförlossning. Läkarna misstänkte såklart uvi (men antagligen var det min blindtarm som spökade redan då). Dagarna som kom var jag på vårdcentralen och specialförlossning nästan varje dag då magsmärtan inte gick över. Då fick jag reda på att mitt urinprov som jag hade lämnat på vårdcentralen hade blivit för gammalt eftersom ingen hade tagit hand om det så dom hade inte skickat det på odling. Och ingen hade ringt mig trots att hon som berättade detta för mig hade uppmanat sina kollegor att ringa mig.

Slutsatsen är alltså att det inte går att lita på dom. Dom tar inte sitt ansvar, är inte tillräckligt utbildade, senila eller va fan vet jag! Förbannad som fan är jag i alla fall och jag hoppas att det här uppmärksammas för det här är verkligen inte ok!

Om en liten stund ska vi gå dit, min son ska få den vård som han är berättigad och jag kommer inte lämna stället utan ett läkarintyg!

PS. Det är sällan jag skriver såna här omogna inlägg men nån gång för det faktiskt vara nog. Jag sätter ner min fot här!

16 Comments

 • Nettan

  Det är bra Emma, man har rätt att bli arg när man blir så dåligt behandlad.
  Du får byta namn på bloggen till ”Snart smäller det” och ta upp fler sådana här problem.

  • Emma - På Smällen igen!

   Haha!!! Ja, särskilt nu när jag är full med gravidhormoner. Just idag är jag som en tickande bomb. Stackars läkare på Hisingsakuten om han/hon vägrar skriva läkarintyg, då smäller det! Sköterskan sa att vi inte kommer få nåt läkarintyg om vi kommer till Hisingsaktuen.

 • Malin

  Hade samma problem med brämaregårdens vårdcentral, att det var helt omöjligt att få tider försökte tre dagar på raken. Resulterade i att jag bytte vårdcentral och ringde dit och fick en tid dagen efter, den nya har drop in tider då man får sitta och vänta men får alltid hjälp. Sköterskan tyckte dock inte att jag skulle vänta i väntrummet med en nyfödd så jag fick en tid som jag skulle vara där. Har aldrig ångrat bytet!

 • Mikaela

  Fruktansvärt när man är sjuk o behöver någon med kunskap för att rådfråga. Har haft liknande problem med min vc. Förra graviditeten hade jag sju olika behandlingar för uvi som jag kände liksom aldrig gick över men fick ändå inte skicka in kontrollprov som man egentligen alltid ska göra efter två veckor. Slutade med ett värkarbete i v 30 som tack gode gud kunde stoppas med bricanyl. Dock gjorde detta inte dem mer uppmärksamma för det utan fick sepsis i v 36 o låg inne tills igångsättning i v 37. Man kan bli så jävla arg på ”vården” som man tycker är så självklar att få och det är tragiskt att de inte tar till sig kritik från sina patienter.

 • Nathalie

  Dom är inte bra där alls. Under min första graviditet fick jag extrema utslag och hudinfektioner. Till slut gick jag dit och då fick jag till svar ”men detta kan inte jag göra något åt, vi tar hand om förkylningar här”. Gick därifrån och storgrät för att jag inte fick hjälp, en riktig idiot till läkare alltså.

 • Andrea

  Usch vad tråkigt att höra (och ja jag har också upplevt extremt dåliga vårdcentraler i Göteborg…blev feldiagnostiserad med uvi när jag hade ett blödande utomkved…)
  Efter det valde jag att lösa specialförsäkring.
  Jag valde ett MVC (barnmorskegruppen som ligger vid centralen och är outstanding) som är privat men inte kostar något. Jag valde också BVC (Lillugglan…den vet du ju om) som har akutmottagning och alltid garanterar att du får komma dit samma dag su ringer på morgonen och har dessutom en app där du kan filma ditt barn o skicka över för snabb bedömning. De flesta där jobbar på Drottning Silvias barnakut (deltid) och är så otroligt proffsiga att jag nyper mig i armen.
  Byt Emma, byt!!!!

 • Line

  Hade Eriksberg, där kan msn inte nu boka tider utan de har drop in hela förmiddagen. Tycker det var smidigt, då fpr alla verkligen tid. Jag fick influensan under influensatiden förra vintern, de varnade att det var mycket folk där, ändå fick jag komma in till en sköterska för en första check efter 30min och sen läkare med koll, var hemma igen efter 1h totalt!

  Tycker det är skitsvårt med att välja BVC för den lilla i Kungälv nu, men tänker att är jag inte nöjd så byter jag!! 🙂

 • Elina

  Det är helt sinnessjukt Man kan inte lita på vården för fem öre längre. Våren 2013 var vi inne med vår ( då minsta) . Hon hade fått massor med prickar över hela kroppen. Tillome under fötter och i handflatan . Kommer in till vår bästa läkare här i stan som tar lite på benet och säger de där är vattenkoppor. Hon hade redan varit lite hängig sedan ett par dagar tillbaka så vi hade hålla oss hemma och storasyskonen hade heller aldrig haft sjukdomen så jag var ganska chockad. Ingen tanke på öron och halsundersökning som mer eller mindre är.obligatoriskt när man kommer in till en läkare. Efter ett psr dagar ; Jag och mannen skulle på kryssning som var planrat sedan flera månader tillbaka , men min mamma som inte ger med sig i första taget tog med henne till läkaren ( då hon var så bestämd på att detta inte var vattenkoppor) och de visade sig då att vattenkoppor var det inte. Utan en KRAFTIG hals och öroninflammation att kroppen reagerat utåt. En sån liten miss.. man blir så ledsen för vad de får lida i onödan. Hoppas det blir bättre för er

 • Jessica olhed

  Vafan är det för jävla idioter? Ursäkta mig, men det är fan inte okej någonstans! Sånt gör mig så fruktansvärt irriterad. Speciellt när det gäller barn gamla och gravida! Hoppas det gick bra för er ändå! Och hoppas verkligen att dom skärper till sig!!

 • Marie Alvas mamma

  Vad glad jag blir att du tar upp detta!! Folk ska få reda på hur dåligt det är. Tyvärr är det så på många ställen. Jag har precis fått reda på att jag har inflammation i sköldkörteln som jag har gått med i ETT år utan att få hjälp. Det krävdes privat sjukhus för att jag blev rejält arg på två olika vårdcentraler då ingen trodde på mej. Var så säker på att jag kommer anmäla dom. Dom har förstört ett år för mig. Och nu får jag vänta tills efter nyår för att få ett ultraljud på min hals. Jag tycker man ska anmäla så fort vården gör fel det är vi skyldig varann. Om fler anmäler borde dom ju börja se över vården. Det är enklare att ha husdjur för veterinärer tar han om djur samma dag eller dagen efter och vi har en djurskydds lag i Sverige som gör att djurägare blir anmälda om dom har sjuka djur. Borde vara bättre tillsyn på hur människor blir behandlade i vården.

 • Hanna

  Vad ”skönt” att läsa ditt inlägg. Jag är fortfarande listad på min vårdcentral där vi bodde tidigare i Göteborg men det är bara jobbigt så har tänkt skriva över mig på annan. Valt mellan Tuve, Brämaregården och den nya vid Vågmästareplatsen och min man har tyckt Brämaregården hela tiden. Men nu känner jag ju inte direkt för det! Vi har bra erfarenhet av Tuve 🙂 Halkade in på din blogg när jag läste en annan, vilken vecka är du i? Här väntar vi också andra barnet 🙂 /Hanna http://www.hannasfotoliv.blogg.se

  • Emma - På Smällen igen!

   Jag är glad att jag kunde varna dig 🙂 Det är lite syftet med inlägget. Klagar ingen högljutt så kommer dom aldrig ändra på sig!

   Vad roligt! Grattis! Jag är i vecka 22 idag 🙂

   Kram!!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.